הטבעת ננעלה מה לעשות?

מה לעשות?

שלום לכולם אני חדשה בפורום , אני מנותחת טבעת לפני שנה וחודשיים ירדתי המון המון אני מאושרת ושמחה ועדיין לא מעקלת את המחמאות שאני מקבלת יום יום, בהרגשה העצמית עדיין מרגישה 130קילו ,
בכל אופן עד לפני שבוע הייתי סגורה 9 והייתי אוכלת לרוב דייסות ומרקים בשלב מסויים כל יום במשך שבוע וחצי לא הייתי מצליחה לאכול ולשתות בכלל בעבודה (אני עובדת בחברת סלולאר) במשך השבוע וחצי הזה חייתי מערב לערב כאשר רק בערב הייתי מצליחה לאכול ולשתות חופשי אז כמעט ולא הייתי אוכלת כי הייתי מפצה על החוסר בנוזלים ושבעה רק מאיזה 3 ליטר נוזלים לבסוף התייאשתי ופתחתי חצי , אמרתי לעצמי אפתח חצי ואשמור על מה שהגעתי אליו לא אוכל שטויות ,אחרי 4 ימים שפתחתי עליתי על משקל ועליתי כמעט 5 קילו הדיאטנית אמרה שזה עלייה כתוצאה מחוסר נוזלים ואוכל בגוף ושזה תקין , בכמה ימים האחרונים הכל פשוט הכל עובר ואני לא מפסיקה לאכול, למשל אכלתי אתמול מלא בקלוואות בידיעה שזה בטח לא יעבור וזה החליק פשוט אחר כך לא הצלחתי אפילו להוציא את זה , לא יודעת מה לעשות זה או סבל תמידי של ההקאות או שהכל עובר ,

רק בעבודה לא עובר כלום למרות שפתחתי

בוקר טוב לכולם ושבוע טוב... כבר תקופה שאני מגיעה כל יום לעבודה משתדלת מאוד לא לשתות משהו מוקדם מידי, מתחילה את היום לפחות ב10 עם הפוך רותח רותח בלי קצף(אחרת זה בטוח לא עובר) כבר המון זמן שפשוט לא עובר לי כלום בעבודה פשוט כלום וכבר כל מה שאני מנסה פשוט מקיאה אני מגיעה הביתה בסביבות השעה 4 ורק אז אם לא התעקשתי כל היום לאכול ולהקיא בעבודה אז אני מצליחה לשתות ריויון ולאכול קצת פתית ולאחר כמה שעות פשוט מצליחה לאכול ולשתות בכייף... מאז שהרגשתי ככה בעבודה פתחתי מס פתיחות ושום דבר לא השתנה, למישהו קרה מקרה כזה ? יודעים למה זה קורה ? תודה ושבוע ווב /tapuzforum/images/Emo98.gif

קוביd1

New member
מה לעשות

אז ככה ההתנהלות שלך עם הטבעת לא נכונה במשך כל התקופה.,מה זה לאכול רק דייסות ומרקים ,צריך לאכול אוכל מוצק ,בשביל זה נועדו השיניים.
הטבעת כלי עזר לירידה במשקל ולא תעשה את העבודה בשבילך ,זה שאת מחסלת בקלוואות בלי חשבון ,כאילו אין מחר
ממש לא לעיניין ,מה שאני מציע תגשי לדיאטנית שמתעסקת במנותחים ,ושתעשה לך תכנית מה לאכול ,תפסיקי לאכול מתוקים \כי שום ניתו לא לעזור לך
חבל שכל מה שירדת יעלה מחדש.
תחשבי על זה .

קובי

אופירA

New member
מנהל
הפוך זה חלב?

וזה עובר לך ב-10?
ניסית לשתות משהו עם חלב פושר (לא רותח)? ניסית לשתות קר מאוד? חם וקר לסירוגין?
מעדן או ריוויון לא עובר בעבודה?
מרק אינסטנט לא עובר בעבודה? פתית לא עובר בעבודה?

למה זה קורה אני אוכל לשער רק אם אשמע את כל ההיסטוריה של ההתנהלות+פתיחות/סגירות בשנה וחצי מאז הניתוח.

