החשש התממש... אחד הגורים נדרס

דרורפפ

New member
החשש התממש... אחד הגורים נדרס

החשש התממש... אחד הגורים נדרס...

כשאני יוצא מהחצר עם האופנוע יש לגורים נטייה לרדוף אחריי, לא כיף.

מה עושים? כולאים אותם בחצר ולא מאפשרים להם לצאת יותר? המשמעות היא שגם לחתולים אחרים לא תהיה גישה יותר לחצר, גם לא כמעבר.

Yukita

Active member
מנהל
צר לי מאוד לשמוע

לצערי, כשמדובר בחיי חוץ, אין ערובות. אם אין אופציה להכניס הביתה, אזי אין כל כך אפשרויות, ולכן מי שבוחר לאפשר חיי חוץ צריך להיות מודע לכך שהסכנות קיימות ושהן לא תיאורטיות בלבד.
&nbsp
זה לא אומר שעשית משהו לא בסדר, כשמדובר בחתולי רחוב אין הרבה אופציות. אכן אפשר לגדר הרמטית את החצר, אבל זה לא מבצע פשוט.

דרורפפ

New member
אני עדיין לא בטוח אם סגירת החצר עדיפה

לגבי הרעיון של להכניס גורים פראיים שכאלו הביתה- אני בקושי עומד בנטל הכלכלי של רביצתם בחצר, כמובן שזה לא ריאלי להכניס אותם לבית. וזה מבלי להתייחס לכמות הגורים...

גם אם נצא מנקודת הנחה שכליאת הגורים הנוכחיים בחצר תשאיר אותם בחיים, לפי דעתי זה יפגע מאוד בחתולים האחרים שמשתמשים בחצר. הן החתולים שמגיעים לאכול- והן החתולים שמשתמשים בחצר כמקום בטוח וכמעבר.

ולפי דעתי צעד שכזה של סגירת חצר עלול לתת 'אור ירוק' לשכנים לבצע סגירה דומה- כדי למנוע מחתולים להיכנס.

ומעבר לשיקולים הללו, אם הייתי מבצע סגירה שכזו לפני שהשגר 'החדש' הגיע, אני חושב שסביר להניח שזה היה משחק לרעתם. מה יעלה בגורל השגר הבא?

Yukita

Active member
מנהל
בגלל דברים כאלה

ציינתי שאין לך הרבה אופציות, אם בכלל. זו אחת הסיבות שבגללן כדאי למי שמאכיל להיות פעיל לסירוס ועיקור של האוכלים אצלו, פשוט אין לך כל כך אופציות אחרות. לא אמור להיות "השגר הבא".

et28

New member
איפה ועל ידי מי?

כשאני פניתי לצער בעלי חיים מפנים אותי לתל אביב, בעלות של 400 ש"ח (עיקור 240 ש"ח+סירוס 160 ש"ח).
האם אפשר לעשות זאת בחינם? מי מבצע זאת?

ארמורגם

New member
דרך מוקד העירייה

אבל הבנתי שיש זמן המתנה גדול, כך שבהרבה מקרים זה לא ריאלי.

Bogen2

New member
אפשר להביא לבד

בתאום עם המחלקה הוטרינרית. זה מקצר המתנה ארוכה.
בכל מקרה מדברים עם המוקד.

למעלה