הטיול הגדול והחבר. מה דעתכם?

הטיול הגדול והחבר. מה דעתכם?

האמת שהבעיה שלי היא לא בטיול עצמו אלא עם החבר... (אני מרגישה כאילו אני בתכנית זוגיות ברדיו:) נתחיל מזה שלא הייתי אף פעם בחו"ל ויש לי גם ככה הרבה חסכים עם החברות בכל מה שקשור לטיולים וחוויות. תמיד הייתי זו שהסתפחה או הצטרפה בדקה ה90. את הטיול שכולן עשו לפני הצבא לנאפה (נעזוב לרגע את העובדה שאף אחת לא זוכרת משם כלום וזה שטויות היום בעיניהן) החמצתי בגלל שלא היה לי כסף ועד שכבר היה לי וכבר הוצאתי דרכון הן כבר סגרו את הדיל ולא היה מקום לעוד אחת. בכל מקרה הנקודה היא שממש חשוב לי לצאת לטיול הזה. ממש חברות שלי רוצות לחצי שנה ככה ולי אין בעיה עם זה. מבחינתי לא יותר, אבל בכיף יש אופציה לפחות. עניין הוא שאני לא רוצה להגביל את עצמי. אני מאוד אוהבת את חבר שלי וכבר היו לי חברים וקשרים ארוכים. שום קשר הוא לא כמו זה ומן הסתם אני בשום פנים ואופן לא רוצה לוותר עליו. אמרתי לו שמבחינתי אם זה היה ריאלי, הייתי אומרת לו "בוא איתי" אבל הוא לא ממש יכול לנטוש לחצי שנה כשהוא בסוף שנה שלישית באוניברסיטה. הנקודה היא שאני ממש לא רוצה לעזוב אותו ומבחינתי אני טסה כשיש לי חבר שמחכה לי בארץ ואני מעוניינת מאוד לחזור לחבר שיחכה לי בארץ. הוא פשוט לא מוכן לחכות כל כך הרבה זמן. אני באמת לא מתכוונת לעשות שם כלום. לא אכפת לי כמה שוודים אני אפגוש וכמה האוירה תהיה פתוחה וישירו איתי קומבאיה ומישהו יציע לי ג'וינט וירצה לשחרר אותי ולעשות לי מסאג', זו באמת לא המטרה שבשבילה אני טסה. הוא אגוז קשה כי הוא חטף הרבה כאפות בקשרים שהיו לו ואין לו אמון באף אחד. איך אני יכולה להוכיח לו שאני באמת לא מתכוונת לוותר עליו אבל גם לא להפסיד את הטיול? תראה, יכול להיות שאחרי חודשיים יימאס לי ואני אהיה כל כך אכולת געגועים ואני אחזור לארץ, אבל אני לא רוצה להגביל את עצמי, ולמה שאני אגביל? למה מתי עוד אני אעשה תטיול הזה?

0 אור 0

New member
זה באמת כנראה יותר לפורום זוגיות ../images/Emo13.gif

את באמת במילכוד לא קטן, אם תחליטי לוותר על הטיול שמאד חשוב לך, זה יצטרף לתסכולים שכבר אספת. ובאיזשהו מקום יכניס אלמנט של כעס לזוגיות. לא בטוח שהזוגיות תשרוד את זה. אני גם לא יכולה להגיד לך, שאם זו אהבת אמת אז היא תשרוד את הטיול ותתחדש אחרי שתחזרי - זו המנטרה של החוכמה העממית המקובלת, אבל אי אפשר לדעת באמת מה יהיה. אני מציעה כן ללכת לכיוון ל הטיול - אבל לנסות לעבוד על הזוגיות. תשבי אתו, תסבירי לו מה שהסברת לנו. תספרי לו שאת חוששת מה החסר של הטיול יעשה לתחושות שלך בחיים בכלל וכלפי הזוגיות. תרגיעי אותו שהיום לטייל בדרום אמריקה זה לא ניתוק של שנה כמו פעם. יש אפשרות לשמור על קשר רציף דרך האינטרנט (חוץ מממש בתוך טרקים). תשדרי , שאת מוכנה לשחרר אותו ממחויובת של "תחכה לי", אבל מבחינתך את מרגישה מחויבת, ותרצי לחדש את הקשר עם שובך. העניין הוא שזוגיות שלא שורדת טיול שמאד חשוב לך, עלולה לא לשרוד משברים אחרים שיש בחיים משותפים , ולכן אפילו אם זה יסתיים בפירוד יכול להיות שזה לטובה. (אני לא יועצת במקצועי אבל חיה זוגיות של הרבה שנים, ומכירה זוגות משני הסוגים: כאלה ששרדו ושורדים דילמות וקשיים וכאלה שהם כבר לא זוגות)

Melt

New member
מי קבע שחייבים לטייל חצי שנה?