מה עושים - לפתוח עוד 1/4CC (ועוד 1/4 אם זה לא יספיק) ולהגיע למצב שמרק, מעדן, פריכיית אורז/פתית או ריוויון כן יעברו בעבודה. נכון שבערב יעבור יותר, אבל הגיע הזמן שתלמדי לאכול בצורה מושכלת (ירקות, מרקים, חלבונים איכותיים ופחמימות מקמח מלא, במנות קטנות כל 2-3 שעות), להוציא מהבית אויבים ולתרגל חשיבה שמלמדת אותך להפסיק לאכול כשאת שבעה, גם אם "אוכל עוד עובר". את לא פח זבל.

הפוך כן זה הכל עם חלב רותח

אני שותה את הקפה והוא גם בקושי בקושי עובר.. ואחר כל מה שאני מכניסה לפה בעבודה לא עובר לדוגמא היום הגעתי לעבודה ב10 הזמנתי את ההפוך הרותח שבקושי בקושי עבר ממש מעט יותר מאוחר ניסיתי קצת במבה וגם לא עבר רק כשיצאתי מהעבודה(פתאום הכל עובר ללא הקאות) קניתי מים בטעמים ליטר חצי ושתיתי את כולו עד שהגעתי הביתה בבית חיממתי צלחת מרק עגבניות עם עדשים ואורז ואחרי צהריים אכלתי כמה פתית עם קוטג׳ וארוחת ערב אכלתי מרק ברוקולי עם חתיכה קטנה של דג ואורז...

אופירA

New member
מנהל
ומה עם שאר השאלות שלי?

את צריכה לפתוח את הטבעת ולהיות מודעת לכך ששתייה מתוקה עם סוכר (מים בטעמים) מגדילה את הצריכה הקלורית שלך, ואילו סילוק הסוכר מהשתייה (להחליף בממתיק מלאכותי, תרכיז דיאט של 6 קלוריות בכוס וכד') יאפשר לך ליהנות מאיכות חיים גבוהה יותר עם טבעת פתוחה יותר ופחות קלוריות במזון.
אני רואה שאת אוהבת ירקות, לכן לאחר פתיחת הטבעת תגדילי את כמות הירקות במזון. עדשים זה מצוין, ואם הפתית יוחלף לפריכיות אורז, או אפילו לחם מקמח מלא (מוצנם או לא) - ייכנס לך פחות אוכל כי זה עובר יותר קשה וצריך יותר לאט ועם הפסקות, ותשבעי יותר מהר מכמות קטנה.

אוקיי זה נכון אני אעשה זאת אפתח עוד רבע

אני אפתח עוד רבע ואפחית מפתית ומשתיה מתוקה אופירה תודה רבה שבאמת את תמיד פה בשבילנו /tapuzforum/images/Emo214.gif

אופירA

New member
מנהל
שרשור קודם

אתה צודק !

אתה צודק אין פלאים וכל מה שכתבת נכון ואני אעשה זאת אתחיל לאכול כמו כולם אוכל ואפסיק עם השטויות תודה רבה , לפעמיים גם שאני יודעת משהו למשל שזה לא טוב לי זה נכנס לי לראש אחרי שעוד מישהו אומר לי או נוזף בי על התנהגות לא נכונה , תודה

מה שנכון נכון

אתה צודק אין פלאים וכל מה שכתבת נכון ואני אעשה זאת אתחיל לאכול כמו כולם אוכל ואפסיק עם השטויות תודה רבה , לפעמיים גם שאני יודעת משהו למשל שזה לא טוב לי זה נכנס לי לראש אחרי שעוד מישהו אומר לי או נוזף בי על התנהגות לא נכונה , תודה

אלישבע24

New member
שלהבת יקרה,אל תתיאשי,תתיעצי הרבה

אופירה וקובי מאי נתינה וסבלנות,
שולחת לך בהצלחה גדולה והרבה חיבוקים!

