החשיבות שבהשתמטות

antreprize

New member
שטויות.

השתמטות זה דבר רע, חייבים להפסיק את ההשתמטות כמה שיותר מהר.

להגיד שטויות ו"זה דבר רע"

זה לא ביסוס. אני ביססתי היטב למה השתמטות זה דווקא טוב

antreprize

New member
אני גם יכול לבסס:

צה"ל מבוסס על גיוס חובה לא בגלל שהוא רוצה להרוס 3 שנים לכל מי שגר פה, יש גיוס חובה כי צה"ל(והמדינה) צריך את החיילים האלה, אם צה"ל היה צבא התנדבותי הוא היה כל כך שהוא לא היה מסוגל להגן על המדינה. בארה"ב למשל, יש צבא התנדבותי, בצבא הזה יש פחות מאחוז אחד מהאוכלוסייה, אם זה היה בארץ אז בצה"ל היו 70 אלף אנשים(בתפקידים קרבייים, תומכי לחימה וג'ובניקים), כרגע, לפי הערכות זרות, יש בצה"ל כ-200 אלף אנשים, לא צריך להיות גאון כדי לדעת שצבא כל כך קטן(70 אךף אנשים) לא יכול להגן על מדינה שנמצאת במלחמה רצופה כבר 25 שנה(מבצע של"ג, מלחמת לבנון, האינתיפאדה השנייה, מלחמת לבנון השנייה). שירות לאומי הוא גם דבר חשוב, מאחר וזה לא הגיוני שכל מי שנמצא בגיל המתאים לגיוס יתאים לגיוס שירות לאומי מהווה חלופה לשירות צבאי, אם אותם אנשים שלא היו מתאימים לשירות צבאי היו הולכים ישר לאוניברסיטה אז היה נוצר מצב לא הוגן שבו חלק מהאזרחים תורמים למדינה וחלק מהאזרחים הם פרזיטים שחיים על חשבון אחרים. שירות לאומי הוא חשוב כי ככה אף אחד לא יוצא פראייר, לדעתי, צריך גם להאריך את השירות הלאומי משנה אחת כיום לשנתיים(לפחות) לנשים ולשלוש שנים(לפחות) לגברים כדי שהנטל יתחלק בצורה שווה.

אני רואה שלא קראת את מה שכתבתי

כי ברשומה אני עונה בדיוק על הטענות הללו. קודם כל מפורט שם שאין באמת צורך בצבא גיוס חובה בישראל. צבא מקצועי לא יהיה קטן בהרבה מהצבא שיש כיום. שנית, שירות לאומי פוגע במדינה ולא תורם לה. והנטל יהיה שווה אם כל אחד יוכל לבחור מה הוא עושה וצבא יהיה פשוט כמו כל מקום עבודה אחר.

antreprize

New member
צבא מקצועי כן יהיה קטן יותר.

צבא מקצועי חייב להיות קטן יותר, כגע, כל לוחם מקבל 700 ש"ח לחודש, אם הצבא יהיה מקצועי, אז המשכורת הכי קטנה תהיה משכורת מינימום, כלומר, משכורת גדולה פי 5, אבל צה"ל לא יצטרך חמישית מהחיילים שישש עכשיו, הוא יצטרך בדיוק את אותה כות, וזה אומר שההוצאות על משכורות יהיו גדולות פי 5 וזה לא רק אצל הלוחמים, גם התומכי לחימה וג'ובניקים ירצו משכורות מינימום(לפחות בהתחלה) ולצה"ל אין את הכסף הזה, צבא מקצועי יהיה חייב להיות קטן יותר. שירות לאומי לא פוגע במדינה, עבודות התדבותיות לא יכולות לפגוע, הנטל יהיה שווה אם כולם יתרמו למדינה, מאחר ולא כולם יכולים להיות בצבא, אז כל מי שלא יכול לשרת בצבא יבצע שירות לאומי. אני מסכים שהמצב האופטימלי הוא כשהצבא הוא כמו כל מקום עבודה אחר וכשאין גיוס חובה, אבל לצערנו, אם צה"ל יהפוך לצבא מקצועי אז הוא לא יוכל להגן על המדינה.

הוא יהיה יעיל יותר

היחידות הקרביות לא ירדו בגודלן בעוד חלק גדול מהג'ובניקים שבכל מקרה לא עושים מילואים (כי לא באמת צריך אותם) ושחלק מהם או משחררים על עודף כוח אדם (יש אשכרה מקרים כאלו) או שממליצים להם בחום לצאת לקב"ן (כמו שקרה לחבר שלי) על מנת להוריד את הכמות שלהם. בצבא מקצועי יהיה בדיוק כמה חיילים שצריך להיות בו. והנטל על המשק יאוזן בקלות על ידי כוח העבודה הנוסף שיווצר. תחשוב שחלק מהג'ובניקים האלו ילכו אחרי זה לעבוד בהייטק ולהרוויח הרבה כסף (וגם לשלם הרבה מיסים). שירות לאומי כן פוגע כי אדם שעובד ומקבל משכורת ממוצעת מועיל למדינה יותר מאדם שמתנבד לשירות לאומי לאותו פרק זמן.

antreprize

New member
ממש לא, לפעמים, כמות גוברת על איכות.

