החתול אוכל יותר מדי מהמזון החדש...

אלישבע777

Well-known member
עד כה אכל טופי מזון אוריג'ין ועם התבגרותו לגיל שנה והלאה, שמחתי לגלות שהוא כבר לא זולל כל כך כמו בימי ילדותו ( כי הוא היה גור שמן, למרות שהיה חתול רחוב). לאחרונה אזל המזון הזה מהחנות וקניתי אקנה.

כרגיל אני שמה לו בקערה, כל בוקר מנה יומית לאכילה חופשית עד הערב. ככה נהגתי עם החתולים הקודמים ולא היתה לי בעיה. והנה איך ששמתי לו ... הוא התנפל על המזון ברעבתנות שמעולם לא ראיתי כמוה, וזלל הכול בבת אחת!!. וככה זה נמשך! הוא מוכן לרבוץ בשקט על יד הקערית ולחכות בסבלנות שארחם עליו סוף סוף ואמלא את הקערית... הוא יודע שבסוף אחרי כמה שעות, אחמול עליו. הוא כזה חמוד! לא מנדנד ולא מיילל, אבל כל כך מחכה... ואני מתאפקת בקושי. בדרכו השקטה ובעיניים עצובות כלות הוא ממס אפילו את לב האבן שלי... לא ידעתי שהמזון הזה כל כך מגביר תיאבון... מה הם מוסיפים לו ? קטניפ ? קנביס?? :)

אני רוצה לעבור להאכלה מסודרת מספר פעמים ביום, כדי שלא יחסל את הכול וגם לא ירעב שעות. כמה פעמים ביום ואלו כמויות, מומלץ לתת לחתול שמנמן בן שנה וחצי בערך?
אולי יש לכם רעיונות נוספים? אני אחזור למזון אוריג'ין כשהמזון הזה ייגמר, אם יהיה בחנות במלאי.

Yukita

Active member
מנהל
כנראה חלק מהעניין הוא פשוט התלהבות ממזון חדש.

נראה לי שהגיע הזמן להפסיק להגדיר את טופי כחתול רחוב... הוא אינו כזה ולמעשה גם לא היה: בשלב מאוד מוקדם בחייו הגיע לבית אומנה ומשם לבית קבע. נראה לי קצת מוגזם לייחס, כל דבר שהוא עושה להיותו "חתול רחוב".

אלישבע777

Well-known member
כנראה חלק מהעניין הוא פשוט התלהבות ממזון חדש.

נראה לי שהגיע הזמן להפסיק להגדיר את טופי כחתול רחוב... הוא אינו כזה ולמעשה גם לא היה: בשלב מאוד מוקדם בחייו הגיע לבית אומנה ומשם לבית קבע. נראה לי קצת מוגזם לייחס, כל דבר שהוא עושה להיותו "חתול רחוב".
טוב אפסיק להגדיר אותו כחתול רחוב, אם זה מפריע... אבל תיקון קטן - הוא מעולם לא היה בבית אומנה! הוא נמצא בחניון תת קרקעי וחובבת חתולים מצאה אותו שם, לקחה אותו באופניים (מתחת לז'קט!) לתחנת האכלה בשכונה שלה, שם היא מאכילה את חתולי הרחוב. הוא שהה במקום הזה כמה ימים אולי שבוע. בעשרים וחמש השנים האחרונות גידלתי רק חתולים שנולדו בבית, כי חתולים שאימצתי מהרחוב, היו חתולי בית חוץ ונעלמו לבלי שוב. ולמען האמת, היססתי לאמץ מהרחוב כי זה "חתול בשק", אבל התאהבתי במבט ראשון...
טופי לא מתלהב בכלל מבשר בקר, עוף, או דג או מוצרי חלב ( למעט גבינה מותכת) והוא אוכל רק את המזון שלו ומת על... לחם ( כנראה זה מה שהוא מצא ברחוב...:) בעירנו, לא מקובל להשליך לחם לאשפה...) כל מזון חתולים מתקבל אצלו בברכה. אבל על ה- אקנה הוא מתנפל בגרגרנות לא רגילה...

אשמח לקבל טיפים, כפי שביקשתי במכתב הקודם - כמה פעמים ביום להאכיל וכמויות.

