החתולה שלי לא מלקקת אף אחד

waterli

New member
החתולה שלי לא מלקקת אף אחד

אני יודעת שזה קצת בררני....אבל חתולה שלי לא מלקקת אף אחד.
היא לא מביעה חיבה מיוחדת. היא מגרגרת ומתקרבת עלי, אבל היא אף פעם לא ליקקה אותי או את המשפחה שלי. אני מגדלת אותה ואת אחותה מאז שהיא הייתה גורה, מצאתי אותה ואת אחותה ליד בית נטוש שזרקו אותן ממנו ואימצתי אותן. הן היו גורות והן כבר בנות שש עכשיו. החתולה שאני דואגת לה אף פעם לא ליקקה אותי והביעה חיבה בצורה הזאת, לעומת זאת החתולה השנייה מלקקת .
למישהו יש מושג למה החתולה שלי לא מלקקת אותי ?? אני מפחדת שהיא שונאת אותי.....

אלישבע777

Well-known member
הבעת רגשות חיבה אצל חתולים

גידלתי כמה חתולים. היו לי רק שני גורים שליקקו בהתחלה והפסיקו בגיל חצי שנה בערך. כיום יש לי חתול ממש ממש אוהב, יותר מכל חתול אחר שהיה לי , והוא אינו מלקק. את חיבתו הוא מראה דווקא ב... נשיכות קלות, ליטופים עם הרגל ללא שליפת ציפורניים (לפעמים עם) שכיבה על הגב, גלגול והפניית בטן, התחכחות עם הראש הפה והגוף, גרגורים, יללות שבר, ריצה מקיר לקיר, וגם אוי אוי אוי... הפניית הישבן שלו אל הבעלים או אל האורחים לפני שהוא מפנה את הראש...
הפניית הישבן לבעלים זו תופעה קצת מוזרה, אבל קיימת אצל חתולים וגם אצל חתולי רחוב ידידותיים. איני יודעת מה מקורה. אני חושבת שבגלל שהישבן הוא מקום מאוד פגיע, הוא מראה לבעלים , כמה הוא סומך עליו שלא יפגע בו ( כמו הפניית הבטן. חתולים על פי רוב אינם אוהבים מגע בבטן) .

יש לחתולים מגוון עצום של הבעות חיבה לאו דווקא ליקוקים. לדעתי ליקוק בגיל בוגר הוא ממש נדיר. החתול שלי אוהב ללקק לי את הבגדים, אבל אני לא נותנת לו, כי הוא מרטיב ומקמט אותם ואינו מסוגל להפסיק. זו אינה הבעת אהבה, אלא אובססיה שהוא פיתח כשאימצתי אותו. לקח לי שנה לגמול אותו בהרגל מגונה זה.

קשה לדעת אם חתולים אוהבים כפי שאנחנו אוהבים ומה הם מרגישים, אבל קל לראות אצלם סימנים של כניעה ושמחה שאפילו אנחנו מסוגלים להבין. אם כי לא כל האנשים מסוגלים לקבל נשיכות אפילו קולות , שליחת כף חתול עם או בלי ציפורנים ו הרמת זנב אל על והפניית פי הטבעת קודם מול הפרצוף... לך תשכנע את האוחרים שכל אלו מחוות אהבה נפלאות של חתול הבית המחונך להפליא שלך...
מה שעלייך לעשות, זה ללמוד את שפת החיבה הספציפית של החתולה שלך ואז תראי כמה היא אוהבת אותך!!

מצרפת קישורי אהבה של החתול שלי מיש מיש
סרטון של גרגורים ונשיכות אהבה
https://www.youtube.com/watch?v=6X_AaqHKxhs
כאן הוא מתמרצף . התול חושף בטן כסימן לאמון ולא כבקשת ליטוף
https://www.youtube.com/watch?v=qxNaQbve6sM

dimitrygo

Active member
מנהל
רוב החתולים לא מלקקים את בעליהם, הם מביעים אהבה בצורות

אחרות כפי שמפורט בתשובה הקודמת.
&nbsp

meedas