היחידות הקרביות כן ירדו בגודלם(קיים סיכוי שהם ישארו באותו גודל אבל הוא אפסי). כדי שבבא המקצועי שאתה מציע תהיה בדיוק אותה כמות חיילים שיש עכשיו צריך להשקיע מאות מליוני שקלים(אם לא יותר) במשכורות גדולות פי כמה וכמה שיש עכשיו, הבעיה היא שאין מאיפה להביא את הכסף ושגיוס חובה הוא פתרון הרבה יותר טוב והרבה יותר ריאלי. שירות לאומי לא פוגע באף אחד, בגלל שבזכות השירות הריאלי כולם יכולים לתרום לחברה, אם הבן אדם היה הולך לאוניברסיטה במקום אז הוא היה "דופק" את כל מי שהתגייס לצבא או שהלך לשירות לאומי, אותו בן אדם היה פרזיט ולדעתי אין לו מה לחפש בארץ. הפתרון שאתה מציע טוב רק למי שאכפת לו רק מעצמו ושאין לו בעיה לחיות על גבם של אחרים.

אין לצבא צורך בכל כך הרבה חיילים

הסברתי לך כבר שהצבא עצמו משחרר חיילים על ימין על שמאל. לעיתים אפילו כאלו שבכלל לא רצו להשתחרר לתרום לחברה זה לא ערך בפני עצמו. זה יכול להיות ערך אם זה מביא לחברה תועלת. שירות לאומי לא מועיל כי הוא פחות יעיל ממיסים. ובאמת, לפני שאתה ממשיך להגיב תקרא את הרשומה שכתבתי כי אתה טוען בדיוק, אבל בדיוק את הטיעונים אותם הפרכתי שם היטב. פשוט חבל לי להמשיך להגיב על משהו שהגבתי אליו כבר ברשומה מפורטת. תקרא, ואז תגיב.

antreprize

New member
זכה לא מסתדר עם העובדה שצה"ל כן צריך

חיילים. זה שהצבא משחרר חיילים לא אומר שהוא לא צריך אותם, אני מניח שאתה יודע שבצבא יש בני אדם ובני אדם הם לא מושלמים, לפעמים הם עושים טעויות. בימים אלה המוטיבציה לשרת יורדת, בקצב הזה צה"ל יצטרך יותר ויותר חיילים. סיבה נוספת לכך שצהל צריך חיילים היא שחייל אחד בחובה שווה ל18 חיילי מילואים, כל חייל מילואים מקבל 100 ש"ח ליום(לפי מה שאני יודע), לעומת זאת, לוחם בחובה מקבל 700 ש"ח לחודש, צבע חובה יחסוך לצה"ל הרבה מאוד כסף שכרגע כן, אי אפשר לוותר עליו כי המשמעות של הויתור היא איבוד היכולת להגן על הארץ ובזבוז עצום של כספים שאין למדינה ולצבא. לתרום לחברה זה כן ערך, ואם זה לא ערך, אז זה צריך להיות. שירות לאומי כן יעיל, כל מי שנמצא בשירות לאומי מקבל 800 ש"ח לחודש, אם במקום המתנדבים יצטרכו להעסיק עובד, הוא יקבל משכורת גבוהה פי 4.5, מאיפה אתה הולך להביא את הכסף הזה? קראתי את הרשומה, לצערי השתעממתי באמצע, תנסה לכתוב יותר טוב.

חבל, אבל יותר לא הולך לחזור על עצמי

אם באמת מעניין אותך להבין למה שירות לאומי לא יעיל ואתה מסרב להקשיב לי, תעשה בעצמך חשבון פשוט של אחוזי מס לעומת ערך עבודה ותפוקה כוללת. זו לא כלכלה מסובכת במיוחד. כבר ניסיתי להסביר לך אבל אתה מסרב להקשיב. אולי כשתתחיל לעבוד ולשלם מיסים תבין עד כמה המיסים שלי תורמים למדינה ועד כמה שום שירות לאומי לא משתווה לזה. כוח המילואים הוא הכוח העיקרי של צה"ל. חייל שמגוייס ולא הולך לעשות מילואים (ורובם כאלו) הוא כמעט חסר תועלת לצבא. תשאל את הצבא עצמו. הוא מפרסם בצווים שהוא צעמו מוציא מי בדיוק הוא צריך ומי לא. אתה תראה שחלק גדול מהאנשים שמתגייסים כיום פשוט מיותרים. יותר אני לא הולך להגיב על טיעונים שחוזרים על עצמם. תמציאו משהו מקורי.

antreprize

New member
ברור שאני לא מקשיב לך, הטיעונים של מגוחכים

ואתה מנסה להסית אנשים לבגוד במדינה שלהם.

