הטבות לאם חד הורית

realviperitai7

New member
הטבות לאם חד הורית

בוקר טוב ושלום לכולם, לאחרונה עבר על המשפחה שלנו אסון. אבא נפטר באופן פתאומי לגמריי בגיל צעיר מאוד, ועכשיו צריך להשתקם. רציתי לדעת, מה הן ההטבות / הקלות / הנחות שמגיעות לאלמנה ל2 ילדים (20 , 17) מהממשלה, עירייה, גופים פרטיים, חשמל, מים וכל היוצא בזאת. תודה רבה לכל העונים.

פקידונת

New member
"חד הורית", לא מגיעה לקרסוליים של "אלמנה"...

לאלמנה, ישנן הטבות מפליגות: קצבת שאירים לה ולילדים, שיקום מקצועי, ועוד ועוד. פני בהקדם לסניף הביטוח הלאומי הקרוב לאיזור מגורייך, ובררי את זכויותיכם. יתירה מכך: ארגוני חסד רבים- קמו במטרה לסייע לאלמנות ויתומים. והיה, וחד הורית "קלאסית" פונה אליהם בזעקה נואשת לעזרה, היא נדחית על הסף. כמה שמצער המצב שלה, אבל....לפעמים אני מקנאה ממש ממש שאינני אלמנה. הכל אז היה קל יותר. אגב, קיים פורום אלמנות בתפוז. אולי כדאי להצטרף לשם. שלא תדעו עוד צער.

פקידונת שלום,אל לך לקנא בנשים שאבדו בעל/חבר/א

אהוב,,,אני לא הייתי רוצה להתחלף איתן,אלא להלחם על זכויותיי ולעבוד, נכון שזה לא קל להיות אם חד הורית ואני מודעת לזה אבל,,חולקת על חשיבתך, יש לי חברה מחולון אלמנה מסיבות כאלה ואחרות והשאיר 4 ילדים שמתוכם 2 קטינים, עם תסכולים ועוד,,,,,רק המחשבה עם מה היא מתמודדת וממשיכה,,לא מקנאה בה בכלל, המוטו שלי הוא להלחם על מה שמגיע,,ולדאוג למשכורת בחשבון הבנק, בהצלחה אילנה

פקידונת

New member
בהודעת הפתיחה שלי בפורום,

סיפרתי שאבא של ילדתי, מרצה עונש מאסר ממושך. אולי לך אין בעיה עם אדם רקוב, אבל אני, הייתי שמחה, לו לא היה חי. הבושות שהיו מנת חלקנו- אין עליהם כפרה. מאחלת לך בכל לב, שלא תדעי צער. הלוואי הלוואי הלוואי- והייתי אלמנה!!

אין לי הרבה מה לומר אלא רק להצטער בשבילך,,,

להגיע למצב של להכיר אדם "רקוב".... לפעמים חושבים שמכירים מספיק ==ובום,,מקבלים מכה. בהצלחה אילנה

שלום לך ומקווה שתעברו את התקופה הקשה,,,,

אני מציעה לך לברר דרך ביטוח לאומי מהי הקצבה שהיא אמורה לקבל, אני יודעת שיש קצבת שארים ועוד כמה דברים,ולא רוצה לתת מידע מוטעה,, ואולי פה יוכלו גם לעזור,,, בהצלחה ושלא תדעו צער,,
אילנה אימא של ניתאי וליאם המופלאים

realviperitai7

New member
תגובה

תודה לכולם על התגובות. ועכשיו לקצת שאלות, אני רוצה להיות "משכיל" יותר לפני שפונים לביטוח לאומי. א. מהי קצבת השאירים? אני לא כל כך הבנתי את זה. ב. האם יש הנחה בחשבון המים? ג. במידה ויש ביטוח חיים האם קצבת השאירים מתבטלת? ד. באתר של ביטוח לאומי רשום שמשפחה שמקבלת קצבת שאירים, זכאית לקבלת הטבות. מהן ההטבות האלה? ה. אז בינתיים אנחנו מדברים על קצבת שאירים והנחה בארנונה נכון? תודה רבה מראש לעונים.

קצבת שארים מתיחחסת לקצבה עבור הילדים

שארים = ילדים שנשארו ללא אב שנפטר,, לגבי השאר,,,אין לי מושג,תבדוק מול ביטוח לאומי הכול. בהצלחה אילנה

s h o o s h a

New member
כדי להשכיל צריך לפנות. לאן לפנות?

כדי לקבל את התשובות הכי מהימנות כדאי ורצוי לפנות למוסדות המתאימים. לביטוח הלאומי יש לפנות ולברר לגבי הקצבאות שמגיעות לאלמנה. יש להצטייד בכל המסמכים המתאימים- ת. פטירה, ת. זהות וייתכן שמסמכים נוספים. כדאי להרים טלפון למרכז המידע הארצי של הביטוח הלאומי ולברר מהם בדיוק המסמכים הדרושים. כמו כן תוכל להתעדכן בפרטים ראשוניים באתר של הביטוח הלאומי בנושאי שאירים הנחות במים ומיסי עיריה - יש לפנות למחלקת המים והארנונה ברשות המקומית עם מסמכים רלוונטיים ולהגיש בקשה להנחה. גם כאן ניתן להתקשר קודם ולברר מהם אותם 'מסמכים רלוונטיים'. לענין ביטוח חיים- יש לפנות לחברה המבטחת ולברר מולם. סיכום: במקרים כמו אלו ראוי, כדאי ואף רצוי ביותר לא להסתמך על תשובות שלנו [כבעלי ניסיון] אלא לקבל את התשובות המוסמכות והקובעות באמת. משתתפת בצער המשפחה.

למעלה