הטופיק הראשון שלי^^, אני מבולבל קצת

הטופיק הראשון שלי^^, אני מבולבל קצת

אני מאוד מבולבל בקשר למדים ולדרגות... מדים: בעקרון הצבע ה'חאקי' זה של הנחתים נכון
כמו מאק (או שאני מתבלבל :p) והכחול והלבן הם של המלחים, מה שנקרא. או שבעצם גם פעם מאק לבשה לבן
בכל מקהר מה הלבן מביע, אני לא חשוב שייצוגי כי לפעמים הם סתם לובשים אותו, כנ"ל לכחול, הסבר פליז
לכל סוגי המדים. דרגות, הדרגות בסדרה ובתרגום קצת מבלבלות שכן התרגום לא ממש חופף למילון אוקספורד שלי ולבבילון, שכן גם הבנתי שהדרגות בצי של ארה"ב קצת שונות, זה לא משהו כזה, אני גם לא ידוע מה הסדר בדיוק... אופיסר - טוראי (אני מניח...) פטי אופיסר - רב"ט = רב טוראי (ע"פ התרגום). אינסם (משוה כזה) - סג"מ=סגן משנה (כמו הארייט, לפחות עד עונה 4) לוטנט - סגן. מייג'ור - רב סרן לוטינט קומנדר - סגן\תת אלוף קומנדר (האם זה לא כמו לוטינט קומנדר?) - סא"ל - סגן אלוף ואדמירל - גנרל... האם מישהו יכול להשלים לי את הדרגות החסרות ולתקן את המעוותות
אני בטוח שיש עוד הרבה דרגות שלא ציינתי. תודה

Dark Storm

New member
אה ולדבי המדים...

Lt. J.G זה סגן, Lt. זה סרן - אל תקשיבי לתרגום הגרוע שיש בסדרה
מדים לבנים הם מה שנקרה אצלנו מדי א' - הג'ובניקים לובשים אותם כל הזמן
המדים החאקי הם מדי שטח יותר. אצל ה marines חום = מדי א' והחאקי הזה שטח. המדים היצוגיים - (לטקסים בלבד) הם לבנים (גם אצל המארינס) ושם כל איתור או אות גבורה תלוי כמדליה ולא רק הסימון שלו.

איזה קטע!!!!

הסיבה שלא ראיתי את כל זה היא מכיוון שעד היום נכנסתי לפורום דרך האתר של ערוץ 3..... עכשיו דברים אחרים נוספים מתחילים להסתדר... הייתי אומרת שכעת כולנו יודעם מאיפה אני אכנס לפורום מהיום...

וואי, לא ידעתי שיש כניסה דרך ערוץ 3

משם לא רואים כלום! לא את העמוד הראשי, לא את הסקרים, הכתבות, כלום! איזה באסה איתם!

כן.... ליצן|

בטח חשבת לעצמך שאני איזו פסיכית ששאלתי אותך כ"כ הרבה פעמים איפה איפה.... איזה איזה.... בגלל זה לא הבנתי איך נכנסים לסקר ולמילון והרגשתי כמו מטומטמת...אבל כמו שאתה רואה זו לא אשמתי ערוץ 3 אף פעם לא עושים דברים עד הסוף... אני לא כ"כ פעילה בפורומים אז לא ידעתי על כל הפורומים של תפוז... זה לא הקטע שלי... זה פשוט שג'אג נכנסו לי מתחת לוורידים זו סדרה מעולה ואין הרבה ברירות מול דיויד ג'יימס אליוט...הוא היחידי שפשוט כ"כ הורס ששווה להשתתף עבורו בפורום שכזה. חוצמזה שרוב האנשים פה ממש בסדר אז כיף לי פה בנתיים...