גורדיאן-II

Active member
טוב אפסיק להגדיר אותו כחתול רחוב, אם זה מפריע... אבל תיקון קטן - הוא מעולם לא היה בבית אומנה! הוא נמצא בחניון תת קרקעי וחובבת חתולים מצאה אותו שם, לקחה אותו באופניים (מתחת לז'קט!) לתחנת האכלה בשכונה שלה, שם היא מאכילה את חתולי הרחוב. הוא שהה במקום הזה כמה ימים אולי שבוע. בעשרים וחמש השנים האחרונות גידלתי רק חתולים שנולדו בבית, כי חתולים שאימצתי מהרחוב, היו חתולי בית חוץ ונעלמו לבלי שוב. ולמען האמת, היססתי לאמץ מהרחוב כי זה "חתול בשק", אבל התאהבתי במבט ראשון...
טופי לא מתלהב בכלל מבשר בקר, עוף, או דג או מוצרי חלב ( למעט גבינה מותכת) והוא אוכל רק את המזון שלו ומת על... לחם ( כנראה זה מה שהוא מצא ברחוב...:) בעירנו, לא מקובל להשליך לחם לאשפה...) כל מזון חתולים מתקבל אצלו בברכה. אבל על ה- אקנה הוא מתנפל בגרגרנות לא רגילה...

אשמח לקבל טיפים, כפי שביקשתי במכתב הקודם - כמה פעמים ביום להאכיל וכמויות.
גם אקאנה וגם אוריג'ן מיוצרים על ידי אותה חברה, צ'מפיון פט-פוד הקנדית, וזאת הסיבה לכך ששני המזונות מדורגים באותה רמה.
שניהם מכילים בערך את אותם הרכיבים, ובאקאנה אין חומרי טעם שאין באוריג'ן, לכל עניין מעשי זה אותו אוכל - כלומר זה תרגיל ידוע של חברות גדולות שמתחרות בעצמם כדי לתפוס יותר מדפים בחנויות.
ולשאלתך - על האריזה עצמה יש ציון של כמויות מומלצות באופן יומי, כמובן שזאת רק המלצה, כמו כל ציון כמויות שיכול מישהו אחר לתת, ובכלל בגיל הצעיר של החתול שלך הייתי נותן לו לאכול כמה שהוא רוצה, עדיף חתול קצת יותר מידי שמן מחתול מורעב.

אלישבע777

Well-known member
גם אקאנה וגם אוריג'ן מיוצרים על ידי אותה חברה, צ'מפיון פט-פוד הקנדית, וזאת הסיבה לכך ששני המזונות מדורגים באותה רמה.
שניהם מכילים בערך את אותם הרכיבים, ובאקאנה אין חומרי טעם שאין באוריג'ן, לכל עניין מעשי זה אותו אוכל - כלומר זה תרגיל ידוע של חברות גדולות שמתחרות בעצמם כדי לתפוס יותר מדפים בחנויות.
ולשאלתך - על האריזה עצמה יש ציון של כמויות מומלצות באופן יומי, כמובן שזאת רק המלצה, כמו כל ציון כמויות שיכול מישהו אחר לתת, ובכלל בגיל הצעיר של החתול שלך הייתי נותן לו לאכול כמה שהוא רוצה, עדיף חתול קצת יותר מידי שמן מחתול מורעב.
תודה גורדיאן על המידע ועל העצה. היום בבוקר גיליתי להפתעתי שהחתול השאיר בערך רבע מהמזון שנתתי לו מאוחר בלילה! ( אחרי שעות של צום) כנראה שיוקיטה צודקת הוא התלהב יותר מדי מהמזון החדש ועכשו הוא מבין שהוא ימשיך לקבל אותו ואפשר להשאיר קצת לאחר כך... זה סימן טוב.
מאחר שהוא אינו מנדנד, (הוא אולי מצפה לתוספת אבל בעצם שבע), אמשיך לתת לו פעמיים ביום כרגיל. עדיף כמובן חתול שבע ולא שמן מדי... אבל נכון, עדיף חתול שמן מחתול מורעב... מניסיוני העצוב, בסוף חייהם הם מרזים כל כך, שנורא להסתכל עליהם!|בוכה| אז עדיף שיהיה קצת שמנמן ויהיה לו רזרבה לעת זקנה ושיבה.|חתול|

in bal1

Well-known member
הי אני קוראת פה הרבה בנושא של החתולים וכל דבר שנכתב פה אני קוראת בשקיקה.
אני גרה קרוב לשדה ונוצר מצב שיש לי כרגע 7 חתולים בחצר. אחת של השכנים והיא באה לאכול אצלי אחד המשפחה שלו עברה דירה לצד השני של היישוב אז הוא גם אוכל אצלי.כל השאר נולדו בקרבת הבית שלי.
אני מאכילה אותם מקופסאות שימורים אני קונה 2 משטחים של שימורים שבכל משטח 24 פחיות.
פעם האכלתי באוכל יבש מעורבב עם השימורים ומה שקרה אכלו את הרטוב את היבש השאירו על הארץ והציפורים מאד נהנו מזה.
לכן קונה רק אוכל רך.
אני מאכילה אותם במנות קטנות 3 פעמים ביום משתי סיבות: 1)שלא יהיו מלאים וכבדים ואז יחכו יום שלם למנה הבאה.
2) שהיו קלים ויוכלו לצוד.

למעלה