החתולה מנשירה שיער

CapitanMorgan

New member
החתולה מנשירה שיער

אימצנו חתולה לפני כמה חודשים, היא חצי פרוותית.
על פי הווטרינר כנראה חצי פרסית.

אני משתדל לסרק אותה כל יום, אך למרות כל זאת כל הבית מלאה בשיערות שלה החל מבגדים, ריהוט, כלי מטבח וכו'

אנחנו כבר חושבים לעשות לה גלח
איך מתמודדים עם זה?

kinks

New member
לא גלח!

העור של חתולים עדין בטירוף לעומת עור אנושי.
טוב, בלי פירוט על גיל החתול ומצבו הבריאותי זה מעט בעייתי. לא שאני לרגע חושב שהחתולה לא מטופלת טוב, פשוט יש אוכל לחתולים עם פרווה רבה.
עכשיו ובאביב זה מעט בעייתי, החתולים עוברים לפרוות חורף שהיא סמיכה ומלאה יותר ומשירים את פרוות הקיץ.
אם זה לא ישתנה אולי גלח חלקי, אבל יכול להיות שזה יגרום לצימוח יותר.
חתולי בית צריך לחנך אין מה לעשות.
לא לקפו על שולחנות, שיש, לא להיכנס למטבח ועוד.
אני לאורך השנים סיגלתי כמה כללים:
1. בגדי בית, יש בגדים לבית שהם מתמלאים פרוות חתולים ועוד, לרוב בגדים ישנים שאין אתם בעיה ויש להם סל כבישה משלהם.
2. בגדי חוץ, בגדים ללבוש ביום יום שיש להם סל כביסה נפרד.
&nbsp
כמובן כבישות נפרדות.
&nbsp

CapitanMorgan

New member
->

החתולה בת כ8 חודשים והיא במצב בריאותי טוב.
אוכלת אוכל של אקנה.
&nbsp
תודה על התשובה שלך

CapitanMorgan

New member
אפשר אולי לנסות לשאוב את השיער ממנה עם שואב אבק? ו-פרמינייטו

את מכירה במקרה מסרק של פרמינייטור ?
הוא יכול לעזור לי במקרה הזה?

kinks

New member
לא, לא שואב אבק לחתול

זאת תהיה טראומה רצינית.
הם שונאים רעש של שואב אבק, זה מפחיד אותם מוות.
לא עושים דברים כאלה לחתולים.
טוב, 8 חודשים, היא עדיין גודלת, השיער משתנה בשל תהליך הגדילה, זה הגיוני.
קצת סבלנות, באביב הכל יראה טוב יותר אבל אם היא חצי פרסית עדיין יהיה הרבה שיער.

חתול פלאי שאוהב שאוב אבק...

הרגלתי את מיש מיש לשאיבה, כדי שלא יברח כאשר אני מפעילה את השואב. בסוף הוא התגבר על הפחד ואפילו נהנה מזה. אבל איני שואבת את החתול על בסיס יומי או אפילו לא חודשי.... אל דאגה. אני משתמשת בפורמינטור. לקצרי שיער זה מספיק.
https://www.youtube.com/watch?v=7TSHBQ5YowE

אסור לגלח ואסור לשאוב אותם, עם כל הצער שבדבר

זה לא בטיחותי ואפילו כתוב בקופסאות של שואבי אבק שאסור לנסות אותם על חתולים :)
יש מסרק צפוף שאפשר להבריש אותם פעם - פעמיים בשבוע, זה מצמצם את הנשירה. מעבר לזה, אין הרבה מה לעשות חוץ מלכסות את הריהוט ולכבס הרבה. גם מייבש כביסה יכול לעזור כי בכביסה רטובה השיער עדיין נשאר. לגבי הרצפה, נסי שואב אבק DM85 של אקוווקס. הוא גם שואב וגם שוטף, אז לפחות זה יירד מהמטלות היומיות שלך... מאד טוב לבתים עם בעלי חיים ובכלל