Fleddermaus

New member
אתה יכול להוכיח שיש עודף כח אדם?

ואתה טוען ש"משחררים משתמטים בקלות". אם כך, מדוע הקמפיינים החדשים למניעת השתמטות? יחידות קרביות אכן מורכבות ממתנדבים, אך בלי תומכי לחימה, אנשי לוגיסטיקה, כוחות מודיעין וחימוש, היחידות הקרביות לא שוות כלום, ולאלה לא מתנדבים רבים ביותר, על אף ההכרח בהם. אנחנו, לצערי, עוד לא במצב שבו ניתן לוותר על גיוס החובה. על כולם לשאת בנטל הזה, כי על אף שלא כולנו מסכימים עם חלק מהתנהלות ההצבא (כיבוש\פינוי\שוביניזם\אחר), יש שם בכל זאת עוד כמה שרוצים לחסל את כולנו. וההשתמטות ללא ש"ל הופכת אותך לפרזיט, לא פחות. שאר החברה מממנת את רווחתך, בעוד שאתה לא תרמת לחברה. שירות לאומי יכול להיות יעיל כשהוא בתנאים דומים לאלה של הצבא, מבחינת שעות העבודה והיחס לשירות. כמו כן, עליו להיות שנתיים מינימום.

ראה הודעתי מלמעלה

ואני ממש לא פרזיט. המיסים שאני משלם תורמים יותר מאדם שעושה שירות לאומי. לכן שירות לאומי = רע.

antreprize

New member
אתה כן פרזיט, לפי מה שהבנתי

אתה לא התגייסת לצה"ל ולא היית בשירות לאומי, אבל אתה כן נהנה מההגנה של מי שהתגייס לצה"ל וסביר להניח שאם תצתטרך אתה תקבל קצבאות מהמדינה, ומאחר ולא תרמת לה כלום אתה פרזיט.

לא תרמתי לה כלום?

ספר את זה למיסים שאני משלם שעוזרים למדינה הרבה יותר משירות לאומי או צבאי.

antreprize

New member
זה כמו לחבר מינוס אחד עם אחד,

בסה"כ זה יוצא אפס, אז שילמת מיסים, בסדר, זה נחמד וטוב, אבל אתה לא שירתת בצבא וזה הכי חשוב. המיסים שאתה משלם לא עוזרים למדינה יותר משירות צבאי או שירות לאומי, למעשה, הם אפילו פגועים כי אתה(ואני משער שגם אחרים) משתמשים בתשלום המיסים כתירוץ ללמה לא לשרת לצבא ולכן אתם פוגעים במדינה.

ואו, יופי של טיעון מעגלי

למה רע להשתמט? כי אתה משלם מיסים במקום לשרת. למה רע לשלם מיסים? כי זה נותן לגיטימציה לא לשרת. עובדתית מיסים בונים את המדינה. ש"ל לא. ושירות צבאי רק משחית אותה.

ואם כבר מדברים

על שלילת זכויות למי שלא משרת אז קודם צריך להעניק זכויות מעבר לזכויות הבסיס שמגיעות לימ שמשלם מיסים. אם אני שמלם מיסים מן הסתם אני זכאי לקצבאות (כי הן ממומנות מהמיסים שלי) ומן הסתם אני זכאי לבטחון ולזכות להצביע במדינה דמוקרטית. אלא העקרונות של מדינה וכל מדינה שלוקחת מיסים מאזרחיה חייבת לספק אותם. מילא הייתם מספקים איזה תנאי עילית מיוחדים לאזרחים מעבר למינימום שבמינימום ואז אולי אפשר היה לדבר על דרישה לשרת מעבר למיסים. רוצים לתת זכויות עודף למי שמשרת? לשלם לו יותר? בבקשה. אני לא מתגנד. אבל לגזול זכויות בסיס שמגיעות לי בתור משלם מיסים זה לא מקובל.

antreprize

New member
בטח שזה מקובל,

למה שלא ישללו לך זכויות אם אתה משרת בצבא, אז אתה משלם מיסים, זה טוב ויפה, אבל תשלום מיסים בלי שירות צבאי(או ההפך) זה חסר תועלת, רק מי שגם משלם מיסים וגם משרת בצבא צריך להיות זכאי לכל הזכויות, מי שרק שירת בצבא או רק משלם מיסים צריך לקבל חלק מהזכויות כי למדינת ישראל אין את המותרות לעודד השתמטות.

למעלה