הטחינה הגולמית,והתועלת שבה על מחלת הסוכרת,

oritta17

New member
הטחינה הגולמית,והתועלת שבה על מחלת הסוכרת,

האם שילוב הטחינה הגולמית בתפריט היומי ,מתאים לחולי-סוכרת?
כידוע, הטחינה וגם שמן -השומשום,מיוצרים מגרגרי-שומשום-
שמפיקים מהם את השומן -הצמחי.
השאלה שלי,האם טחינה יעילה לחולי הסוכרת,או רק הופכת לשומנים בגוף ?
והאם הטחינה נחשבת לפחמימה,או רק שומן?
 

mrkorr

New member
טחינה

הנה מידע תזונתי על טחינה כלשהיא:
https://goo.gl/6HKs4s

על הטחינה שלך את יכולה לקרוא בתווית שעל הקופסה שלך.
כפי שאת רואה בטחינה גולמית יש כ-10 גרם פחמימות לכל 100 גרם מוצר.
השאר הם כ-60 גרם שומנים וכ-25 גרם חלבונים.
לפי המספרים האלה מתייחסים לטחינה כמנת שומן (60% הם רוב המוצר).
הטחינה לא "הופכת" לשומנים בגוף. היא פשוט מכילה שומנים שאותם אנחנו מכניסים לגוף.
אם את אוכלת 100 גרם טחינה גולמית בארוחה - יש להוסיף לחישוב הפחמימות של הארוחה 10 גרם פחמימות.
 

tschouki

New member
טחינה גולמית היא טובה מאוד לסכרתיים

את המושג superfood המציאו אנשי שיווק כדי למכור כול מיני מוצרים, חלקם טובים יותר וחלקם לא.
אבל כמונח, אפשר בהחלט להשתמש בו, וטחינה היא בדיוק זה - סופרפוד.
יש בה שילוב מושלם - שומנים טובים, חלבונים ומעט פחמימות.
כף טחינה גולמית היא תוספת מושלמת לסלט וכדומה.
השומנים שבה מאיטים מאוד את קצב התפרקות הפחמימות (והחלבונים) לגלוקוז.
היא מקור מצויין לחלבון מן הצומח (עבור הצימחוניים והטיבעונים).
היא מקור מצויין לשומן עבור דלי-הפחמימות (כמוני), הפליאו למיניהם וכו'.

אגב, שומן לאו דווקא הופך לשומן בגוף. שומן יכול לשמש כדלק לתאים.
מצד שני, פחמימות יכולות להפוך לשומן בגוף (נפוץ).
ואכן, התזונה הקטוגנית שמרבה בשומן וממעיטה בפחמימות מורידה שומן.

טחינה הינה מרכיב פופולארי בתזונה הים-תיכונית שידועה בעולם כטובה, ויש לטחינה לא מעט מניות בכך :)
לסיכום, מומלץ.
 

תומרונתם

New member
מנהל
הזכרת לי שאני אוהבת טחינה...

לצערי אין באיזורי הרבה חנויות שמחזיקות טחינה טובה.
 

tschouki

New member
תזמיני ב-iherb


 