במקום ללכת לפי מה שכולם עושים תמיד תנסי למצוא דברים ממוקדים שמעניינים אותך ותעשי טיול יותר מקוצר ושיקלע למטרה שלא תחשבי שבחצי שנה את מספיקה לראות את כל דרום אמריקה, אז לא יקרה כלום אם תוותרי קצת על דברים ותעשי טיול יותר קצר ככה לא תוותרי על החבר ולא על הטיול לטיול תמיד אפשר לחזור גם ביחד אחרי שיסיים ללמוד, בפעם השנייה בדרך כלל חוזרים יותר מלומדים וזה אפילו יותר כיף

תגובה

בוא נאמר שאני בנאדם בלי שקל על התחת במילים יפות. אין לי רישיון וייקח המון זמן אם אני אחזור כי עומד בפניי עוד פסיכומטרי והשלמת בגרויות, שלא נדבר על לימודים אקדמאיים שיכולים לקחת גם 6 שנים (אני לא באמת יודעת מה אני רוצה ללמוד עדיין). מתי אני כבר אסע עד שאני אחסוך כסף שוב? כשאני אהיה סטודנטית בלי שקל? כשאני אגור בשכירות עם שותפים ואני אצטרך לחסוך? כשאני אתחתן ואז זה בכלל לא יהיה ריאלי? כשיהיו לי ילדים? ברור שיש אנשים שלא ממצים גם אחרי שנה שם, יש לי אופציה גם של לטוס לשלושה חודשים. אבל מה כבר מספיקים בלושה חודשים? ואז כולם קופצים ואומרים לי: "למה? את יכולה בכיף לעשות ברזיל ארגנטינה צ'ילה בשלושה חודשים". ומה עם אקוודור שהיא מדהימה? ומה עם בוליביה שאני רק שומעת סיפורים עליה? ומה עם פרו שלא מפסיקים לדבר על כמה מדהים שם? איך זה באמת אפשרי?

Melt

New member
עוד פעם, גם אחרי שתטילי שנה אני יוכל להגיד לך

שלא ראית כלום, זה עונה על העניין של השלושה חודשים. אני חושב שבשלושה חודשים אפשר בהחלט לעשות טיול ממצה ומעניין מאוד. אם כן גם אינטנסיבי יותר. את צריכה לדעת שטיול מוצילרים לא מתאים לכל אחד, יש אנשים שהוא מאוד קשה בשבילם. המעברים התיקים והטראקים. כל אחד מנסה לעשות את הטיול של עצמו, למרות שבפועל כמעט כולם עושים את אותו הטיול בדיוק. את מתחילה פה עם דילמות של החיים, אני לא אהיה זה שיפתור לך אותם, אבל בהנחה שתרצי יש הרבה מאוד אנשים שלאחר התואר נוסעים לדרום אמריקה לנקות את הראש קצת מהתואר. למעשה חברים טובים שלי עכשיו לאחר תואר פסיכולוגיה נסעו לשלושה חודשים. תמיד אפשר לנסוע, השאלה מה את רוצה, אל תציגי את זה כיאלו שאם את לא נוסעת עכשיו אז לא יהיה לך שום הזדמנות לעשות את זה שום דבר לא בורח. שוב אומר, זה שכולם עושים טיול של 6 חודשים, לא אומר שזה מה שחייבים. למעשה מבלי להעליב שום אחד, ישראלים רבים מטיילים כמו רובוטים מפגרים. תעשי קצת מחקר, ותראי מה את רוצה לעשות ולראות אם אפשר להכניס את זה למסלול קצר יותר אם את רוצה לנסוע ומפחדת שלא תצליחי לעשות את זה שוב, אז כבר קיבלת את התשובה תעזבי את החבר, ותטוסי לכמה זמן שרק תרגישי. אני רק מנסה לתת אלטרנטיבה

למעלה