החתונה השניה

החתונה השניה

לפני מספר ימים הבת שלי השתתפה בחתונה של אמא של חבר טוב שלה. בלילה היא התקשרה אלי בהלם: "מסתבר שמבחינה דתית אסור לילדים מהנישואים הראשונים לביות נוכחים בבנין (!) בעת החופה של הנישואים השניים"
הרגעתי אותה שזה כנראה מנהג ושאין לזה בסיס דתי (ושממילא אם נתחתן זה לא יהיה דרך הרבנות האורתודוכסית).
אבל אני מודה שזה חדש לי.
מישהו שמע על המנהג הזה?
הבת שלי, אגב, חיכתה בחצר עם הידיד שלה עד שהוא ואחיו הורשו להיכנס...

סרבינה

New member
שמעתי על זה

זה מנהג, לא הלכה. זו בחירה של ההורים אם לנהוג כך. שמעתי לזה כל מיני סיבות. יש שאמרו שהחתן והכלה צריכים להקדיש את תשומת הלב לבני הזוג החדשים ולא להיות עסוקים בילדים. יש שהסבירו שהילדים אולי לא באמת שמחים עם החתונה ורוצים שבזמן החתונה יהיו רק אנשים שבאמת שמחים בה. אני מודה שהסיבות ששמעתי לא שכנעו אותי אבל אני כן יכולה קצת להבין מה עומד מאחורי זה.
אצלנו הילדים כן היו בחופה. אני חושבת שבטווח הארוך זה היה צעד נכון אם כי בזמנו היו פנים לכאן ולכאן. אני מכירה זוגות שנהגו בשתי הצורות וזה לא מה שחרץ את גורלם של הנישואין או של הקשר עם הילדים.

כאילו - רק בזמן החופה!!

ו"הילדים" במקרה הזה הם בני 16 ו- 18.
אני דוקא חשבתי שזה קשור ל"עין הרע" אולי?

סרבינה

New member
המנהג הוא רק לגבי החופה ולא כל החתונה

בזמנו ביררתי את זה קצת יותר לעומק כי לא הייתי סגורה על עצמי מה אני רוצה. לא שמעתי על הסברי "עין הרע" אבל נשמע לי הגיוני שגם זה ייכנס לסיפור :)
מכיוון שהילדים לעיתים מכניסים הרבה רעש למערכת שהיא ממילא עדינה אני כן יכולה להבין את מי שרוצה להתחיל יותר "נקי" אבל לטעמי זה לא נכון. מי שזה מתאים לו, שיאמץ את המנהג. מי שלא - יש הרבה על מי לסמוך.

TatyBar

New member
אוי ווי. לאן עוד נגיע...

בחתונה השניה שלי, שהיתה אזרחית מקסימה באמסטרדם,הבכורה שלי מהנישואים הראשונים הגישה את הכרית עם הטבעות.
הכי מקסים.

סרבינה

New member
זה אכן מקסים

אבל לא כל הילדים מסוגלים לפרגן בצורה כזו.
אצלנו הילדים ממש לא פירגנו, וגם היום שאנחנו נשואים הרבה שנים והמערכת יחסית יציבה חלקם עדיין לא מפרגנים. אפשר להבין אותם, אבל אפשר להבין גם את מי שלא רוצה להכניס את כל "האנרגיות השליליות" לתוך טקס של בניית הבית החדש. יש המון צדדים בסיפור הזה וצריך לזכור את כולם. לטובת הילדים לדעתי צריך לכלול אותם, אבל אם זוכרים לשנייה שיש כאן בני זוג חדשים וזוגיות חדשה שנבנית בעדינות לתוך מערך מאוד מורכב - אז יש עוד שיקולים שצריך לקחת בחשבון. כל זוג יחליט מה שמתאים לו לפי מערך הכוחות וה"אנרגיות" במשפחה שלו.

ודוקא בגלל זה!

במקרה הנדון מדובר בבחור (שוב - בן 18!!) שממילא לא מסתדר עם בן הזוג של האם.
להגיד לו לחכות בחוץ בזמן החופה - לדעתי לא ממש עוזר לקידום היחסים.
&nbsp
מעבר לכך - לי ברור שאם אי פעם אעמוד תחת החופה זה יהיה דוקא בשביל הילדים, כדי שיבינו (לטוב ולרע, ויש לנו את שני סוגי הדעות בבית) שאנחנו, אני והוא, זה לתמיד.

סרבינה

New member
ליבי עם הבחור שעמד בחוץ וחיכה

עם זאת, אני משתדלת לא לשפוט סיטואציות שאני לא מבינה. אני לא יודעת מה מערכת היחסים במשפחה הזו ויכולה להבין גם מצב בו לא ירצו את הילדים בסביבה. אני לא נהגתי כך, אבל אני יכולה לראות איך מגיעים למצב הזה. בתמונות של החתונה שלנו יש ילדה אחת עם פרצוף כל כך חמוץ, שנראית כל כך סובלת ומעונה. אני מודה שזה לא נעים שמישהו מרגיש ככה לגבי החתונה שלך. הילדה הזו, היום היא כבר אישה, עד היום לא ממש קיבלה את הנישואין שלנו. זה מסובך ואנשים עושים הכי טוב שאפשר.
אני שמחה בשביל הבחור המדובר שהבת שלך הייתה איתו לתמוך בו. זה לא פשוט! אבל אני לא שופטת את האמא שלו.

