החרמת רחב על מעל ל-2 נוסעים?

• פותח הנושא tomg
  • פורסם בתאריך

tomg

New member
החרמת רחב על מעל ל-2 נוסעים?

שלום לחברי הפורום. אני נהג חדש וצעיר (בן 18, יש לי רשיון שנה ו3 חודשים). נוהג באופן יום יומי כמעט, ובצורה בטוחה עד כמה שאני יכול להעיד על עצמי. העניין הוא, שבגלל המצב שלי והחברים (אני ועוד 3 חברים היחידים עם רשיון) אז כאשר אנחנו רוצים למנות נהג תורן ולצאת למועדונים / ברים / אנארף בכיף... אז יוצא שאלה שנבחרים כנהגים תורנים צריכים להסיע יותר מ-2 נוסעים, כדי שכולם יוכלו לנסוע בביטחה ובלי לסכן אף אחד. אבל עכשיו שמעתי ברדיו, שהעונש על הסעה של יותר מ-2 נוסעים היא החרמת הרכב לחודש. האם זה המצב? האם באמת מממשים את החוק הזה? מישהו שמע ראה מקרים שבהם החרימו את הרכב על דבר כזה? וחוץ מזה, מה נוסף להחרמת רכב במקרה כזה? נקודות? משהו? עוד דבר זה, שכבר עצרו אותי כמה וכמה פעמים לבדיקות שגרתיות כאשר נסעתי עם אוטו מלא (5 אנשים) ולא עשו לי כלום... עכשיו, אני הוצאתי את הרשיון ב-6/10/05 אולי החוק לא תקף עלי בכלל? כי זה חוק חדש יחסית... תודה לעונים

wil

New member
אל תסתכנו, לא כדאי

1. אכן יש סמכות החרמת הרכב על עבירת נוסעים. 2. לא תמיד משתמשים בה, יש מקרים ידועים לשני הכיוונים. 3. החוק הנ"ל חל עליך. הוא לא כזה חדש. כשייגמר לך הנהג חדש (6.10.2007) אז תהיה פטור. 4. המלצה שלי, תסעו בקבוצות של 3 בלבד, גם אם זה אומר להביא עוד רכב ולבזבז דלק. זה החוק והעונשים קשים. 5. אפשרות נוספת - לעשות 2 נגלות, וכך ניתן להסתפק בפחות רכבים ועדיין לציית לחוק. 6. בנוסף להחרמת הרכב יש שלילה מנהלתית ל-30 יום וזימון למשפט, שם מקבלים עונש על העבירה עצמה (שלילה מסויימת בפועל ו/או על תנאי, וקנס כלשהו) החוק הזה דבילי לחלוטין אבל זה מה יש.

isra533

New member
החוק לא דבילי, אולי לא הובן מספיק

החוק בא בעקבות מחקרים שהוכיחו מעל כל ספק שהריכוז של נהג חדש נפגם ככל שמספר הנוסעים עולה ולכן קבעו מספר אופטימלי של שניים שזה הרע במיעוטו. נכון שהיה עדיף שרק הנהג החדש היה נוהג אבל לפי מה שנמצא שמעל שני נוסעים השינוי הוא משמעותי במיוחד. קצת סבלנות ותוכל להסיע גם חמישה נוסעים. לא רק בגלל החוק אלה הנסיון הוא הכלי שיש בידך היום כדי לאמץ לעצמך נהיגה בטוחה. רצוי מאד להקשיב לאנשים שבדקו ומצאו מה מתאים עבורך בתור נהג חדש ואני בטוח שלא הייתה להם שום כוונה להקשות סתם כך.

wil

New member
זו גזירה שלציבור מאוד קשה לעמוד בה

והאלטרנטיבות לפעמים יותר גרועות. תסכים איתי שעדיף נהג תורן (שלא שתה) שמסיע 4 שיכורים, מאשר שיהיו על הכביש 2 רכבים, אחד עם נהג שלא שתה ושני עם נהג ששתה. זה מספיק קשה להתארגן על נהג תורן אחד לכל 5, אז לכל 3 זה יותר בעייתי. האפשרות השניה היא ביצוע 2 נגלות, ולזה יש כמה השלכות שליליות, בראש ובראשונה השפעות העייפות שיכולות להיות קטלניות לפעמים כמו נהיגה בשכרות. וכמובן עניין ה-יותר רכבים על הכביש, בזבוז הדלק, זיהום הסביבה, הרעת גירעון המט"ח של המדינה (אין נפט בארץ) וכו' וכו', אבל זה כבר לא קשור לכאן.

למעלה