הטיול בירושלים תוספת לתיאור של רודי

לילית3

New member
מתוצאות המפגש האחרון בירושלים...

מתכון של רוטב לסלט ממסעדת אגס ותפוח שאשתו של יענקלה מאד אהבה... כפי ש"חולץ" מפי השף של המסעדה שלב ראשון: הכנת רוטב לבן - לשים בבלנדר - 2 ביצים 1/4 כוס חומץ רגיל (הדרים או משהו כזה) 2 כפות סוכר 1/2 כף מלח 1 כף פלפל שחור מקציפים תוך כדי הוספת שמן סויה או קנולה עד שה"חור" נסגר ונוצר מיונז יציב. סוגרים מיד את הבלנדר. שלב שני- רוטב ירוק לשים בבלנדר 1/3 מהרוטב הלבן חומץ, סוכר, מלח ופלפל - כמויות זהות לאלו שברוטב הלבן (משלב 1) 1/2 בצל 3 שיני שום 5 חבילות פטרוזילה (מהסופר = חבילה גדולה של פטרוזיליה מהשוק) שמיר - כמות כנ"ל מקציפים ומוסיפים עוד שמן עד שה"חור" נסגר. לדעתי זו כמות גדולה מאד של רוטב.... עדיף לעשות חצי מכמות החומרים.

may55

New member
הטיול בירושלים תוספת לתיאור של רודי

ניפגשנו בתחנה המרכזית ויצאנו לדרך ברגל מרח´ יפו והלאה לכיוון השכונות . רודי ויעקוביקו (ינקלה)הסבירו על הסיפורים שמאחורי המבנים המיוחדים שראינו בדרך על ההיסטוריה של המקום ועל המבנה המיוחד של השכונות . ינקלה סיפר על חוויות מהילדות וממהלך חיוו על המקום. כמובן שעברנו באיזורים ובשכונות שהספרדים ודוברי הלאדינו התמקמו כמו: שכונת "אוהל משה" בה גדל יצחק נבון ועל הווי נוף מולדתו כתב את "בוסתן ספרדי" ראינו בתי כנסת, פגשנו אנשים ואת פסלי האריות בכיכר ספרא וסיכמנו את הטיול במסעדה איטלקית: "אגס ותפוח" וכמובן אכלנו פסטות כל אחד בחר בטעם אחר. אפילו קיבלנו מתכון של רוטב (לילית תכתוב אותו לפורום) וכמו שסיפר רודי אבא של לילית שר לנו את "איר מה קרו מדרה" בלאדינו -היה ביצוע מרגש מאוד. אני המשכתי עם רינה לשוק מחנה יהודה לקנות תבלינים. כך ניפרדנו מירושלים עד הסיור הבא. ראו תמונות בקובץ.

ודבר נוסף

ראינו את מבנה החלונות והארכיטקטורה של שכונת אהל משה ששימש כתפאורה להצגה "בוסתן ספרדי" וגם מופיע על גבי עטיפת הדיסק.

avielss

New member
HELPPPPPPPPP

תוכלולהעביר את כתוב הדוק להודעה רגילה המחשב הגבלבגדו הזה לא פותח כלום

רותי ב.

New member
יופי של סיכום, והתמונות נהדרות.

תקלה יחידה (בערך) נרשמה מהמפגש טיול הזה, כאשר בטעות הסלולארי שלי נשאר במונית....אחרי שירדנו (שכבר נסעה לדרכה בינתיים), ואני נהייתי היסטרית לגמרי.... מאי הצילה את העסק, כאשר צלצלה למספר, וביקשה יפה מהנהג שיחזור עם הטלפון... אחרי שכנועים וקצת כסף, הוא הסכים, והאבידה חזרה לבעליה (אלי). סליחה שבעברית על התקלה הזו.

רותי ב.

New member
אני רוצה גם להגיד עוד מילה

על יעקוביקו (שכתב פה מהיום הראשון של הפורום), שהסיפורים והזכרונות שהוא סיפר לאורך כל הטיול היו השלמה נהדרת לכל ההסברים של רודי, שגם הם היו מאלפים.
לרודי, על הארגון והמסלול שנבחר, וליעקוביקו גם. מקווה שתחזור לפורום (וגם תביא את אשתך), עם עוד סיפורים, ועוד פתגמים, וכל מה שאתה זוכר ויודע. וזה המון.

קדן

New member
הפסדתי......./images/Emo7.gif

אני בטוחה שפיפיטה אי יו הפסדנו . גם את האוירה המיוחדת של פורום זה וגם מראות וסיפורים אולי בפעם הבאה . מאי תודה על התמונות. חג סוכות שמח!

avielss

New member
אי אנדה אסטה לה קומידה???

טיולים ופסלים ארמוזו אמא אסטש אולבידנדו קה אסטמוס לדינוס קלגרדן קומר מה עם איזה ערב מאכלים? האירוח עלי ....

may55

New member
אביאל מה זה האירוח עלי? אתה מבשל

או ואמוס הוויניר אנדה טי קון לאס קומידאס? הוואר לקאזה לוס שיפוצים. אין אל טיול קוממימוס פאסטה מוי סברוזה . אי רודי סקודרו דה טי כדישיטס לאוטרה ואס כמוס אנקוטרימוס "חייאשים" מוס מאנקטס , היה 10. נו טולבידס כווימוס לוס לוגרס כמורוואן לוס ספרדים אי הגורה מורן לוס ישיבות דה אשכנזים. סולו אין פוקו דאסטוס לוגרס כהדרון לוס ספרדים. בכבוד תארגן מפגש ונבוא.

avielss

New member
דולורס דה טריפה אס קקרש?../images/Emo6.gif

מתר לוס גנטס דל פורום אס קה קקרס ? יו סי אגו און גואבו טודוס לוס ויזינוס גולן (מריחים) אי לה קאזה יא ססקפו לס שיפוצים האמת היא שהובטח למאדם רוזה מפגש ליד הבית שלה אם היא תסכים (וגם אתם כמובן (:) המפגש הבא עלי אצלי אני מביא שתיה מה שבטוח בטוח

רותי ב.

New member
לילית, ../images/Emo51.gif גם על המתכון

שבלחץ פיזי מתון חילצת מהם, ובכלל, שיצא לי להכיר אותך.
ואת הוריך. תביאי אותם לפורום, גם.

למעלה