כן, אני מתארת לעצמי שגם בתמונות של החתונה שלנו, אם וכאשר, תהיה אחת עם פרצוף חמוץ

ברור שזה מנהג ולא הלכה

הילדים שלנו היו איתנו מתחת לחופה, בחתונה אורתודוכסית, הרב לא אמר כלום
שמעתי על המנהג הזה
הוא לא היחיד שאנחנו לא מאמצים

עקשנית25

New member
פעם ראשונה כדתלשית אפילו שאני שומעת על זה

והרב שלנו בכלל לא אמר מילה בנושא.
&nbsp
על אף שהילד (11 אז) בכה נון סטופ כל החתונה כולה.
&nbsp
לא הייתי נוהגת כך אפילו אם זה מנהג ואפילו שהילד בכה והיה לא נעים... בחופה הוא התגבר בעזרת אחיו הגדול.
אבל בעלי הרבה מהאירוע ישב בחדר סגור איתו כשהילד מתייפח :(
&nbsp

למה הוא בכה?

אם הייתם יודעים שהוא יתנהג כך, הייתם "מזמינים" אותו?
הוא רצה לבוא או שהתעקשתם?

עקשנית25

New member
כל השנים, מאז שהוא קטן

הוא מסרב לקבל שינויים והם מאוד מפחידים אותו.
הוא בטוח שכל אירוע יביא עליו איזה שינוי קשה מנשוא.
&nbsp
הוא אמר למשל "תחיו ביחד אבל למה צריך להתחתן?" כל מיני...
&nbsp
על אף שהיחסים בבית מצוינים, אין ויכוחים או ריבים ואנחנו מסתדרים מצוין.
הוא בוכה הרבה כשמדובר בגירושין. וכילד בן 13 היום הוא מתייפח לגמרי כשמדובר בשינוי.
&nbsp
גם הלידה של הבן שלנו לא עברה חלק :) כל ההריון הוא מצד אחד שמח ומצד שני בכה בכי תמרורים.
כשילד נולד, הוא כבר ממש ממש אוהב אותו ומטפל בו לגמרי אבל עדיין מאיים עליו.
&nbsp
זה חלק מהאופי שלו, הוא כן רצה לבוא ואפילו רקד בחלק מהאירוע.
ולקחנו אותו לאולם לפני האירוע שיכיר ויבין, והוא הולך לטיפול...
אבל עדיין כל הנושא הזה עבורו הוא בלתי נסבל. זה כבר 6 שנים אולי שהם לא יחד...
&nbsp
למשל עם הגדול שלו יש אהבה יחסית ביני לבינו... והוא יותר "בוגר" כבר מילדות.
והוא היום גר איתנו, מאושר איתנו, ולעולם לא הפגין חוסר שביעות רצון כזה גדול מהמצב.
&nbsp
מורכבות אמרנו? אני במקום הנכון :)

אצלנו זה היה

בחתונה של אמא שלי נכנסנו רק אחרי החופה (וכפיצוי עשו לנו כניסה מיוחדת שהדיג'יי קורא לנו וכולם מוחאים כפיים וכו'), ואצל אבא שלי היקר - חרדי - לא טרח גם להודיע לנו מועד ומקום החתונה אני זוכרת שקמנו בבוקר ושמענו שהוא התחתן (באולם! עם אלבום חתונה והכל! וגם הילדים שלה אמנם היו מודעים לחתונה אך לא נכחו בה, היא פגשה אותם לפני שנסעה לאירוע). בזמנו ההסבר היה שמדובר בעין הרע, שהילדים לא יתחתנו או יתגרשו או משהו כזה ואני רוצה להגיד שממש ממש חבל! מילא עם אמא שלי שעוד היינו חלק מהאירוע לפחות... אבל עד היום מרגישה החמצה עם החתונה של אבא, והכל בשביל שטות מטופשת.

איילה421

New member
יש ביסוס מההלכה

או שזה מנהג....אני מקווה שאני לא מטעה, אבל אני יודעת שילדים יתומים מאב או אם, אינם נוכחים בחופה של ההורה הנישא בשנית. הסיבה היא שבתוך כל השמחה, הילדים מרגישים עצב על ההורה שנפטר, ובחופה - אין מקום לעצב.
אני מניחה שמכאן כל ההשתלשלויות המוזרות..

mother cat

New member
ילדיו של בעלי מנישואיו הראשונים השתתפו בחתונה שלנו

למרות היותם יותומים מאם. הבן היה נער הטבעות והילדה היתה מערת פרחים - הם הלכו לפנינו לחופה והיה מקסים ומרגש.
אמנם התחתנו בחתונה רפורמית אבל הרב שלנו דיבר איתנו על דברים הלכתיים ולא הזכיר את זה אפילו לשניה. היה מובן מאליו לכולם שהם חלק מהחתונה.
אגב גם אחותה התאומה של אמא שלהם והמשפחה שלה, וההורים שלה הוזמנו לחתונה ונכחו בה. בעלי הציע לאבא שלה "תפקיד" בחתונה אבל הוא סרב ואמר שמעדיף להגיע כאורח בלבד.

chili3

New member
ילדינו מנשואים קודמים נכחו בחתונה.

בתי פיזרה פרחים ובני הביא לנו את הטבעות.
ילדיו בחרו לעמוד רחוק.
לא נרשמה שום בעיה והרב ידע שאלו ילדיי

למעלה