החתיך התורן בפורום - הרימון!
פרי הרימון הדור מאוד ביופיו, מוצאו בארצות אגן הים התיכון משם התפשט למדינות רבות בעולם. הרימון קדום מאוד בארצנו והוא הפך לסמל לאומי
הרימון מתאים לגידול ברוב המקומות וגרגיריו טעימים בצורה מיוחדת. בעבר נהגו להכין מהרימון משקה עסיסי שנקרא עסיס רימונים וגם יין רימונים משובח (שיעיל נגד דלקות חניכים ושלשולים), הרימון נאכל חי, בסחיטתו נקבל מיץ טעים, מזין ומבריא (מיץ זה ידוע בעולם בשם גרנאדין). ע"פ הרפואה העממית הרימון הוא צמח רב- שימושי. פרחיו אף מרפאים דלקות בעינים, מחזק את כוח הזיכרון, ערכו גדול לניקוי הגוף ,לבעיות מעיים כאשר שותים את מיץ קליפת הרימון לאחר שבושל במים, הרימון החמוץ יעיל גם לפצעים בחלל הפה, קליפת הרימון משמשת אף לצביעת השיער ולכוויות. ומה אומר המדע? הצבעים האדומים של הרימון הם למעשה פוליפנולים המפחיתים חימצון של הכולסטרול הרע ומפריעים לשקיעת שומנים בדופנות כלי הדם. כך, בשתי דרכים שונות, הם מונעים טרשת עורקים. בנוסף אותם הפוליפנולים במיץ הרימון יעילים גם בהורדת יתר לחץ דם. ומה בנוגע לדלקות במעיים? מחקר ברזילאי קובע כי הרימון מסייע בריפוי קנדידה בקיבה, ומחקר אחר מהודו מצא כי לרימון יכולות אנטי חיידקיות. כיצד לנהשתמש בו? אוכלים את קליפתו הפנימית או מכינים מרתח מקליפתו לשתייה ניתן גם לכתוש את קליפתו החיצונית היבשה ומשתמשים בה כאבקה (אבקת קליפת הרימון משמשת במיחוד לדלקת שקדים). או פשוט תאכלו בכיף הרבה גרגירי רימון
פרי הרימון הדור מאוד ביופיו, מוצאו בארצות אגן הים התיכון משם התפשט למדינות רבות בעולם. הרימון קדום מאוד בארצנו והוא הפך לסמל לאומי