הטבעת לא נסגרה, אבל מהצהריים

רומי 912

New member
הטבעת לא נסגרה, אבל מהצהריים אני מרגישה שמעין קליפה (של פול ירוק שאכלתי) נתקעה לי כנראה בפורט. אני יכולה לאכול, לשתות אבל מרגישה היטב כמו קליפה תקועה.
ניסיתי לאכול בייגלה (כמו שאופירה לימדה אותנו), לשתות חם, קר אבל עדיין אותה הרגשה.
סיכון של חנק כנראה אין אבל אם אכן תקועה שם קליפה ולא יוצאת, האם היא יכולה ליצור זיהום ? מה עושים? רומי

קוביd1

New member
נתקע לך בפורט? מה קשור הפורט לזה ,האוכל לא עובר בפורט ,תמשיכי בשמיניות ולהמשיך משתייה חמה ,לא חושב שזה יכול לגרום לזיהום.

קובי

רומי 912

New member
קובי אני בהלם, האוכל לא עובר בפורט? אז דרך איפוא עובר האוכל? ולמה אחרי סגירה או פתיחה צריך לשתות 2 כוסות מים ולראות שזה עובר?

אופירA

New member
מנהל
הפורט לא קשור כלל לאכילה ושתייה הפורט הוא port - כלומר נמל, יציאה (פִּתְחָה ע"פ התחדיש האקדמי).
היציאה היא מתוך הטבעת, כדי שאפשר יהיה לנפח אותה.

הפורט הוא קופסת הזרקה מתחת לפני העור, שאליה חודרת מחט ההזרקה של הנוזל המנפח את הטבעת. המחט לא חודרת לטבעת. הטבעת בפנים, על הקיבה, ליד הכבד.
הפורט נמצא בחוץ, מתחת לעור (על עצם החזה). מהפורט חודר הנוזל אל הטבעת דרך צינורית דקה שמקשרת בינו לבין הטבעת. הנוזל מנפח את הצמיג של הטבעת.
לפורט ולצינורית אין שום קשר למזון.
המזון עובר מהוושט אל הקיבה, כשבדרך מפריעה לו טבעת הכרוכה על המסלול שבו הוא עובר.
למה שותים אחרי שמזריקים לפורט? כי המים שהוזרקו לפורט ניפחו את הצמיג של הטבעת, אז הוא לוחץ יותר מאשר קודם על הקיבה. אז צריך לוודא שהוא לא סגר לגמרי את המעבר, אלא רק עשה אותו לצר ומגביל יותר. אם שתייה לא עוברת טוב, זה בגלל שהצמיג מנופח מידי ולוחץ מידי על הקיבה. אז צריך לשחרר קצת, שילחץ פחות ויישאר יותר מעבר.

רומי 912

New member
אופירה וקובי תודה על ההסבר כשנתיים אני בדעה שהפורט הוא התחנה הראשונה לירידת האוכל ומשם לקיבה. שאלתי היא מדוע לפעמים כואב באיזור הפורט?
ואגב אתמול יום רביעי ואבינוח מקבל, נסעתי לאסותא, אחרי 20.00 היה שם תור (לא גדול ) ישבו שתי פקידות לא מוכרות ואמרו שאבינוח בניתוח אבל אני אוכל להיכנס לרופאה שעובדת עם אבינוח. שאלתי אם אוכל לשאול משהו את הרופאה והן אמרו שגם לשאול שאלה עולה 70 ש"ח
(אני בכללית וכל ביקור עולה לי 70 ש"ח) אמרתי שאני אשלם ואין בעיה אבל רק לשאול אם יש מה לעשות. הן אמרו שבודאי שיש מה לעשות אבל אפילו רק שאלה עולה 70 ש"ח. הן אמרו שבמקרה כמו שלי מוציאים את כל הנוזל, שותים כוס מים ומיד אח"כ מחזירים את כל הנוזל שהוציאו, פעולה זו משחררת את מה שנתקע. משום מה זה לא נראה לי וחזרתי הביתה. בבית ניסיתי להקיא אך לא הלך, הבוקר קמתי עם הרגשת הקלה אך מכיוון שאצלי עד שעות הצהריים אין באפשרותי לאכול (טבעת סגורה) אוכל לדעת רק בשעות הצהריים.
היחס של המשרד עם הפקידות, מאד לא אדיב, הן מאד לא מנסות לעזור, ואני זוכרת שבשנה הראשונה אם התקשרתי לאבינוח ותפסתי אותו , הוא היה מאד מאד מאד אדיב, מאד תומך ועוזר, מאד נחמד
רק חבל שהוא לא דואג להעסיק גם פקידות נחמדות במשרד באסותא.
ושוב תודה על עזרתכם ותשובתכם.

קוביd1

New member
רומי מצער לשמוע על היחס הלא אדיב בלשון המעטה של הפקידות במשרד באסותא ,אלה הפקידות של ד"ר אבינוח ,או שפקידות של בית החולים,

קובי

גם אני הייתי אתמול באסותא, דוקא הן נחמדות מאד,כנראה שהיה לחץ והן היו חסרות סבלנות..
בקשר לשאיבה והחזרה ,אופירה נורא נגד,ואני מאד סומכת על התפיסה הרפואית שלה.
אולי היה כדאי לפתוח איזה רבע כמו שאופירה המליצה לך.
מחר בשעה אחת הם מקבלים באסותא רשל"צ , אולי תנסי?
אני מקוה שישתחרר לך עוד הרבה לפני מחר...

