החתולה התחרפנה...

soniati

New member
החתולה התחרפנה...

הי,
יש לנו גורה בת 4 חודשים בערך.
לפני שבועיים החלפנו לה את ארגז החול מפתוח לסגור והכל היה בסדר. היא התרגלה אליו מהר והכל היה פיקס. לפני שבוע נסענו לשלושה ימים וכשחזרנו - גילינו שהיא עשתה צרכים גם בחול וגם (פיפי) על המיטה של אחד הילדים. חשבנו שזה היה עניין חד פעמי (מענישה אולי?) אבל מאתמול זה התגבר ועכשיו היא גם עושה אצלו קקי... חשוב לציין שהיא והילד חברים טובים ואין פה סיפור של התעללות (הוא בן 5 והם מתכרבלים ביחד המון במהלך היום).
בקיצור - מה עושים?? אני חיה עם חתולים מגיל 3 וזאת הפעם הראשונה שאני נתקלת בדבר כזה...

Yukita

Active member
מנהל
יש פה משהו שצריך לבדוק

וזה העניין הבריאותי. גם אם הגורה נראית לכם הכי בריאה בעולם, שינוי פתאומי בהרגלי עשיית צרכים לעתים קרובות מעיד על בעיה בריאותית, כמו דלקת בדרכי השתן. במקרה זה, כואב לה לעשות והיא מייחסת את הכאב לארגז ולכן עושה במקום אחר. היא לא מענישה אתכם ואין פה קטע של שליטה.
&nbsp
אם מחר הוטרינר לא מוצא שום בעיה בריאותית, נסו לחזור לארגז הפתוח. אבל בדקו את הצד הרפואי ואל תניחו מראש שאם אין תסמין אחר זה לא בריאותי.

dimitrygo

Active member
מנהל
בעיקרון אני מסכים עם יוקיטה אבל במקרה הספציפי הזה אני הייתי

קודם מטפל בהיבט ההתנהגותי ומוריד את מכסה הארגז, מנקה אותו בצורה יסודית ובודק מה יקרה.
כל הנסיבות גורמות לי לחשוד יותר בבעיה התנהגותית ולא בריאותית:
א) שיניתם לארגז סגור והרבה חתולים לא אוהבים את זה
ב) היא עושה גם קקי מחוץ לארגז וזה מתקשר לגורם הקודם
ג) בגלל שהיא גורה (שילוב של גיל ומין) הסבירות של דלקת בדרכי השתן יתר נמוכה (אך עדיין קיימת).
&nbsp
אם ביום-יומיים הקרובים היא תמשיך לעשות צרכים מחוץ לארגז או תבחינו אצלה בקושי בעשיית צרכים אז צריך לקחת אותה לוטרינר.

למעלה