הטור היומי- השלושה עשר בנובמבר

הטור היומי- השלושה עשר בנובמבר../images/Emo48.gif

אירועים היסטוריים: 1907 - הממציא הצרפתי פול קורנו הצליח להרים מסוק בעל שני רוטורים לגובה של מטר, ללא עזרה מהקרקע, ולמשך דקה שלמה. 1966 - צה"ל פושט על הכפר סמוע שמדרום לחברון בפעולת תגמול. לירדנים 18 הרוגים. מג"ד הצנחנים, סא"ל יואב שחם, הוא ההרוג היחיד של צה"ל בפעולה. 1970 - חאפז אל אסד מדיח את סלאח ג'דיד ונוטל לעצמו את השלטון על סוריה.1987 - שודרה הפירסומת הראשונה לקונדומים ברשת BBC במטרה לקדם את מניעת האיידס. 2001 - בעקבות אירועי 11/9/2001 יוצאת ארצות הברית למלחמה באל-קעידה באפגניסטן. כוחות "הברית הצפונית" וארצות הברית משתלטים על הבירה קאבול. נולדו: 1850 - הסופר רוברט לואיס סטיבנסון, מחבר הספר "אי המטמון". 1955 - השחקנית, הקומיקאית והזמרת האפרו-אמריקאית, וופי גולדברג. נפטרו: 1868 - המלחין האיטלקי ג'ואקינו רוסיני, (נולד 1792) 1952 - סופרת הילדים האמריקאית מרגרט וייז בראון, (נולדה 1910) 1974 - במאי הסרטים האיטלקי ויטוריו דה סיקה, (נולד 1901)

bimbo.

New member
מסתבר, שהיו אירועים רבים בתאריך

זה. גם להולדת/פטירה של אנשים שתרמו לאנושות אני קוראת אירועים היסטוריים.

maxima

New member
תאריך מלא אירועים ה-13...../images/Emo13.gif

מספר גרוע לפי אמונת הנוצרים מספר טוב לפי אמונת ישראל...בר מצוה.. יום ניפלא לכולם

בת אל 7

New member
מיכה נהדר..התזכורות שאתה מביא רק

חבל שאני לא זוכרת אותם.. תצטרך להזכיר לי שוב. בעזרת השם בשנה הבאה.

yuli139

New member
../images/Emo107.gifבוקר טוב לנמצאים.נכון שרבים

פה לא מוכרים לי אך שתחלוף "העייפות האמריקאית"שלי אשמח לעשות זאת.אני רוצה להודות לכל מברכי על שובי ארצה,ממש מחמם את הלב.רגשתם אותי.

bimbo.

New member
יולי, התמונה מ-ש-ג-ע-ת../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

בת אל 7

New member
יולי אינני מכירה אותך, בכל זאת ברוך

שובך עם מסר מהמם וגר זאב עם כלב וגדי עם זאב ירבץ חזון אחרית הימים שלום ושלוה ישררו בכל אפילו בבלתי יאמן.

yuli139

New member
../images/Emo107.gif../images/Emo108.gifבת-אל,אצל בני בבית

מתקיים הפסוק "וגר תתול(ה)עם כלב....".הם אימצו חתולת רחוב שנפגעה ע"י מכונית.החתולה נותחה בתהליך מסובך אך ניצלה.כיום כחודש אחרי הניתוח הקטנטונת אומנם תשאר צולעת מה שלא מפריע לה לקפוץ ולהשתולל .כיום היא לקחה את הפיקוד על הבית ועל הכלב הגדול גם כן.

יואב שחם היה שכני, ברחובות,

זוכרת האירוע כאילו היה זה אתמול, זוכרת את ההלם ששמענו על מותו. אדם יפה ומקסים אשתו, שהיתה יפהפיה נשארה מטופלת בילד בן 3 בערך אם אני זוכרת נכון, WQW איזה זכרונות העלת בי.

למעלה