oritta17

New member
אפרופו טחינה לישראלים ששוהים בחו"ל,,

מאוד קל לי להבין את העובדה שאפילו טחינה -היא געגוע לישראל ,לכול מי שגר בחו"ל :
לפני כמה שנים בעונת הקייץ טיילתי בסקנדינביה ,(כ-חודש ימים,) ואז התגעגעתי לפיתה ולטחינה.חיפשתי ובדקתי בכל סופר ולא מצאתי טחינה גולמית,עד שנתקלתי בסופר,
ב - מוכרת אחת מתוך 20 ,שהייתה היחידה שהבינה מה זה "טחינה",והיא רשמה לפי על פתק כתובת לרחוב בו מוכרים טחינה.
בלי לחשוב פעמיים,הגעתי לכתובת המיוחלת לאחר כחצי- שעה של נסיעה,
ואז הופתעתי לגלות ,,,שהגעתי לרחוב שכולו חנויות שמנוהלות על ידי משפחות של מוסלמים: דיברו שם וצעקו מכול כיוון בשפה הערבית,וברקע נשמעה מכול חנות מוסיקה בעוצמה- רבה ,ושירים בשפה הערבית.
&nbsp
כישראלית העניין נראה לי מסוכן, חששתי מאוד שייזהו אותי כישראלית,
ולכן ועזבתי את השכונה במהירות,וחזרתי למרכז העיר, כשבליבי הגעגוע הביתה-לישראל -לטחינה הישראלית,לחומוס ולפיתות ,ואז,,כשחזרתי לישראל בסיום הטיול, על הבוקר שלמחרת הנחיתה,,מיהרתי וקניתי כמות נדיבה של טחינה גולמית, והכנתי רוטב- טחינה לסלט הירקות ,לתפו"א שבתנור,לכרובית ברוטב בטחינה,לקציצות ולבשר,וכול שאר תבשילים שהכנתי.
יש לציין שאז עוד לא הייתה לי סוכרת, אז יכולתי "להתפרע" - עם הפיתות - והטחינה
ושאר סוגי המזון עתירי -הפחמימות, ובנדיבות.
אגב,
לפני כמה שנים הייתי בטיול בהולנד,הופתעתי להיתקל שם במסעדות שמוכרות פיתות ושוארמה וטחינה, וגם אפשר היה בסופר שלהם להשיג פיתות ארוזות -בשקיות ניילון.
&nbsp
ברגע שאת הזכרת שאין באזור שלך בחו"ל הרבה חנויות שמחזיקות טחינה,
אני מיד הזדהתי והבנתי את הגעגוע שלך לטחינה,ואת המשמעות לכך ,לכול הישראלים -שנמצאים בחו"ל.
&nbsp
 

תומרונתם

New member
מנהל
תודה על הסיפור שלך!

ובדיוק המצב פה, הטחינה שיש זה בחנות של לבנונים. אין לי פחד מהם, אבל יש חוסר נעימות.
 

אבו זקן

New member
אומגה 3, אומגה 6

בפורום "תזונה ודיאטה" תוכלו למצוא הסתייגויות מצריכה מרובה של טחינה בגלל היחס בין חומצות השומן שמוזכרות בכותרת. אין לי מושג עד כמה היחס הזה באמת חשוב לגוף.
 

tschouki

New member
הכול (בחיים) שאלה של מינון

כף טחינה לתיבול סלט או מריחה על פרוסה היא דבר נפלא.
כוס יין אדום לקינוח הארוחה היא שמיימית, שוב, לגוף ולנשמה.
כאמור, קוביית שוקולד לינדט 85% קקאו.

אבל לצרוך -
צנצנצת טחינה שלימה, או בקבוק יין שלם, או חפיסת שוקולד שלימה... זה ממש (אבל ממש) לא טוב.

כעיקרון צריך יותר אומגה 3 מאומגה 6 (איזון של חומצות שומן-אומגות, הכולל גם אומגה 9) בתזונה, אבל כאשר מתחילים להתקטנן בפרטים, מאבדים קשר עם התמונה הגדולה.
 

tschouki

New member
ועוד המלצה לשילוב בתפריט היומי

קוביית שוקולד (אחת) של שוקולד לינדט מריר 85% קקאו... טוב לגוף ולנשמה
 

mrkorr

New member
וגם שמנת להקצפה

https://goo.gl/KFMhco
1.7 גרם פחמימות ל-100 גרם מוצר.

במוצר עצמו אין סוכר ולא צריך להוסיף (אפילו לא חייבים ממתיקים).
אפשר להקציף את השמנת לקצפת ולהוסיף למה שחושבים שמתאים...קפה... או סתם ככה.

יאאאמייי.
 

oritta17

New member
תקציף שמנת ותותים,לפני שיגמרו. שבועים לסוף עונת -התותים.)

התותים עשירים בויטמין C, וידועים כבעלי ערך גליקמי נמוך.
 
למעלה