אופירA

New member
מנהל
אפשר וכדאי לעשות הרבה מאוד

אבל מה שיותר חשוב זה קודם כל מה להפסיק לעשות:

1. להפסיק לצום עד הערב. אין מצב להשאיר את הטבעת במצב ששתייה לא עוברת כל היום.
2. להפסיק לנסות לאכול בקלאוות וכל מיני דברים שאין טעם להתחיל לאכול אותם. תני לי להבין למה שמן צריך בקלאווה? ואם הוא חייב בשביל הנשמה, אז למה הוא צריך לאכול מלא בקלאווה? כי יש לו בבית והוא לא יכול לעצור בעצמו? - אז שימצא את הדרכים להוציא מהבית. אויבים לא מכניסים הביתה. טבעת אינה פיתרון לכל הבעיות ואינה קסם.
3. להפסיק להקיא באופן קבוע. יש כללי אכילה נכונים עם טבעת, וצריך ללמוד ולתרגל אותם היטב. ההקאות יגרמו במשך השנים לצרות צרורות, ויש סיכוי שתיאלצי להוציא את הטבעת ולחזור ל-130 קילו ויותר. מי צריך את זה?
4. לוותר על חשיבה בולמית שמביאה לצמצום נפשי מזעזע (אני אנסה בקלאוות, כי בטוח זה לא יעבור, ואם חס ושלום יעבור אז אני אקיא את זה...).

ועכשיו, מה להתחיל לעשות:

1. לקבל הדרכה בנוגע לסגירות ופתיחות, כדי להגיע למצב מאוזן. אם סוגרים יותר מידי - לא מגיעים למצב מאוזן. אם פותחים יותר מידי את רואה מה קורה. יש עוד 4 דרגות באמצע, בין הסגירה שהיית לבין הפתיחה שפתחת, ואין שום סיבה לא להשתמש באחת הדרגות באמצע. כדי להתאים לך את הדרגה הנכונה, את צריכה ייעוץ, אז תתקשרי ותקבלי הדרכה.
2. להתחיל לאכול אוכל בריא ולפי כללי האכילה הנכונים עם טבעת (שמפורטים באתר טבעת, בחתימתי). זה אומר לאכול, וכל 3 שעות להכניס משהו. זה אומר לשתות חופשי, ולפני כל אכילה לשתות. אם משהו לא מובן לך לגבי כללי האכילה הנכונים - תתקשרי ותקבלי ייעוץ. בטבעת צריך הדרכה טובה, ואח"כ עולים על דרך המלך ולא צריך יותר הדרכה.
3. ברגע ששתייה לא מצליחה לעבור, לא לחכות שבוע וחצי, אלא להבין שלחיות על דייסות ומרקים זה לא מתאים לאדם מעבר לגיל שנה. וזה לא פיתרון לטווח הארוך. אם יש היצרות בטבעת, לפתוח מיד בכמות הנכונה (כמה? להתייעץ, עד שאת מקבלת בעצמך את התובנה כמה פותחים וסוגרים בכל מקרה).
4. השנים הראשונות לאחר הניתוח מיועדות לתת לנו הזדמנות לרכוש הרגלי אכילה נכונים, שהטבעת נותנת לנו את המוטיבציה לרכוש אותם יותר בקלות מאשר בלי טבעת. כמו כן עלינו ללמוד תזונה נכונה, צורת אכילה נכונה שמונעת השמנה - כי אלו הכלים שיעמדו לנו בעתיד, כשמערכת העיכול תתעייף וכבר לא תוכל לסבול טבעת סגורה מידי. אם לא נלמד את הכללים הנכונים עכשיו, יהיה קשה מאוד ללמוד אותם בעתיד, עם טבעת פתוחה ברווח.
צריך להתרגל לשתייה מרובה, 2 ליטר ביום של מים (בלי נס קפה), להפחתת קפה ורעלים, לסילוק סוכר מהשתייה לפחות, ורצוי כמה שאפשר מהאוכל, להפחתה ככל האפשר של קמח לבן ודגנים מהאוכל, ומעבר לקמח מלא ודגנים מלאים בלבד, לאכילה מועטה כל 3 שעות מכסימום ולא יותר, כדי לזרז את חילוף החומרים ולמנוע שריפת רקמת שריר במקום רקמת שומן. לאכילת חלבונים מסודרת ומוקפדת כדי לבנות רקמת שריר, מה שיגרום לנו בעתיד לשרוף יותר קלוריות מאותה כמות של אוכל. לאכילת ירקות בכל צורותיהם כדרך קבע. להפחתת שומנים מיותרים מהאוכל. לחשיבה שסולדת מבקלאוות, בורקס, פיצות, צ'יפס וכל מה שעתיר סוכר/קמח לבן ושמן. לצרוך שמנים בריאים כמו זית וקנולה, במידה נכונה.

