החתול אוהב עגבניות - כמה לתת?

אלישבע777

Well-known member
לפני כמה חודשים כתבתי על האובססיה של הגור החדש שלי לפירות ולירקות, כולל גלעיני זיתים ( !) ואבוקדו וגם קיווי עם קליפתם ( !) הצלחתי לגמול אותו מהאובססיה הזאת, וכיום אני יכולה להשאיר ירקות ופירות בחוץ אחרי שטיפה והוא לא ייגע, פרט ל... עגבניות. ודווקא ירק זה , אינו מומלץ לחתולים! זה לא החתול הראשון שלי שאוהב עגבניות. היה לי אחד כזה לפני שנים רבות ונתתי לו חופשי... כולל שקשוקה.. אבל אז לא היה אינטרנט ולא ידעתי שזה לא כל כך רצוי...

השאלה מופנית ליוקיטה ולדימיטרי או למי שיש לו מידע בדוק: החתול הזה ( כמעט בן שנה) כל כך אוהבת עגבניות שממש נכמרים רחמי כשאני רואה אותו מתחנן לקבל...פיסות מלפפון או פלפל, כבר אינן מושכת אותו כבעבר. הוא משאיר בקערית ואינו נוגע בהם... הוא אינו מקבל כל אוכל אחר פרט למזון שלו, לא של בני אדם וגם לא חטיף ולא אף מזון של בני אדם . שאריות בשר ועוף,( ללא עצמות) אני מורידה לחתולי החצר.

השאלה כמה עגבניות ( שרי) מותר לתת ביום? אחת ? חצי? כיום הוא מקבל חצי (שרי ) כל יומיים בערך. הוא אינו מוכן לאכול צמח ירקה מהעציצים שהיה חביב על החתולים הקודמים שלי. כשהוא אוכל צמח זה הוא מקיא. עגבניות לא. אני חושבת שכן נחוץ לחתול מעט מזון צמחי. כך היה עם כל החתולים הקודמים שלי, שלא אהבו ירקות אבל אכלו עשבים דמויי דשא, וירקה בתיאבון רב.
תודה למשיבים! |עגבניה|

Yukita

Active member
מנהל
כבר כתבת למעשה את התשובה - הפרי הזה אינו מומלץ לחתולים. הסיבה היא כי הוא מכיל סולנין. בגדול, טעימה אחת או שתיים כנראה לא יעשו כלום, אבל אכילה על בסיס קבוע כן יכולה להזיק. יש איזו אמירה פה ושם ש"בתנאים הנכונים" עגבניה בשלה אינה מזיקה, אבל לא מבהירים מספיק טוב מהם אותם תנאים, וכן יכולות להתפתח בעיות ולכן ההמלצה בעינה עומדת - לא לתת.

אלישבע777

Well-known member
כבר כתבת למעשה את התשובה - הפרי הזה אינו מומלץ לחתולים. הסיבה היא כי הוא מכיל סולנין. בגדול, טעימה אחת או שתיים כנראה לא יעשו כלום, אבל אכילה על בסיס קבוע כן יכולה להזיק. יש איזו אמירה פה ושם ש"בתנאים הנכונים" עגבניה בשלה אינה מזיקה, אבל לא מבהירים מספיק טוב מהם אותם תנאים, וכן יכולות להתפתח בעיות ולכן ההמלצה בעינה עומדת - לא לתת.
תודה יוקיטה. אכן הסולנין מתפרק בהבשלת העגבניה וריכוזו נמוך מאוד. לא חשבתי שהבעיה בסולנין!

למעלה