החשוות שלי מהפגישה עם הנוירולוג בגן

מיכל153

New member
החשוות שלי מהפגישה עם הנוירולוג בגן

היום קבלתי מכתבים מהגן שבשבוע הבא יש לנו באותו יום פגישה עם הנוירולוג גם עבור אייל וגם עבור שלי. זה היה צריך להיות משמח אותי, אבל אני חוששת. למה? כי בשנה שעברה כשהוא ראה את שלי כמעט בסוף השנה (אחרי שכבר דברה לא מעט) תגובתו היתה : "אני לא מבין למה היא בגן הזה!" אני הייתי אז בהלם ולכן לא יכולתי לענות. למזלי הגננת ענתה לו שהיא לא דיברה בכלל עד שהגיעה לגן. זה מאוד ערער לי את הבטחון לתקופה מסוימת. אחרי שקצת נרגעתי, אמרתי לו שבכל זאת בגן גדול היא תלך לאיבוד. הוא הסביר לי שמבחינה חינוכית יכולה להיות החלטה להשאר בגן גם כן. חוץ מזה, גם אמא שלי לא ממש מבינה למה שלי ממשיכה בגן. הסברתי לה כמה פעמים שגם עלי זה יקל, אבל גם הצוות המקצועי מאוד תומך בעניין. השנה, היא התחילה את השנה עם קפיצה מאוד גדולה מהחופש, כך שאפילו אצלי קיננו לא מעט מחשבות בתחילת השנה (בסה"כ חודשיים מתחילתה). דבר נוסף שהתווסף לטובתי הוא שבינתיים נודע לנו שיש אולי בעיה גנטית. תשובה סופית מהבדיקה אני מקווה שתהיה עד אז. בימים אלו אני צריכה לקבל תשובה. אייל מתקדם גם הוא, הוא התחיל להגיד בהרבה מילים את ההברה האחרונה. הוא עדיין קצת מסורבל בתנועה, אך הוא הולך. במקרה או שלא במקרה בעצם, בשנה שעברה ביקשתי להיות איתו ולא עם הנוירולוגית השניה, כי אותו אני מכירה מהטיפול של ליאור. בזמן של הטיפול של ליאור אני ממש תקשרתי איתו טוב. הוא סמך על המילה שלי יותר מכל. כולי תקווה שהפגישה תעבור בשלום.

Diana M

New member
פגישה עם נוירולוג

שלום מיכל, האם את חוששת מכך שהנוירולוג עשוי להמליץ להעביר את שלי לגן רגיל? אם כך יהיה הדבר הרי שזה מלמד על התקדמותה הרבה של שלי ועובדה זו בוודאי משמחת אותך מאוד. יחד עם זאת נוירלוג אינו מחליט על העברת ילד למסגרת של חינוך מיוחד או על החזרתו לחינוך הרגיל. על מנת ששלי תוחזר לגן רגיל נדרשת ישיבת צוות בין מקצועי בגן בנוכחות כל הגורמים המטפלים וכמובן הגננת. רק דיון בפורום כזה יכול להחזיר את שלי לגן רגיל. וגם לכם כהורים יש מה לאמר במצב כזה. נוירלוג נותן חוות דעת רפואית, הוא אינו עוסק בהחלטות פדגוגיות. האם תוכלי לשתף ולספר מדוע החלטה כזו מדאיגה אותך כל כך?

מיכל153

New member
פדגוגית ורפואית - קשה לי עם זה

פדגוגית - כי יהיה לה קשה בגן רגיל מבחינת התקשורת עם הילדים. הקצב שלה יותר איטי. התנועה שלה יותר איטית וכבדה. גן קטן הוא יותר תומך, הרי מגיע לנו בזכות. רפואית, כי אז המעקב הוא פחות צמוד. אם יש קושי ובמיוחד לקויי למידה במשפחה (גם בגלל הבדיקה הגנטית), קשיים יכולים עוד להתפתח ואז לא נדע עליהם בזמן. הרי הקושי הוא צפוי. האמת שאפילו שילוב שאני חשבתי הצוות ממש לא ממליץ כנראה שהם לצידי.

מיכל153

New member
הפגישה עם הנוירולוג בגן נדחתה !

היי הוקל לי לפחות לכרגע !! זה יתן לי ולצוות לגבש דעה יותר בטוחה.

למעלה