CapitanMorgan

New member
מגיב

כבר קניתי שואב רטוב יבש,מחר אני צפוי לקבל אותו. אשמח להסבר מדוע אסור לגלח אותם במיוחד בתקופות הנשירה? מידי פעם יוצא לי להיתקל באנשים שמגלחים את החתול שלהם במיוחד חתולים בסגנון פרסי.. תודה

Dancer15

New member
אני מספרת את החתול שלי בעונת מעבר

יש לו פרווה ארוכה למחצה ובעונות מעבר כל הבית מלא שיער. יש לי גם את הפורמינטור אבל זה לא מספיק. התספורת נעשית ללא טישטוש.
מצרפת תמונה אחרי תספורת

Yukita

Active member
מנהל
יש כל מיני סיבות

למשל, פציעה אפשרית -
&nbsp
"חתולים - אז כן, גם חתולים לעיתים מגדלים רסטות והנשירה בבית גדולה. מומלץ לא לגלח חתולים אלא להבריש בעיקר, כיוון שהעור של חתולים הוא דק מאוד ובשל כך הסיכוי שייפצע בעת תספורת הוא גבוה הרבה יותר משל כלב. במידה ואין ברירה , ניתן לגלח, הגילוח הוא קצר מאוד בגלל הסיכון שסכין גבוהה תפצע את החתול." - ציטוט מהאתר של המרכז הוטרינרי רעננה, שאינם קיצונים בדעתם אך כן מביעים עמדה
&nbsp
הלינק אליהם הוא:
http://www.veterinarim.co.il/מאמרים-ומידע/שונות/132.html
&nbsp
מעבר לזה, את רוב החתולים לא ניתן לגלח בלי הרדמה, והרדמה היא ממש לא נטולת סיכון בריאותי. באופן כללי, הרדמה היא לא משהו שברצוננו לחוות או להעביר מישהו אחר ללא סיבה טובה מאוד, כי בהחלט ייתכן שלא יתעורר.
&nbsp
יש גם חשש לשינויי התנהגות (לרעה) כי החתול כן מרגיש את השינוי וזה לא בהכרח טוב לו מבחינה פסיכולוגית, מה שיכול להיגמר במשהו ממש לא טוב לכם מבחינה פיזית...
&nbsp
העמדה של ASPCA, צב"ח האמריקאי היא באופן כללי נגד גילוח חתולים מלבד אם יש צורך רפואי:
&nbsp
http://healthypets.mercola.com/sites/healthypets/archive/2014/05/12/pet-coat-shaving.aspx
&nbsp
אישית, אני בעד סירוק והברשה, ויכולת לקבל את מי שיש לנו כמו שהוא. יש לי גלילי נייר דבק מהסוג הזה המשמש להסרת שערות מבגדים, יש לי שואב אבק (לשימוש על הרהיטים והרצפה, לא על החתולים כמובן!), והמטאטא אצלי בשימוש יום-יומי. בשבילי, אישית, זה עדיף על פני פגיעה אפשרית פיזית או נפשית בחתולים או בכלבים שלי. כמובן, זו דיעה אישית.

Dancer15

New member
אידאלית לא הייתי מספרת אותו בכלל

הוא היחיד מבין 3 חתולים שאני מספרת כי אני פשוט לא עומדת בכמויות השיער שהוא משיר בעונות מעבר. כמובן שאני מברישה אותו ויש שואב אבק וגם מברשת רולר לבגדים. והוא אוכל אוכל בריא אז זה לא שהנשירה שלו היא בגלל תזונה ירודה.
וכמו שציינתי, הוא לא מורדם בתספורת ואפילו לא מקבל טשטוש. הוא פשוט מאוד נוח ובעל אופי רגוע מאוד. מספיק שהוא שוכב על נקודה מסויימת על המיטה והמיטה מלאה בשיער. וכמובן בעת התספורת, לא מגלחים את הפרווה עד העור. משאירים אורך של 2 סמ'. עכשיו ממש הוא משיר כמויות של שיער ולא סיפרתי אותו כי הוא משיר הרבה יותר באביב מאשר בסתיו.
אני מצרפת תמונה לפני תספורת.

למעלה