הטור היומי- הארבע עשרה בנובמבר

הטור היומי- הארבע עשרה בנובמבר../images/Emo48.gif

אירועים היסטוריים: 1832 - המכונית הראשונה נוסעת ברחובות ניו יורק. 1851 - הרומן "מובי דיק" מאת הרמן מלוויל יוצא לאור. 1889 - העיתונאית נלי בליי (אליזבת קוצ'ריין) יוצאת למסע סביב העולם בפחות מ-80 יום - נסיון שהוכתר בהצלחה. 1908 - אלברט איינשטיין מציג את תורת הקוונטים של האור. 1940 - באנגליה נהרסת העיר קובנטרי על-ידי מפציצי הלופטוואפה של גרמניה במהלך מלחמת העולם השנייה. 1969 - נאסא משגרת את אפולו 12, החללית המאויישת השנייה אל הירח. 1971 - החללית מרינר 9 מגיעה למאדים, ובכך הופכת לחללית הראשונה המקיפה כוכב לכת זר. 1973 - הנסיכה אן מתחתנת עם קפטן מרק פיליפס בכנסיית וסטמינסטר. 1982 - מנהיג תנועת "סולידריות" הפולנית שהוצאה מחוץ לחוק, לך ולנסה, משוחרר ממעצר של 11 חודשים. נולדו: 1650 - מלך אנגליה ויליאם השלישי 1719 - המוזיקאי האוסטרי, אביו של וולפגאנג אמאדיאוס מוצארט - ליאופולד מוצארט, (נפטר 1787) 1840 - קלוד מונה, צייר אימפרסיוניסטי צרפתי (נפטר 1926) 1889 - ג'ווהרלל נהרו, ראש ממשלת הודו (נפטר 1964) 1948 - הנסיך צ'ארלס, בנה של אליזבת השנייה מלכת אנגליה 1954 - היועצת לביטחון לאומי של ארצות הברית קונדוליסה רייס. 1954 - המוזיקאי היווני יאני (יאני כריסומאליס), חגיגות: בהודו חוגגים את יום הילד - יום הולדתו של ג'ווהרלל נהרו.

p a l o m a

New member
מיכה בוקר טוב../images/Emo45.gif נראה אותך מביא

גם תאריכים היסטוריים לפי הלוח העברי?...

בוקר טוב פלומה

לא בדיוק הבנתי. אם מסבירים לי לאט, אני קולט מהר...
האם את מתכוונת שהתאריכים הלועזיים יהיו עבריים?

bimbo.

New member
מיכה, הייתי באוסטריה בעיר שנקראת

סט. וולפגנג. שם מוצארט נולד, ובבית ילדותו שעומד ממש על שפת הנהר, פתחו מעין בית קפה, שבו ניתן לסייר, לראות ולנפוש על כוס קפה ועוגה אוסטרית נפלאה. כשיושבים שם, ישנה הרגשה כאילו הבית מתנודד על הגלים. איני יודעת מאין ההרגשה, כי אין גלים. אבל קשה להשתחרר מהתחושה הזו.

maxima

New member
בוקר טוב מיכה...המון תאריכים...../images/Emo13.gif

בטח לא אזכור אבל נחמד לקרוא היסטוריה

p a l o m a

New member
בימבו..בוקר טוב... לא הבנתי ../images/Emo24.gif

את נושא מוצרט וכו'...זה נכנס לשרשור לא נכון.. נשמע מעניין אבל לא מוצאת לאן להשתרשר..המנהלת שלנו שאנחנו כבר מתגעגעים אליה - צריכה לעשות סדר בשרשורים... אנימו מחכים לך כבר..............

shkedud

New member
בימבו, גם אני הייתי בסט. וולפגנג,

ועלינו ברכבת הרים לצוגשפיצ. אוי בימבו, מה עשית לי - הזכרת לי את אחד הדברים הנפלאים שעשיתי בחיי. במרומי ההר, צופים על חמשת האגמים. הנשימה נעתקת. זה להרגיש אלוהים. והעיירה עצמה - מהממת בימבול'ה

p a l o m a

New member
../images/Emo6.gifמיכה, מה קורה לך?? אתה רציני?

נו, כמובן שאני מתכוונת לתאריכים העבריים - אסלים! - כמו למשל י"ב בחשוון ... "ביום י"א באאאדר (עעעלי גבעה שאאם בגאאלייל...) הרי אצל היהודים מציינים לפי תאריך עברי (ראה הרשרשור שלי מהבוקר...) אז נראה אותך... דוד המלך.. שאול המלך... בת שבע... אבישג... נו? הסברתי לאט עכשיו ב ט ו ח הבנת...

וואללה, אחרי הסבר כזה סופסוף הבנתי

נו שוין, אולי אנסה יותר מאוחר. רק להזכירך: עס איז שווער צי זיין א ייד, אבער עס איז שוויער צי זיין א יידענע...

shkedud

New member
מיכהל'ה, בשבילי זה המון מדי

אינפורמציה בבת אחת. אני נשברת אחרי התאריך החמישי אבל, כידוע אני לא מכתיבה פה שום כללים. מקווה שההערה שלי עוברת מסך

p a l o m a

New member
שקד - הצעה - כשיש סיפור ארוך../images/Emo140.gif

שבמיוחד מעניין אותי.. אני "צובעת" אותו ומוציאה אותו בהדפסה "בקטע נבחר" ואז אני מקבלת את הקטע מודפס וקוראת אותו בזמני החופשי.. לפעמים הרעיון מאד שימושי..

שקדוד, תאמיני לי שישנם המון תאריכים

ואני מסנן הרבה. אני מאמין שבמגוון הנהדר הזה בפורום, יש כאלו שתאריך כזה או אחר מעניין אותם או מדבר אליהם. הנה מה שעשה השם מוצרט. לך הזכיר את הצוגשפיצה, את הזכרת לי את הצוגשפיצה. נזכרתי במוצרט קוגל, בימבו נזכרה בעוגה עם הקפה, נו, רק דברים טובים. הצעתי על כן: בואו נריץ את הטור היומי במתכונתו זו למספר ימים נוסף, ובהתאם למשוב שלכם חברים, נראה איך ממשיכים איתו.

bimbo.

New member
פלומושקה, לא קראת???../images/Emo10.gif

מיכה כתב שאביו של מוצרט נולד ביום זה, וכך הגענו למוצרט...
מיכה, נישנשתי שם כל כך הרבה, עד שיצא לי מהאוזניים
שקדוד, נכון שאי אפשר לשכוח דבר מקסים כזה?

p a l o m a

New member
קראתי..קראתי.. בימבו.. וצערי עדיין|

לא הייתי שם... א ב ל עוד חזון למועד...............

bimbo.

New member
אה, שכחתי....

הייתי גם על הצוגשפיצה (בחורף בקור של 3 מעלות מתחת לאפס), ועל השלג הלבן הסתובבו עורבים שחורים. זה היה מחזה שלא מן העולם הזה. ומשם טלפנתי לבן שלי שלא האמין לי וחשב שהתבלבלתי עם הר אחר, אז הבאתי לו מזכרת מהמקום, ואז זכיתי להכרה

מנורה

New member
מיכה הטור נהדר לא מוותרת../images/Emo140.gif../images/Emo45.gif

גם אני לא זוכרת את כל התאריכים ולא תמיד עולה לי ספור לחלק איתכם אבל אוהבת לקרא מה מעורר התאריך אצל החברים אותי אישית מענין ועושה לי טוב להזכר או לדעת דברים שלא ידעתי מצטרפת לפלומה ומבקשת גם תאריכים עבריים מיוחדים מיכה

למעלה