מתוצאות המפגש האחרון בירושלים...
מתכון של רוטב לסלט ממסעדת אגס ותפוח שאשתו של יענקלה מאד אהבה... כפי ש"חולץ" מפי השף של המסעדה שלב ראשון: הכנת רוטב לבן - לשים בבלנדר - 2 ביצים 1/4 כוס חומץ רגיל (הדרים או משהו כזה) 2 כפות סוכר 1/2 כף מלח 1 כף פלפל שחור מקציפים תוך כדי הוספת שמן סויה או קנולה עד שה"חור" נסגר ונוצר מיונז יציב. סוגרים מיד את הבלנדר. שלב שני- רוטב ירוק לשים בבלנדר 1/3 מהרוטב הלבן חומץ, סוכר, מלח ופלפל - כמויות זהות לאלו שברוטב הלבן (משלב 1) 1/2 בצל 3 שיני שום 5 חבילות פטרוזילה (מהסופר = חבילה גדולה של פטרוזיליה מהשוק) שמיר - כמות כנ"ל מקציפים ומוסיפים עוד שמן עד שה"חור" נסגר. לדעתי זו כמות גדולה מאד של רוטב.... עדיף לעשות חצי מכמות החומרים.
מתכון של רוטב לסלט ממסעדת אגס ותפוח שאשתו של יענקלה מאד אהבה... כפי ש"חולץ" מפי השף של המסעדה שלב ראשון: הכנת רוטב לבן - לשים בבלנדר - 2 ביצים 1/4 כוס חומץ רגיל (הדרים או משהו כזה) 2 כפות סוכר 1/2 כף מלח 1 כף פלפל שחור מקציפים תוך כדי הוספת שמן סויה או קנולה עד שה"חור" נסגר ונוצר מיונז יציב. סוגרים מיד את הבלנדר. שלב שני- רוטב ירוק לשים בבלנדר 1/3 מהרוטב הלבן חומץ, סוכר, מלח ופלפל - כמויות זהות לאלו שברוטב הלבן (משלב 1) 1/2 בצל 3 שיני שום 5 חבילות פטרוזילה (מהסופר = חבילה גדולה של פטרוזיליה מהשוק) שמיר - כמות כנ"ל מקציפים ומוסיפים עוד שמן עד שה"חור" נסגר. לדעתי זו כמות גדולה מאד של רוטב.... עדיף לעשות חצי מכמות החומרים.