Dark Storm

New member
לא ממש מדוייק

היי, אני לא בדיוק "חבר בפורום" אבל אני גם רואה ג'אג ורציתי להגיב לגבי השאלה הזו. קודם כל המילון שלכם לא ממש עוזר לגבי הסדר של הדרגות לכן צירפתי קישורים לאתרים עם הסברים על הדרגות. אי אפשר להשוות דרגות חוגרים של ארה"ב לצה"ל מכיוון שנגיד ניקח את דרגת הטוראי של צהל - בארה"ב זה יש 3 דרגות טוראי (טוראי דרגה 1, דרגה 2, דרגה 3) לכן אי אפשר להקביל את זה אלינו. הדבר היחיד שקל להשוות אלינו זה דרגות הקצינים: Ensign / 2nd Lt. = סג"מ Lt. J.G / 1st Lt. = סגן Lt. / Captain = סרן Lt. Commander / major = רס"ן Commander / Lt. Colonel = סא"ל Captain / Colonel = אל"מ Rear Admiral (1) / Brigader General = תא"ל Rear Admiral (2) / Major General = אלוף כאן יש חריגה - לאמריקאנים יש דרגה אחת נוספת שלנו אין כי מי שיודע הדרגה הבאה אצלנו בסדר זה רב אלוף וזו הדרגה הגבוהה ביותר... בנוסף זה לא תמיד אפשרי להשוות דרגות בין הזרועות השונות בארה"ב (כמו שכבר אמרתם ל navy, army ו air force יש דרגות משלו). קחו לדוגמה בג'אג - שרה הייתה major בהתחלה והארם היה Lt. Commander שזה אמור להיות הדרגה המקבילה לזו של שרה אך בעצם הוא היה מעליה. כאשר שרה קיבלה העלאה בדרגה ל Lt. Colonel זה היה אמור לשים אותה באותה דרגה כמו הארם אך בעצם היא הייתה מעליו. בקיצור, מה שאני מנסה להגיד כאן, אל תנסו להבין את הסדר של האמריקאים - הם חולי נפש

shipper heart

New member
זה שאמריקקים הם חולי נפש זה ידוע...

אבל אני עדיין אוהבת אותם כיהם יצרו את ג'אג...חחח ואממממ לוטננט זה לא סרן זה סגן... בכולופן...ידעתי ת'רוב אבל תודה בכל אופן...ועכשיו לגבי המדים.... למארינס יש- מארינס גרין יש להם את המדים הירוקים כמו של מאק. עכשיו הפורמל שלהם זה מדים כחולים כמו שיש למאק בחלק מהתמונות וברור יש גם את החאקי שהיא והארם הולכים איתם לפעמים בחקירות אבל זה משותף.....*אני שונאת את המדים האלה...חחחח שילך רק עם הDW/FS* לצי יש את הדרס בלו שזה המדים הרגילים הכחולים האלה שהארם הולך איתם בד"כ, יש את החאקי^שציינתי למעלה, יש את המדי קיץ הלבנים, ויש את המדים הפורמליים שהם ה-DW dress white שזה המדים שרואים אותו איתם בפרק פיילוט ובחתונה של באד...המדים היפים יפים יפים האלה שצריך לעצור את הארם כשהוא לובש אותם כי זה עבירה על החוק להיראות כוכך טוב ועוד ללבוש תמדים האלה...
חחח אמממ אלה עם הצווארון הזה...ררר
וברור שיש תפלייט סוט ואת הבגדים המבצעיים אבל זה לומשנה

הרמוני

New member
בקשר לזה...

שמתם לב שפעם היו מתרגמים petty officer (הדרגה של טיינר) מש"ק שזה ממש מצחיק כי לא נראה לי שיש כזו דרגה בצבא האמריקאי. מש"ק....

