הטבות וזכויות תורמי איברים

הטבות וזכויות תורמי איברים

חוק תרומות איברים התשס"ח -2008, מקנה הטבות וזכויות לתורמי איברים מן החי. החוק מקנה את הזכויות וההטבות לתורמי איברים מן החי החל מה-1 למאי 2008, ומתעלם בבוטות מתורמי האיברים שלפני תאריך זה, ממילא, עפ"י חוק זה, תורמים שלפני תאריך זה אינם זכאים לשום שיפוי או הטבה. מדובר בחוק מפלה ומקפח, שיש לשנותו על מנת שיפרוש חסותו גם על תורמי האיברים שלפני ה-1 למאי 2008. אשר על כן, לצורך התארגנות למסע ציבורי לצורך תיקון החוק, כל תורמי האיברים מן החי, או כאלה היודעים על תורמי איברים כנ"ל, שתרמו איבר לפני ה-1 למאי 2008, מתבקשים לשלוח פרטיהם לכתובתנו [email protected]. תודה, ובריאות שלמה.

Avraham F

New member
הטבות לתורמי איברים "מן החי"

תורמי איברים "מן החי" (מדובר בעיקר על תורמי כליות), מהתארגנות זו, יזכו כנראה להטבות הבאות: א. סך 18,000 ש"ח, כנראה רק בשוה כסף, לכיסוי הוצאות מיוחדות ובטוח רפואי (לפי קבלות). ב. כניסה לגנים הלאומיים חינם. ג. קידום בתור הממתינים במידה ויזדקקו בעצמם להשתלה. ד. תעודת הוקרה "מיוחדת" חתומה ע"י שר הבריאות בעצמו (למיסגור ותליה במקום ראוי). ה. הטבות שוליות נוספות ששכחתי אותן. כמו אלה שיהיו זכאים להם לפי חוק השתלות איברים 2008, לזכאים מ- 1.5.2008. כאשר: 1. החוק יוחל עליהם רטרואקטיבית - הסיכוי לכך נמוך ביותר. 2. יתקבל ערעור על פס"ד מלפני שנתיים, אשר נדון לפני כשבוע והמשכו נדחה עד שילמד בית המשפט העליון את החוק החדש. בפסיקה הקודמת נקבע סכום של 36,000 ש"ח פיצוי לבן משפחה שתרם לקרובו, ללא תמורה. ההנחה שלי שבסופו של דיון, ישוו את שווי הפיצוי לשווי בחוק החדש (רשימה למעלה). אז יוכלו לתבוע פיצוי לפי התקדים. 3. ישונה החוק החדש - הסיכוי שואף לאפס, לפחות. יש לזכור: מדובר רק על תורמי איברים (כליות) בארץ, שעברו בוועדת הערכה ותרמו ללא שום תמורה את כלייתם. בטוח שלא יהיה "כפל פיצוי", לפי הנהוג בכל תשלום פיצוי. חשוב: בלי קשר למארגנים, ההתארגנות אולי חשובה, אבל אפילו כמה מאות, לא ישנו את חוקי המדינה. הערה חשובה (דיעה פרטית): התארגנות אזרחים לכל מטרה, חשובה שלא תהיה, אם אין מאחריה אלפים או רבבות (כוח אלקטורלי), חבל על המאמץ.

תורמים מן החי

אברהם, סברנו שתחזק ידינו לא תחליש ולא תרפה כבר בתחילת הדרך. אנו מניחים שרצית לברך ויצאת מקלל. אנו סבורים שניצוץ קטן מדליק להבה גדולה,אל נא תרפה ידינו, חזקנו נא. החוק שהתקבל אינו מידתי,הוא מקפח ומפלה, יוצר הבדל בין דם לדם ולענייננו, בין כליה לכליה ובין אונה לאונה. אנו חוזרים על קריאתנו. תורמים מן החי שלפני 1.5.08 מתבקשים לשלוח פרטיהם, גם בודדים, גם עשרות, ובוודאי כמה מאות יכולים וצריכים לשנות ולתקן את החוק המפלה הזה. הרבה בריאות.

Avraham F

New member
תורמים "מן החי"

