הטור היומי - י"ט בנובמבר

הטור היומי - י"ט בנובמבר ../images/Emo48.gif

אירועים היסטוריים: 1493 - כריסטופר קולומבוס מגלה את פורטו ריקו 1863 - אברהם לינקולן נושא את נאום גטיסבורג, לזכר 50 אלף הרוגי ה"הצפון" שנפלו בקרב גטיסבורג. 1942 - רוסיה מתחילה במתקפת הנגד בסטאלינגרד, במלחמת העולם השנייה, שהובילה לנצחון הרוסי, בפיקודו של הגנרל ז'וקוב. 1969 - החללית אפולו 12 נוחתת על הירח. האסטרונואוטים פיט קונראד ואלן בין שוהים שם 32 שעות, ויוצאים לשני מסעות בירח. 1972 - הרב שלמה גורן מפרסם את פסק דין האח והאחות ומאפשר את חתונתם של חנוך ומרים לנגר לבחירי לבם. 1977 - נשיא מצרים אנואר סאדאת מבקר בישראל, ונואם (למחרת) בכנסת. (ביקור ראשון של מנהיג ערבי בישראל). נולדו: 1600 - מלך אנגליה צ'ארלס הראשון (נפטר ב-1649) 1917 - ראש ממשלת הודו אינדירה גנדי (נפטרה ב-1984) 1957 - הזמרת הישראלית עפרה חזה, (נפטרה ב-2000). נפטרו: 1828 - המלחין פרנץ פיטר שוברט

אנימו

New member
הטור היומי- הנשיא אנוואר סאדאת

איתי אותו בגודל טבעי בביקורו בכנסת. ההתרגשות כמובן היתה עצומה. לא אשכח את הליכתו הנמרית לצידו של האחראי על הטכס מטעם הכנסת שכרגע לא זכור לי שמו. הרשים אותי אז כאיש גאה וחייכני . הם התקדמו מן השער לעבר הכנסת ובלענו כל צעד שלו שלא לדבר על המצלמות המתעדות שליוו אותו לאורך הדרך עד כניסתו למשכן. מעמד שלא ישכח. עופרה חזה - חבל על דאבדין ושאינם משתכחין. חבל חבל שניהלה את המערכה בהיחבא. הדבר עלה לה בחייה והבושה ממנה ברחה - התנפחה למימדים מפלצתיים. ואת האניה של קולומבוס -(אוטנטית?) בברצלונה - בקרנו במסגרת טיול משפחתי. והרב גורן - יזכר לטוב בגלל פתיחותו ופתרונותיו האנושיים. הלוואי רבנים אחרים היו נוהגים כמוהו.

../images/Emo42.gifבוקר טוב, והטור היומי שלי,,,,

היום לפני 29 שנים ילדתי את בתי,, שבת שלום ומבורך לכולם(ן)

p a l o m a

New member
בוקר טוב שבת שלום, שוש פרסלי../images/Emo20.gif

מזל טוב לכם ורב אושר , שאלתיך בשבוע שעבר אם נסעת לך לגרייסלנד.. וטרם השיבות...
(נעלמת...)

אהה,פלומה יקרה,בטח, הייתי בגייסלנד

לראות אם הרווחים שלי גדלו,,
העיקר שאני רואה אותך(בכיף) פה בכל "המחוזות", גם אני(עדיין)משוטטת פה,, מחר בערב אני בתל אביב,,הוזמנתי ליום הולדת מהפורום של אלביס,, כבר יותר משנה שאני מבטיחה ולא מקיימת (זו הזדמנות למפגש) חברה מקסימים,, אז א"יה ואקום מחר, אז אני בת"א, המשך יום טוב ושב"ש לך ולכולם,

shkedud

New member
בוקר טוב פורום, שבת שלום ויום טוב

לכולם. עומר - נעלמת לי... אופו את?

bimbo.

New member
אני עדיין זוכרת את ההתרגשות

שבביקורו של סאדאת. כל כך קיוינו אז שהוא יביא את השלום האמיתי עם כווווולם....

cara13

New member
../images/Emo20.gif../images/Emo65.gifשוש,הרבה נחת ואושר יחד

עם משפחתך.

למעלה