הטור נכנס לסוף השבוע הראשון ואולי ראינו משהו

הטור נכנס לסוף השבוע הראשון ואולי ראינו משהו

אני חושב שההתרחשות עד כה הייתה של הישרדות, לא של מהלכי תקיפה, מצד רוב הרוכבים ובעיקר מצידו של קונטאדור.

מה שראינו היום זו ההתחלה של שלב ב' ואם אני מבין את קונטאדור זה יהיה תחילתו של שלב ההתשה וסגירת פערים.

השלב הבא, ייחל כנראה רק בשבוע השני ואחרי יום המנוחה, יהיה שלב התקיפה ועדיין לטובת סגירת פערים.

רק בשלב האחרון (קטעי הרים של השבוע השלישי ונג"ש יום לפני הסיום) יהיה לקביעת עובדות - פער לטובת ניצחון.

איני יודע כמה ניבאלי יכול ליכולות הטיפוס של קונטאדור, אני באמת אופתע אם ליכולות שאנו רואים מקונטאדור יש לניבלי תשובות של התמודדות אמיתית.

הספק שלי לגבי ניבאלי הוא משום שראיתי אותו מתקשה על יכולות כאלו שקונטאדור מציד השנה,ומצד שני אני זוכר לו כמה קטעי הרים מטורפים שהוא ניצח בג'ירו, בעיקר את הקטע בשלג לפני שנתיים.

מצד שני (אולי שלישי?) חייבים לזכור שאת מאגרי האנרגיה של כל רוכב אי אפשר לנחש, אפילו הוא עצמו והמאמן הכי טוב בעולם לא יכולים לנחש. המאגרים האלו הם בגדר ניחוש ועליו (הניחוש שנקראה הערכה כדי לזכות בהערכה מקצועית) בונים את הטקטיקה.

ייתכן וקונטאדור יגלה שנגמר לו המאגר אנרגיה בעוד יומיים או בשבוע האחרון והדבר נכון גם לגבי כל רוכב אחר.

מכיוון שכתבתי את זה אז כנראה שקונטאדור ייצטרך להתמודד בעיקר עם הבעיה הכי גדולה של ספורטאי קצה בעולם - הנאחס של יאיר.

בכל מקרה הסיכום שלי לקטע 8 כאן

טור דה פראנס קטע 9 - האם זה זמן הבלגן?

זה בדיוק מסוג הקטעים בהם אני מקווה לראות את הזינוק.

קבוצת אסטנה הייתה פגיעה אתמול והיום הקטע מתחיל בעלייה של 8.6 ק"מ על 4.5% זווית ממוצעת.

לא בטוח שטינקוף - סאקסו, אולי קבוצה אחרת (מוביסטאר?) ינסו להבדוק את סף השבירה של אסטנה וכמה אפשר לבודד את ניבאלי.

הקטע כולל שש פסגות על עליות מודרגת וסיום בירידה למישוןר עד קו הסיום.

דיווחים ופרשנות בשידור חי בשוונג עכשיו

yshor

New member
שש עליות זה גם שש ירידות...

בין ניבאלי לקונטדור יש הרבה רוכבים וזה אומר הרבה קבוצות שיעזרו למשוך.
אם יש לניבאלי חסרון בולט כרוכב זה בעליות קשות ושינויי קצב. לדעתי זאת תהיה טעות לנסות לבודד אותו בקטע כזה.

הנצחונות שלו בג'ירו לפני שנתיים היו תוצאה של רכיבה בקצב אחיד כאשר מזג האויר קשה.
למרות שהוא "כריש" יש לו חיסרון מנטלי גדול מול קונטדור שכבר הגיע כמועמד לטור 3-4 פעמים.
בקטעים שבהם קונטדור יתקוף הוא יכול להמשיך בקצב שלו ואז יהיה קשה לעשות עליו 2 דקות.

יהיה מעניין זה בטוח.

למעלה