חבר אלמוני נכבד, איני נוהג להחליש או לרפות ידים. כנראה שלא הובנתי (שוב) כראוי. אני כותב רק ממבט ריאלי, כאשר אני עוקב אחרי החוק "האומלל" מתחילתו, כמו אחר הדיונים בעירעור על פס"הד של המחוזי שהוזכר, בנושא הזכויות. אני בעד חולי הכליה והמושתלים באשר הם, בלי קשר למקום ולדרך בה בחרו להשתלה. אך צריך לזכור, "נער הייתי וגם זקנתי" ובתוך עמי אני יושב ועוד איך, נתקלתי בצודק נעזב. אם תרצה ציטוטים מדיוני הוועדה שדנה בחוק, בנושא פיצוי לתורמים, תקבל. במכתב שהופנה ליו"ר הוועדה בפועל (פרופ. אלדד), כתבתי ביו השאר: "הצעתי הבלתי משוחדת והלא אינטרסנטית: מאחר ולדעתי, יש בארץ מספיק אנשים בריאים בגופם ובנפשם, שאינם מוגדרים "עניים", שהיו מוכנים לתת בתמורה הוגנת ונאותה, כליה אחת למען המטרה של הצלת חיי אדם. היה רצוי, לאו דווקא בחוק, אולי ב"הוראת שעה", לאפשר "תרומה בתמורה" להשתלה שתתבצע בארץ, כאשר כל התהליך מפוקח ע"י וועדה לא תלויה, שתמנע תרומות מסיבות של לחץ כלכלי, או לחץ פלילי, הנעשות ממילא היום, ללא כל פיקוח בחו"ל. אוצר המדינה יממן את עלות הניתוח בארץ (לתפארת הרפואה המקומית), שכך "ירוויח" את הוצאות טיפולי הדיאליזה היקרות הממומנות על ידו היום, כאשר את מימון ה"תמורה", שעל גובהה יוחלט בוועדה רפואית-כלכלית משותפת, אפשר יהיה לקבל מגופים מסחריים או פרטיים, שיתחרו ביניהם "כמה חיי אדם הצילו". התמורה צריכה להיות ריאלית, בכסף ו/או בשווה כסף, שניתן להעריכו. כל התהליך הזמני, של "תרומה בתמורה", יסתיים כאשר יתחסל סופית "תור" הממתינים לכליות." (סוף ציטוט). תגובת פרופ. אלדד היתה, הכל נידון בוועדה. היום הייתי מוסיף, שזה לא משנה אם התרומה היא בתוך המשפחה או לא. לידיעתך, אני סבור שגם הפיצוי הניתן היום, לתורם בתוך המשפחה (18,000 ש"ח), הוא "מעליב" אם לא מגוחך. בהצלחה במאבקכם הצודק ובריאות אחת (!) טובה יותר.

כדאי שתפנה לעזרת העמותה למושתלי כיליה....

ותלמד מהם איך לא מנהלים מאבק. אולי זה יגביר את הסיכוי של המאבק הזה. אבל זה ידרוש מיכם להירשם ולשלם דמי חבר.

אז הגיע אדם חד וברור לפורום ../images/Emo45.gif

שמת לב כי כאן יש גם מי שאוהב דיבוריי סרק , מילים נמרחות וחסרות משמעות וירידות אישיות על כל מי שרק אפשר בשביל הכייף כמובן . תחשוב על זה לפני שאתה קופץ למים תגובות לא עיניניות יהיו לך בשפע מצידי תבורך על דברי האמת

Avraham F

New member
ירידה אישית לטל דורית

"אם כבר יורקים לתבשיל, רצוי לטעום אותו קודם" (שף פרנסיס צ'ובו). בתיאבון דורית.

chesssass

New member
הגיע ויעלם כמו טובים אחרים

המשועמם של הפורום לא נותן צאנס לאף אחד לכתוב ולהתבטא באופן חופשי בגלל זה נעלמים להם כל כך הרבה חברים שיכלו להוסיף ולעזור בידע ובנסיון אישי שלהם לפורום הזה שהוא כל כך מצומצם באנשים במקום לקבל חברים ברכה , ולשמוע בשקט את דעתם תמיד משהו שחייב לפגוע סתם ככה בכל אחד חדש שאומר משהו ככה גם חברה טובים שמגיעים לכאן נעלמים להם רק בגלל ומי שבאמת נפגע מזה זה כולנו כל חולי הכליות שאין לנו פורם אחר להפגש בו ולשאול בחופשיות ולהחליף דברים בחופשיות בלי ליעליבו ויפגעו בנו כל פעם מחדש צ'אס

Avraham F

New member
אחרי נאום הגבר (בראבו)

אף אחד לא מפריע לך להתבטא והכוונה לא על בירידות על בסיס אישי. דעתך, כבעל ניסיון חשובה ביותר. דעתך כבעל דיעה קדומה, או כמפיץ שמועות לא מוכחות, או כאחד שלא מבין על מה הוא כותב, או כמשמיץ (כמו בתגובתך), לא חשובה וגם לא מעניינת, בוודאי שלא חולי כליות, שאתה דואג להם. מה שמבריח חברים,זה הויכוחים חסרי התועלת, כמו גם ההוראות שמעבירים במסרים כל "החכמים" בלילה, שהגיעו "בטעות" גם אלי). מעולם לא הוכח כי פגעתי במישהו, אלא אם פגע וקשה קודם. בניגוד לכל האחרים, שמי אמיתי, ותמונתי אמיתית (תתפלא). אגב, אמרתי תמיד ולא יוכח אף פעם אחרת, שאני לא אינטרסט.

למעלה