אגב להתייעץ בנוגע לסגירה/פתיחה נכונה - לא עם הצוות של ד"ר אבינוח או הד"ר עצמו. העצות שלהם לעיתים קרובות מאוד הן עצות אחיתופל, שגורמות למנותחים המצייתים להן בכל המקרים כולם רק לדבר אחד - צרות וסבל.

טל' 03-5781855 לא בשבת.

אופירה תודה רבה!!!! שבוע טוב וחג שמח!!

תודה רבה על התשובה שלך קראתי אותה פעמיים בקפידה , אין ספק שאת צודקת ובאמת אצטרך ללמוד וליישם את מה שאת כותבת , אני כבר כמה חודשים במעקב אצל דיאטנית , הורדתי 55 קג ואני מרגישה שמהפחד שלי לעלות אפילו מעט מהם גורם לי להתנהגות לא נורמלית באוכל , הלחץ והפחד שלי רק הורס לי , אם אבקש מהדיאטנית תפריט עם ארוחות כל שעתיים , שעתיים וחצי זה טוב?
אני הבנתי כל מה שכתבת מעכשיו לא אסתכל אחורה , רק קדימה ואקנה לעצמי הרגלי אכילה נכונים
תודה רבה

ricki27

New member
היי שלהבת, מה שלומך יקירה??? נפגשנו

באסותא ב-28/11 והמלצתי לך על האתר הזה.. שמחה לראותך פה ועוד יותר שמחה לראות שאת מתייעצת פה.
תרגישי טוב ממוש.

הטבעת ננעלה מה לעשות?

הכל היה בסדר אתמול אכלתי ושתיתי בסדר גמור!!!
והיום מהבוקר שהתעוררתי כלום לא עובר מה עושים?
תודה !!

אופירA

New member
מנהל
השאלה היא - מה עשית?

כבר הלכת לפתוח את הטבעת ב-1/4CC כמו שאמרת שתעשי?
כי אם צריכים לפתוח את הטבעת בגלל כל הבעיות שתיארת בשרשור הקודם (שמצורף כאן מתחת), אז צריכים לעשות את זה מיד, ולא עוד שבוע שבועיים. אחרת הנעילה מתפתחת, וזה מה שקורה - מה שקרה לך היום.
הבעיה היא שכאשר זה קורה צריך לפתוח פתיחת חירום, ובמיון פותחים לפחות 1/2 ולא 1/4, ואני מעדיפה לעשות את הדברים לפני שהמצב כבר חירום, כדי לעבוד עם הקיבה בהדרגה ובזהירות ולא בקיצוניות.

תעדכני מה התפתח במשך היום ומה עשית, כי הייתי רוצה למנוע ככל שאפשר מצב שבו תפתחי בחירום, וינסו לשכנע אותך לפתוח יותר מ-1/2, ולא יהיה לך כוח להתווכח מרוב חולשה מחוסר שתייה, כמו שקורה הרבה פעמים. וכשמתחילים עם פעולות קיצוניות, אז גם הסגירה קיצונית כי הבן אדם נכנס ללחץ מזה שהוא יכול לאכול שור הבר, בקיצור - כל הדברים שלא בריא לעשות עם טבעת, ושהם מתכון להסתבכויות בעתיד.

הייתי באסותא ביום שישי פתחתי רבע

ומתנהגת לפי הכללים לאחר פתיחה/ סגירה
אופירה וקובי תודה על המענה תמיד

אופירA

New member
מנהל
איך היה היום?

אחרי פתיחה הכללים שונים מאשר אחרי סגירה. אין צורך ב-24 שעות נוזלים ו-24 שעות כלכלה רכה.

תעדכני בבקשה בימים הבאים לגבי יכולת האכילה ואם נפתרו בעיות שנתקלת בהן.

למעלה