החתיכה החסרה: למה הרפואה העכשווית לא תמיד עובדת

רותי 11

New member
החתיכה החסרה: למה הרפואה העכשווית לא תמיד עובדת


החתיכה החסרה: למה הרפואה העכשווית לא תמיד עובדת
בקרוב יגיע היום, אומר הקרדיולוג ד"ר נאדר בוטו, שפיתח את שיטת "השטיפה האנרגטית" לרפואה אינטגרטיבית, שבו רופא יביט בנו ולא יראה איבר בעייתי שיש לטפל בו, אלא מכלול שלם של גוף, נפש ונשמה. כך, למשל, משבר מיני עם בן זוג משפיע על שלפוחית השתן וצוואר הרחם, ופחד מפני ביקורת פוגע בתפקוד המעי הגס. "המהות האנרגטית לא שוללת את החוקים המדעיים, היא דווקא מרחיבה אותם", הוא מבהיר


אנחנו חיים בתקופה חשובה. תקופה שבה מתרחש מעבר אל מודל מדעי חדש שעומד להשפיע על כל תחומי המדע - החל בפיזיקה, דרך הביולוגיה וכלה ברפואה.

9 נקודות על הרפואה במאה ה-21
1. ההגדרה הנוכחית של מחלה:
על פי המודל הרפואי המוביל הנוכחי, מחלה, באופן כללי, היא תוצאה של אחד משני דברים - או אלמנטים גנטיים פנימיים שגורמים לשיבוש האיזון, או אלמנטים טראומטיים חיצונים, כמו למשל הרעלות וזיהומים ממקור חיצוני. בשנים האחרונות החלה הרפואה המערבית לייחס גם חשיבות לגורם המתח הנפשי, אבל רק באופן כללי ובלתי מוגדר.

2. טכנולוגיה כגורם מנתק: השימוש הנרחב בטכנולוגיה מנתק את תהליך האבחון מן האדם החולה, ומצמצם את הייחודיות של כל חולה בעיני הרופא/ה. הרופא מצמצם את הבעיה מן החולה אל איבר ספציפי, ודרך הפעולה האחידה גורמת לו לספק פתרון טכנולוגי אחיד על חשבון טיפול אישי.

3. הכימיה והפיזיקה לבדן לא מספיקות: אין בידי הכימיה והפיזיקה לפתור או אף להסביר את מלוא מורכבות הפיזיולוגיה של הגוף האנושי. רק אם נוסיף לכימיה ולפיזיקה את הממד האנרגטי הרוחני, נוכל להבין את מלוא הביטוי של החיים האנושיים על כל ממדיהם. מהות רוחנית זו כלל אינה שוללת את החוקים המדעיים, אלא דווקא מרחיבה את הפרספקטיבה ביחס אליהם, כדי להכליל בתוכם גם מציאות פיזית בתדירות מאוד גבוהה.

4. האדם הוא מהות אחת שמורכבת מ-3 חלקים: כשהראייה שלנו מתרחבת ומכילה בתוכה גם את הממד האנרגטי הגבוה, אנחנו יוצרים בסיס לפיזיולוגיה חדשה ולרפואה המתאימה לעידן חדש, רפואה שרואה באדם מהות אחת המורכבת מהתמזגות בין הגוף הפיזי, הנשמה האנרגטית והנפש.

5. הגוף הוא הביטוי הפיזי של הנשמה: שלושת חלקי הרפואה נמצאים באיזון דינמי, החל מהאנרגיות הגבוהות של הנשמה ועד למציאות הפיזית. הרקמות בגופנו ארוגות לא רק מחמצן, גלוקוזה וחומרים כימיים אחרים, אלא גם מאנרגיה גבוהה שזורמת בתאים ומווסתת את פעולות החיים השונות. הגוף הוא בעצם הביטוי הפיזי של הגוף האנרגטי (הנשמה).

6. לא די בפיזיולוגיה ופסיכולוגיה: על כן, הראייה ההוליסטית ביחס לבריאות ואיכות חיים אינה כרוכה רק באיזון בין הגוף הפיזי והפסיכולוגי, אלא חייבת לכלול גם היבטים של הרוח – הנשמה.

7. הגדרה מחדש של המחלה: מחלה, אם כן, היא תהליך המצביע על חוסר איזון בגוף, כתוצאה שנגרם ממחסור באנרגיה חיונית. מקורו של השינוי האנרגטי הזה מצוי לרוב במשברים נפשיים ובעומס יתר נפשי ומנטלי כאחד.

8. למחלה יש, אם כן, מטרה ברורה: להדריך את האדם לשנות את אורח חייו. כשהמחלה משיגה את מטרתה, מבריא האדם מהשורש ואינו זקוק לה יותר. לעומת זאת, כאשר מטופל התסמין בלבד, וכל מטרת הטיפול היא להשתיק אותו, חולפת המחלה וחוזרת שוב עד שהופכת כרונית.

9. תפקידו החדש של הרופא: כל מי שמתכחש לעובדה שהנשמה היא המפיחה חיים בגוף הפיזי, מזרימה אותם ומניעה אותם, מאבד את העיקר - יחודיותה של המהות האנושית. וכשהרופא הוא מרפא יותר מאשר טכנאי, אז הוא מעריך טוב יותר את תפקיד הנשמה כגורם המניע את החיים ושומר על הבריאות. החל מהאנרגיה שנספגת דרך המזון, האוויר והעור, דרך המרכזים האנרגטיים, הצ'קרות, פיזור האנרגיה בגוף דרך זרם הדם והנוזלים השונים, המרידיאנים, ועד להילה שמסביב לתאים הבודדים ולכל הגוף.

להמשך הכתבה בקישור הבא[URL]http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4873093,00.html[/URL]
 

pynokyo

New member
מרתק - ראיתי בעבר כתבות גם בטלויזיה על ד"ר נאדר בוטו

 
למעלה