החתול של שרדינגר

הפרבולה

New member
החתול של שרדינגר

לא הבנתי מה הפרדוקס כביכול בניסוי שמתואר בויקיפדיה.
הרי מדידה לא מתבצעת בזמן פתיחת התיבה אלה על ידי גלאי שמגלה התפרקות אטום בהסתברות חצי, אם האטום יתפרק אז החתול ימות .

זה כמו למשל שאני אנער קופסה אטומה שבתוכה מטבע ועד שאני לא אפתח את הקופסה לא אדע על איזה צד היא מונחת, אז מה הבעיה פה? הרי זה לא אומר שכל עוד לא הסתכלתי לתוך הקופסא אז המטבע נמצאת בסופרפוזציה של 2 הצדדים ... אני לא רואה פה פרדוקס.

מישהו יכול להסביר ?

https://he.wikipedia.org/wiki/החתול_של_שרדינגר
 

Schrodingers Dog

New member
דעתי

היא שלא מדובר בדיוק בפרדוקס אלא בניסיון של שרדינגר להציג בצורה אבסורדית את אחת מהפרשנויות למכניקת הקוונטים. יש כמה פרשנויות, כולן שקולות כלומר הפיזיקה היא זהה אבל הם מפרשים בצורה אחרת את המשמעות. הפרשנות המדוברת נקראת פרשנות קופנהגן שאומרת בגדול שרק כאשר אנחנו מודדים גודל פיזיקלי אז הוא מקבל את הערך שלו.
&nbsp
אז אתה צודק שאין בעיה עם זה שהחתול הוא גם חי וגם מת ושפותחים את הקופסא מגלים והדוגמא עם המטבע גם טובה. העניין הוא ששרדינגר אולי חשב שזה אבסורד לחשוב ככה על החלקיקים המיקרוסקופיים שאותם המכניקה הקוונטית מתארת. על פי פרשנות קופנהגן עד שלא מודדים חלקיק אז אין לו תכונה עדיין (נניח אנרגיה או מהירות). וזה האבסורד. כלומר שרדינגר מחליף את החלקיק בחתול כדי להראות לנו שזה אבסורד שלחליקים אין מהירות עד שמודדים אותה.
&nbsp
אם לדייק, אז נניח אנחנו מדברים על מהירות. אז לחלקיק יש סופרפוזיציה של כל מיני מהירויות בהסתברויות שונות על פי מידע אחר שיש לנו, אבל רק כאשר מודדים אנחנו יודעים בדיוק מה המהירות שלו ב100%.
 
למעלה