החתול התחיל לתקוף אותי

בטן10

New member
החתול התחיל לתקוף אותי

היי,
אני זקוקה לעצה לגבי ההתנהגות התוקפנית של החתול שלי (תולי).
אני אתחיל מהסוף-
החתול מתקיף אותי מדי פעם, קופץ על הרגליים שלי ונושך ושורט.
רוב הפעמים הן קלות אבל גם היו פעמיים של ממש תוקפנות אלימה מאוד, בהן היה כולו מסומר.
בכל מקרה, השריטות שהוא משאיר לא נעימות בלשון המעטה.
ואי אפשר להמשיך ככה.

תולי הוא חתול מעורב, "רחוב" שאימצנו בעמותה ועבר סירוס. הוא יחגוג 4 בקרוב.
לפני כארבעה חודשים עברנו דירה ממושב בו הוא היה נכנס ויוצא חופשי הביתה ושם היו לו מרחבים בלתי מוגבלים לשוטט בהם.
בבית במושב היו גם 2 חתולים של השכנים (דו משפחתי בנחלה ענקית) ששוטטו מסביב לבית כל הזמן וגם נכנסו,
עם אחד מהם הוא מדי פעם שיחק ומדי פעם נתן לו כאפות קטנות. עם השני היו לו יחסי "כבדהו וחשדהו", השני היה טיפה פחדן.

הבית אליו עברנו הוא דירת גן של 2 קומות וגינה בגודל סביר, אבל בגלל שזה בעיר ויש כבישים צמודים לבית, אנחנו לא נותנים לתולי לצאת החוצה (חוץ מהגינה).
לפני כחודשיים הבאנו ליומיים גור חתולים שמצאנו וסגרנו את הגור בחדר, אבל תולי ראה אותו מדי פעם כשפתחנו את הדלת וכולו הסתמר, יילל וניסה לתקוף אותנו.
אחרי יומיים הגור נמסר וזה עבר.
בנוסף, בסביבת הבית מסתובב חתול זבל שכנראה זה היה הבית שלו ומישהו האכיל אותו שם (זה מה שאמרה הדיירת הקודמת), אז התחלנו גם לתת לו, לחתול זבל, אוכל בחוץ.
הוא ישן על השטיח שמחוץ לדלת כניסה.
לפעמים כשאנחנו פותחים את הדלת הוא שם (בדרך כלל הוא מפחד ובורח) ואז תולי שלנו רואה אותו ומתעצבן, מסתמר ותוקף אחר כך.

אבל הבעיה היא שתולי תוקף גם לפעמים בלי כל סיבה נראית לעין, זה אפילו נראה משעמום או כמשחק.
בעבר שיחקנו איתו עם הידיים אבל הפסקנו, הבנו שצריך לשחק עם משהו שמפריד בין הידיים לחתול (צעצוע, חבל וכו').

כשהוא תוקף או מראה סימנים שהולך לתקוף אני לפעמים משפריצה עליו מים (ליד הכיור) או עם שפריצר כדי להרחיק אותו.

מה אפשר לעשות כדי שהוא יפסיק לתקוף?
איך אפשר לקבל עצה בנושא?
סה"כ אנחנו אוהבים אותו ורוצים בטובתו כמובן. אולי אנחנו עושים משהו לא נכון?

אולי צריך לאפשר לו לצאת החוצה למרות הסיכון שידרס?

תודה רבה

Yukita

Active member
מנהל
חתול תוקפני

קשה מאוד לייעץ בנושא כזה, כי צריך להבחין בדקויות. גם בייעוץ בנוגע להתנהגויות תוקפניות בכלבים, העצה הנכונה היחידה שאפשר לתת בלב שלם באינטרנט זה "צרו קשר בהקדם עם בעל מקצוע, מאלף מקצועי ומוכר".
&nbsp
עם זאת, אולי אפשר לומר משהו אחד או שניים. ראוי להתחיל באמירה שעל מנת לפתור את הבעיה עד הסוף (אם ניתן) אכן רצוי לפנות לבעל המקצוע המתאים. במקרה זה ועל פי התיאור שלכם, בעל המקצוע המתאים הוא יועץ התנהגותי. כמה יועצות שהוזכרו בפורום הזה הן: אורלי זכאי, מרתה אסטרקין, איילה נאור. יש כמובן עוד, אבל אלו שמות שהוזכרו בפורום. ניתן למצוא דרכי קשר איתן בעזרת גוגל. יועצת מגיעה אליכם, צופה בדפוסי ההתנהלות בבית, ומייעצת מה ניתן לעשות על מנת להוריד את האגרסיביות למינימום האפשרי.
&nbsp
אנשים גם המליצו כאן על צפייה באינטרנט בפרקים של התכנית My Cat from Hell, שם יועץ התנהגותי מדגים איך הוא ניגש לפתרון של כל מיני בעיות. חשוב לציין שלבעיות הקשורות בתוקפנות ישירה רצוי לא לגשת רק בעזרת "ראיתי באינטרנט" כי בכל זאת יש פה סיכוי לפגיעה פיזית וגם לטיפול לא נכון שיגרום להגברת התוקפנות במקום להקטנתה.
&nbsp
באשר לשאלה האם זה קשור למעבר שלכם לבית סגור במקום בית עם יציאה חפשית, כל הדברים קשורים זה לזה אבל מהסיפור שלכם כפי שסיפרתם אותו כאן נראה שהקשר הוא יותר לתגובה לחתולים אחרים ולא דווקא קשר ישיר לנושא של לצאת או לא לצאת מן הבית. אם זה נכון, אזי הפוקוס צריך להיות על הורדת מתח כתוצאה מזה שיש חתול אחר מחוץ לדלת. בזה יועצת חתולים תוכל לעזור. אפשר בינתיים לנסות דברים כמו לקנות (אצל וטרינר או באינטרנט) את התרסיס Feliway, שזה תרסיס על בסיס פרומונים ייעודי לחתולים, המיועד להורדת מתח. לא מרססים אותו על החתול, אלא מרססים באוויר החדר, הוא נמכר גם עם מתקן ששים בשקע החשמל והוא משחרר תרסיס לאוויר מדי פעם. יתכן שיעזור להרגעה ויתכן שלא.
&nbsp
גם לנעמי דוד, מישהי בעלת מוניטין שמתמחה ברפואה טבעית לבע"ח, יש כמה מוצרים בסגנון הזה להרגעה של חתולים לחוצים.
&nbsp
למרות שנראה לי שהקשר הוא יותר לתגובה לחתולים אחרים מאשר לעצם המעבר לחיי בית, אפשר וכדאי לבחון את הנושא של פעילות בבית. זה עוד נושא שיועצת חתולים מטפלת בו: המלצות איך ליצור לחתול מוקדי עניין ופעילות בבית שיתפסו את תשומת ליבו וכך גם יורידו ממנו מתח. למשל, מדפים במקומות הנכונים כדי שיעלה לנקודות תצפית מעניינות.
&nbsp
&nbsp

בטן10

New member
תודה רבה על התשובה

ננסה להתקדם מכאן ליעוץ.
מקווה שיפתר

למעלה