החתול "כוסס" ציפורניים

roeeya

New member
החתול "כוסס" ציפורניים

שלום,
החתול שלנו התחיל בשבוע האחרון לבצע פעולה שנראית כמו כסיסת ציפורניים.
לא נתקלנו בזה לפני, מישהו מכיר?
(יש לו עמוד גירוד עם חבל, מתקן גירוד עם שטיח וכו', לא חסרים מקומות לגרד)

razor1

New member
החתולה שלי כחלק מהאמבטית ליקוק שהיא עושה

לעצמה אז היא לפעמים גם מנקה בין האצבעות שלה ואז תופסת את הציפורניים עם השיניים שלה ונראה כאילו היא מנסה לתלוש אותם לעצמה.
מעביר בי צמרמורת כל פעם שאני שומע/רואה אותה עושה את זה...

Lady In Blues

New member
גם הטרוריסטיות שלי עושות את זה.

אבל רק ברגליים האחוריות. למה זה?

g l o r y

New member
הם עושים את זה לפעמים

כחלק מהאמבטיה. טופר של חתול בנוי כך שהוא לא גדל לאורך אלא מתעבה לצדדים. במהלך הפעילות הרגילה של החתולי השכבות העודפות מתקלפות באופן טבעי. לכן חתולים מגרדים ציפרניים על דברים. הם משייפים את הציפורן העודפת ומחדדים את הקצה. מכיוון שהציפרניים נשלפות ויש להן מעין נרתיק, דברים כמו גרגרי חול, לכלוך ולפעמים חול מתגבש מהארגז נדבקים לתחתית הציפורן וגם נכנסים לנרקית הציפורן. החתול מנקה את הציפרניים והנרתיקים מהלכלוך, לפעמים בכוח. שמתי לב שבמיוחד בציפרניים האחוריות נוטה להידבק חול מהארגז.

כן כל החתולים עושים את זה! הם מקלפים את החלק החיצוני של הטופר, אני מניחה שהוא היה נושר ממילא. אני אוהבת להסתכל עליו כשהוא עושה את זה! נורא נחמד ולא שגרתי. אשמח לצלם את זה אם תהיה לי הזדמנות.

אצלי לרוב עושים את זה לאחר הארוחה

נראה מלבד הנקיונות או השיופים חלק מתהליך עיסוי הפה לאחר האוכל

tzviya

New member
כמו שענו לך אחרים כאן

ייתכן שמשהו נתפס לו בציפורן ומפריע לו ולכן הוא כוסס יותר. אפשר לקצוץ לו ציפורניים (אם אף פעם לא קצצת ציפרניים לחתול שים לב שצריך קוצץ מיוחד ולקבל הנחיות ממישהו שיודע איך לעשות זאת כדי לא לחתוך יותר מדי). הקציצה תקל עליו לכסוס בעצמו ולהוריד את שאר חלקי הציפורן שאמורים לנשור עם הזמן.

roeeya

New member
בעבר הינו קוצצים לו,

עד שגדל טיפה ועכשיו זה בלתי אפשרי בלי להרדים אותו או לקשור בשרשראות

tzviya

New member
כדי לקצוץ לצוף שלי ציפרניים אני צריכה

כמעט לקשור אותו בשרשראות. אני עוטפל אותו היטב במגבת עבה וגדולה, כולל הראש, ומשאירה בחוץ רק רגל אחת בכל פעם. את פלג גופו התחתון (הכרוך במגבת) אני אוחזת בין הרגליים שלא יזוז. כמובן שהדבר מלווה ביללות, אבל אני מתעלמת והכל עובר בשלום ומהר.

בזמן הגזירה בן זוגי הולך לחדר אחר, כי הוא איש רגיש ומאוד מרחם אל צוף "המסכן"...

זו הסיבה שצריך להרגיל מילדות להרגיל מיום האימוץ למגע באצבעות תוך כדי משחק, כל יום כמה שיותר, בלי הקוצץ ועם הקוצץ ובהמשך לקצוץ ציפורן מדי פעם. בסוף הם מתרגלים איך שהוא. לקח לי שנים ללמוד עניין זה. מאד קשה לקצוץ ציפורנים לחתולים שאינם מורגלים , הם מתייחסים לזה כאילו רוצים להרוג אותם.

tzviya

New member
כשאימצנו את צוף הוא היה בן כשנה+

כך שזה לא היה רלבנטי. אני קוצצת לו ציפרניים מכיוון שכשהן מתארכות הוא עושה רעש כשהוא הולך. לפני חודש וחצי עברנו דירה ויש לנו פרקט בחדר שינה והציפרניים שלו ממש מרעישות על הפרקט.

צוף מחדד ציפורניים על קרטונים ולא נוגע בריהוט, כך שאין לנו את הבעיה שיש עם רוב החלולים שהציפורניים שלהם נתפסות בכל דבר.

בהתחלה ניסיתי לקצוץ לו כל פעם ציפורן כשהוא ישן אבל לקח לי כמעט שבוע לגמור לקצוץ לו את כל הציפורניים. אם הייתי ממשיכה בזה מן הסתם הוא היה לומד להיכנס לכוננות בכל פעם שהייתי מתקרבת אליו ישן וזה לא רצוי. בשיטת העיטוף במגבת אני גומרת את העניין תוך שתי דקות וזה יותר קל לי וגם לו.

למעלה