החתול עשה קקי במיטה

החתול עשה קקי במיטה

החתול עשה לי קקי במיטה.
בן הזוג שלי לא מסכים שהחתול יטפס בכלל על המיטה. לאחרונה אנחנו תופסים אותו ישן בה מדי פעם ופחות יושב על הכרית שלו . השבוע הוא חירבן במיטה פעמיים. הארגז שלו היה לא נקי ככ בפעם הראשונה שזה קרה, אז חשבתי שזה היה קשור, אולי מהריח שנשאר (כמובן שהחלפנו מצעים) הוא חזר לכך אחרי שלושה ימים.. כשכבר אין להניח שזה בגלל חוסר ניקיון הארגז. הבן זוג שלי מניח שזה תחרות על דומיננטיות בבית... מולו... מה עושים?

Yukita

Active member
מנהל
קודם כל מה שהכי כדאי לעשות

זה להפסיק לפתח תיאוריות פסיכולוגיות של דומיננטיות ושאר ירקות.
&nbsp
כפי שתואר בספר שקראתי פעם מאת יועצת ההתנהגות לחתולים יעל צפריר, 90 אחוז מהבעיות שהיא נתקלה בהן לא היו של חתולים, אלא של בעלים שבנו תיאוריות מסובכות במקום להסתכל במבט ישיר במצב בשטח. גם בספרי שרלוק הולמס מה תמיד אומרים? שמכל הנסיבות האפשריות, הפשוטה ביותר היא בדרך כלל הנכונה.
&nbsp
בהחלט יתכן שמשטר נקיון לקוי בארגז דחף את החתול לחפש מקום אחר לעשות בו צרכים, וכעת שמצא מקום כזה, שהוא תמיד נקי ונעים יותר, קשה לו לחזור בצורה מלאה לתנאים פחות נוחים. לא פערטת מה בדיוק המצב לגבי הארגז שלו אצלכם. איזה סוג ארגז יש לכם (פתוח או סגור, והאם תמיד היה כך או ששיניתם משהו לאחרונה), איזה סוג חול יש בארגז ומהו בדיוק משטר הנקיון אצלכם?
&nbsp
לשם דוגמא, אצלנו 3 ארגזי חול סגורים אבל שהוסרו מהם הדלתות, החול הוא חול מתגבש "קנדה ליטר", ומשטר הנקיון כולל פינוי "תוצרת" פעמיים ביום (בוקר וערב). מה המשטר אצלכם?
&nbsp
מעבר לזה, נעבוד בהנחה שלא מפספסים פה משהו חשוב (שינוי בהרגלי שימוש בארגז הרבה פעמים מעיד על בעיה בריאותית כגון דלקת בדרכי השתן, התיאוריה היא שזה כואב, החתול חושב שאם ישנה מקום אולי לא יכאב. אגב, בעיות כאלה יכולות להופיע גם ללא תסמינים נוספים עד שהעסק מחריף מאוד). בהנחה כזאת, אם משפרים את משטר הטיפול בארגז, יתכן שהנוחות של המיטה עדיין תקרוץ לחתול ואז לא מזיק לסגור את הדלת לחדר השינה לכמה ימים כדי להפסיק בניית הרגל בלתי רצוי. כמובן לוודא שיש לו כל מה שהוא צריך, כולל מקומות מרבץ נוחים, מחוץ לחדר השינה.
&nbsp
&nbsp

משטח החול המיטה וכו

הוא חירבן בארגז בין הפעם הראשונה לשנייה כרגיל אז לא נראה לי שהוא נקשר למיטה כמקום לחרבן במקום הארגז, אלא בנוסף. בכל מקרה ניקח אותו מחר לוטרינר, לוודא שאין לו משהו בריאותי בתור התחלה. הארגז פתוח ולא השתנה דבר לגביו. אני שמה לו מלא חול ומנקה אחת ליומיים, וזה היה בסדר במשך כל השנה האחרונה. אני כן מקשרת את זה לזה שלאחרונה בכלליות יש לו איזה קטע עם המיטה, כאמור הןא נמשך אליה יותר ויושב עליה, למרות שאנו אוסרים עליו כבר זמן רב והוא יחסית לא הפר את החוק עד היום.

למה פיפי כן בארגז וקקי לא?

אם הסיפור קשור לחוסר ניקיון של הארגז אז למה הוא עושה פיפי שם בלי בעיה ודווקא קקי לא?

Yukita

Active member
מנהל
למה? ככה

וא לא בדיוק מספר לנו, אז איננו יודעים.
&nbsp
אבל זה בהחלט קורה. הרבה פעמים זה דווקא הפוך, קקי בארגז ושתן מחוצה לו, כי כשיש למשל דלקת בדרכי השתן ההשתנה היא מה שכואב.
&nbsp
טוב שברצונך לוודא שלא מתחבא פה סיפור בריאותי. לא בהכרח יש סיפור בריאותי, אך אם יש - הרי טיפול רפואי מתאים יעזור לפתור את הבעיה.
&nbsp
את הקטע עם איסור המיטה לא הבנתי. לא רוצים שיעלה לשם? סיגרו את הדלת לחדר השינה. בדרך כלל איסורים כאלה יחזיקו מעמד רק אם אתם שם ויתפוגגו כשאינכם שם כדי לשחק במשטרה. למה שלא יאהב את המיטה? היא נוחה ונעימה.
&nbsp
באשר לארגז, נראה מה כןתבים אחרים ייעצו לך. אישית, פינוי תוצרת פעם ביומיים נראה לי מעט מדי. בהחלט יתכן שפשוט נמאס לו. זכרי, חתולים הם בעלי חוש ריח הרבה יותר רגיש משלנו, והעניינים האלה מצטברים. קשה לדעת בדיוק למה, אבל כדאי אולי להקפיד מעט יותר ובמקביל להשתדל לוודא שאין רעשים מפחידים בסביבת הארגז (מכונת כביסה? רעש מבחוץ? שיפוצים בדירה הסמוכה?).
&nbsp
כל הכבוד על הנכונות לבדוק! מחזיקים אצבעות שאין שום בעיה.

ארמורגם

New member
שבן הזוג שלך לא יעוף על עצמו

חתולים לא מתעסקים בשטויות כאלה. מסתבר שבן הזוג שלך כן.
מעבר לזה, מסכים עם כל מילה של יוקיטה מעליי.
גם למיקום הארגז יש חשיבות. למשל אם הוא ממוקם במקום רועש, כמו ליד מכונת הכביסה (גם כשהיא לא פועלת), זה יכול לגרום לו רתיעה.

למעלה