אמיר72

New member
בואו נעשה קצת סדר

לגבי המדים: מדי "עבודה" קיציים - יום יום - של המארינס הם מכנסי ירוק זית וחולצת חקי, ושל הצי חקי מלא או לבן. מדי החורף הם החליפה הכחולה לצי וחליפה ירוקה למארינס. מעבר לזה יש עוד הרבה מדים (מי שמעוניין אשלח לו קישור למדריך המדים של הצי), כמו מדים לבנים טקסיים מיוחדים של הצי (זה עם הצווארון הסיני, מה שהארם לבש במפגש עם הנסיכה הרומנייה) ועוד מדים מיוחדים של המארינס - חולצה חקי ומכנסיים כחולים עם פס אדום (התאמת צבעים מזעזעת ... אפשר היה לראות זאת בפרק עם השגרירות הדרום אמריקאית, עם החייל שהרג את החבר של אחותו). לגבי הדרגות: לא נכון שלוטטנט קומנדר הוא מעל מייג'ור - שניהם רס"ן. איך רואים ? סימן הדרגה הוא אותו סימן, כוכב זהוב. כאשר שניהם סא"ל (היא לוטננט קולונל, הוא קומנדר "מלא") סימן הדרגה משתנה לכוכב כסוף - לשניהם. זה שהתרגום דפוק .. מה לעשות. הסיבה היחידה שהארם במקרים מסויימים מעל מאק הוא הוותק שלו בג'אג. לגבי תרגום מש"ק ו-Petty Officer: מש"ק זה ר"ת - מפקד שאינו קצין, וזה תפקיד ואינו דרגה, ובאנגלית NCO - Non Comissioned Officer. הדרגה של Petty Officer על גווניה היא כמו סמל על גווניו (סמל, סמ"ר, רס"ל וכו'). בפרקים אחרים מתייחסים לדרגת Cheif Petty Officer כאל רס"ל. זה שהתרגום לא אחיד ושגוי לעתים - מה לעשות. טיינר, למי שרוצה לדעת, הוא פקיד במקצועו (Yeoman) כפי שאפשר לראות בלינק המצורף, ודרגתו הוא Petty Officer.

אני כבר לגמרי מבולבל, אז ככה

הארם הוא לוטנט קומנדר זתומרת רס"ן בצי. מאק היא מייג'ור כלומר רס"ן במארינס. הסיבה היחידה שהארם לפעמים מעליה זה בגלל הותק שלו בג'אג. זה מה שהולך?

shipper heart

New member
אז סתם שאלה...../images/Emo58.gif קטן שקשור

לתחילת עונה 5 למרות שכולם כבר יודעים את זה לפי 423 אחרי שהארם חוזר לאקטיב פלייט סטטוס ומאק עדיין נמצאת בג'אג וכשהוא חוזר ומקבל את הקומנדר "המלא" הוא עדיין מעליה כי? הוא היה שם שנה יותר והיא רק כמה חודשים? כי בFFים לפעמים הם עושים כאילו שמאק בתור לוטננט קולונל עדין מעליו...מוזר

j a g f r e a k

New member
זהו, גם לי יש תהיות כי ../images/Emo58.gif

הם יצאו בעונה החמישית למשימה בפנמה והאדמירל אמר שמאק אחראית כי הדרגה שלה יותר גבוהה או משהו כזה ושאל את הארם אם זה בסדר מיצדו כי הארם תמיד היה אחראי, כמובן שהארם אמר שכן.. כי הוא חמוד! אבל זה היה אחרי שהארם קודם לקומנדר "מלא" ומאק קודמה ללוטננט קולונל. אז מי מעל מי??? יש לי כבר את התהיה הזאת מאז שראיתי את הפרק.

אמיר72

New member
תשובות על מדים ודרגות

מאק מקודמת ללוטננט קולונל (סא"ל) לפני הארם. הוא חוזר כלוטטנט קומנדר לסטטוס טיסה פעיל - דרגתו היא רס"ן. כאשר הוא חוזר לג'אג הוא מקבל את הקומנדר המלא, אבל אכן יש פרק זמן בו מאק בכירה ממנו, עד פרק 9 לעונה החמישית. חוץ מזה, צירפתי לינק לכל אופציות המדים שיש בצי - לקוח מתוך אתר הצי. זהירות - קובץ כבד, בפורמט PDF.

למעלה