הטחות ראש של בת שנתיים

יפית178

New member
הטחות ראש של בת שנתיים

היי חברים.לקטנה יש התנהגות חדשה ומטרידה ביותר. בשבועיים האחרונים כשלא מרוצה ממשהו היא יושבת על הרצפה ומטיחה את ראשה אחורנית לכיוון הרצפה. זה קורה בעיקר כשאומרים לה שאסור או אי אפשר משהו שהיא רוצה. בימים האחרונים זה התגבר והיום הטיחה את ראשה מספר רב של פעמים.זה מאד מפחיד לראות את זה ואני ממש דואגת שלא ייגרם לה נזק.לפעמים אני מספיקה למנוע את זה ולפעמים לא. היום היה נדמה לי שזה סוג של מניפולציה להשיג דברים.היא כנראה מבינה שאני נבהלת ואני מרגישה שהיא תפסה את השיטה....האם מישהו נתקל בהתנהגות כזאת? מה כדאי לעשות ?

פשוט להתעלם

אחותי היתה עושה את זה אבל קדימה. דופקת אץ הראש ברצפה. היום-מעל עשרים שנה אחרי היא בסדר.
פשוט תתעלמי.
או לחלופין להגיד בטון רגוע- אני רואה שאת לא מרוצה /כועסת אבל חבל שאת עושה ככה,זה כואב.
משהו כזה- להראות שאת מבינה את ההרגשה שלה אבל לא להתייחס למעשה עצמו וזה פשוט יעבור

TikvaBonneh

New member
יש מקרים ששמים קסדה

האם יש מנתחת התנהגות בתמונה? תתיעצי איתה
אם הדבר נעשה כדי להשיג דברים שאת מסרבת לתת לה, אז אל תיכנעי בשום פנים ואופן ואל תתני לה מה שביקשה אפילו לא פעם אחת. האם אי פעם הסכמת לתת לה בעיקבות הטחת הראש? נסי למנוע ממנה את הטחת הראש.
אם זה נעשה לצורך תשומת לב, נסי לתת לה יותר תשומת לב ברגע שהיא חוזרת הבייתה.

יפית178

New member
תודה על התגובות.מנסה להתעלם אך זה קשה מאד

היא עושה את אך ורק כשאני מסרבת לה למשהו. אני כבר פוחדת להגיד לה לא...
כמו שהנחת באמת נכנעתי לה כמה פעמים והיא הבינה היטב שככה אמא נלחצת.
פתאום הבנתי שהיא עושה את זה רק איתי ככה שתגובותי כנראה חיזקו אותה.
יש מנתחת התנהגות שאמרה לי להתעלם ולהסיח את דעתה ובמקביל לשמור שלא תיפצע.

TikvaBonneh

New member
היא אמרה לך להתעלם או לא לתת לה מה שרצתה?

כי אלו שני דברים שונים. או שגם להתעלם וגם לא לתת לה?
כי ההוראה להתעלם היא מכיוון שהילדה משיגה את תשומת ליבך בעזרת ההתנהגות, וההוראה לא לתת לה מה שביקשה היא מכיוון שהילדה משיגה את מה שביקשה בעזרת ההתנהגות.
אם היא אמרה לך גם וגם אז זה כנראה גם וגם אצל הילדה. היא משיגה ממך גם תשומת לב וגם את מה שביקשה.
לפי מה שכתבת אני מבינה שהיא לא אמרה לך להתעלם. לשמור שלא תיפצע ולהסיח את דעתה זה לא להתעלם. זה דווקא נותן לה המון תשומת לב.
האם מנתחת ההתנהגות ניתחה את ההתנהגות ומצאה שהיא מחוזקת על ידי זה שהיא מקבלת את מה שרצתה?

יפית178

New member
היא לא אמרה להתעלם

אלא לתת לה משהו אחר ולא לתת לה מה שרצתה...עדיין אני חשה שאני נותנת לה ככה הרבה תשומת לב ולכן היא ממשיכה לעשות את זה.

TikvaBonneh

New member
אני רואה שדעותיכן חלוקות לגבי מהו המחזק

האם היא ערכה הערכה פונקציונאלית שמראה שההתנהגות מחוזקת רק על ידי קבלת הדבר המבוקש ולא על ידי תשומת לב? האם היא מנתחת התנהגות מוסמכת?

בני גם אוהב לתת מכות לעצמו

אני לא מתרגשת אבל מחזיקה לו ידיים.
ואומרת שאני אשחרר אותו רק אם הוא יפסיק.

יפית178

New member
תודה לך על השיתוף.הכאה עצמית איכשהו ניתן למנוע...לתפוס ידיים

הטחות ראש אולי יותר קשה.לפני שאני מספיקה להבין מה קורה היא זורקת את הראש לריצפה. ואז אומרת כה (מכה) ובוכה.כשהיא מטיחה את הראש היא מוודאת שאני מסתכלת.לכן נראה לי שיש פה אלמנט מניפולטיבי....ממד אחד זה משמח כי זה מראה על תחכום,מצד שני זה מפחיד ומאד מסוכן.

אצלינו זה גם מניפולטיבי

כשהוא כועס עלינו אז הוא מנסה "להתנקם" בנו ואז נותן בוקסים לראשו

למעלה