רומי 912

New member
היי מיכל, היית בערב? יכול להיות שבערב הן מתחלפות, הייתי אחרי שעה 20.00.
את הפקידות של הבוקר אני מכירה את ברכה ואת סיגל. הן בחיים לא יתנו עצה..
בינתיים זה הסתדר אצלי, תודה על ההתעניינות. בצהריים אכלתי מרק ירקות, ואח"כ קציצה מטונה, תודה לאל, הכל ירד, הכל בסדר. לקחתי בבוקר אומפרדקס ואצלי זה תמיד עוזר אם נתקע לי משהו או שנאלצתי להקיא.

הגעתי טיפה אחרי תשע,את לא היית פעם דיברנו שם,אני מכירה אותך.(לכן אני יודעת שאת כ"כ אצילית ונחמדה..)

אופירA

New member
מנהל
שאיבת כל הנוזל והחזרתו זו לדעתי פעולה אלימה מידי.
התרשמתי שיותר מידי אנשים שעשו את זה אפילו בלית ברירה, סבלו אח"כ מחוסר יציבות, כעין עצבנות של הטבעת. לא מתים מזה, אבל לא נוח לעבוד עם טבעת לא יציבה.

במקרה זה אין צורך בפעולה זו. אפשר לפתוח רק 1/4CC, במקרה שזה לא עוזר אפילו 1/2CC. לא קרה עוד פעם ש-1/2CC לא שחרר קליפה שנתקעה.
את ה-1/2 אפשר לסגור לאחר כמה ימים לפי הצורך, ואם הקליפה השתחררה מיד בזמן השתייה, אפשר גם לסגור אותו באותו היום. זה לא זעזוע קשה לטבעת, והיא לא אמורה להתעצבן מזה ולהפוך לעצבנית.

אם אפשר לחבוט בזבוב בסמרטוט, אין צורך להפעיל כלי ירייה נגדו.
באבינוחיה נוקטים בדרכים נוקשות מידי ובטכניקות מיותרות, כי לא מבינים את הקשר בינן לבין הסיבוכים אח"כ עם הטבעת.
אני בפירוש ראיתי במשך השנים אצל המנותחים הרבים שעברו בפורום זה, קורלציה בין התנהגות עדינה עם הטבעת לבין איכות חיים ואריכות ימים שלה. וגם קורלציה הפוכה כמובן.
אני לא חושבת שהם שם מטומטמים כל כך. אני חושבת שלא רוצים שם להבין.

רומי 912

New member
מזל שלא חיכיתי ולא בצעתי את הפעולה הזו, בינתיים זה השתחרר וחזרתי למצב הרגיל. את הפעולה הזו הסבירה לי הפקידה. אני בטוחה שאבינוח לא היה נוקט בה.
ואגב, אני אף פעם לא מעוניינת ומסכימה שהרופאים שעובדים עם אבינוח יטפלו בו. אני סומכת רק עליו. שמעתי על נזקים שקרו עם אחת מהרופאות העוזרות שלו שגרמו להוצאת הטבעת לאחר שעשו נזק בזמן סגירה/פתיחה.

ריקי ח5

New member
חידשת להרבה אנשים לדעתי תודה על התשובה המפורטת שלך ,יותר קל להבין עכשיו מה קורה לי בתוך הגוף

קוביd1

New member
פורט קיבלת את ההסבר המדויק מאופירה מה זה הפורט ,אף פעם לא מאוחר כדי ללמוד דברים חדשים ,

קובי

אופירA

New member
מנהל
זה מעצבן. תנסי גם לשתות ולהקיא, וכמובן בייגלה שמיניות, קרקרים, כל מיני קרנצ'ים כאלה.
אין סיכון של חנק, אין סיכון של זיהום (שום דבר לא פצוע, אז למה זיהום), יש רק הרגשה מעצבנת. אפשר להישאר כך כמה שיש לך סבלנות.
אם הקרנצ'ים לא יעזרו לה כמה ימים, תפתחי רבע CC, תשחררי אותה, ותסגרי אחרי כמה ימים את הרבע.

אילמזמר

New member
לפעמים מסטיק עוזר לא לבלוע, רק ללעוס.
הלעיסה מגבירה את הפריסטלטיקה של הקיבה (התנועה שלה להורדת האוכל).

היי ליאור,זה המקום לציין שמאד נהנינו מהתשובות שלך,ממש לחוות איתך את התהליך...
בקשר למסטיק, איך הרגשת את זה על עצמך??

טיפ מעולה! ההצטרפות שלך לפורום מבורכת, כל רעיון חדש מתקבל בברכה ועוזר אחר כך לכל כך הרבה אנשים (יש הרבה שקוראים בלי לכתוב, ולפעמים עצה כזאת פותרת להם בעיה בשנייה....)
תפגין נוכחות :)

קוביd1

New member
אין חכם כבעל ניסיון תודה לאל אני לא בעיניינים של תקיעות והקאות ,אני שמח שנתתה עוד עצה למי שנתקע לו משהו.אני מתאר שההרגשה זיפתית ומנסים כל שיטה. האמת פעם ראשונה אני שומע את המילה פריסטלטיקה ......

קובי

למעלה