הטיול קרב ובא ואיתו קצת שאלות..

fazer_1000

New member
הטיול קרב ובא ואיתו קצת שאלות..

אני טס ב20.8 לניו יורק וכיומיים-שלושה אחרי אני יורד לפגוש חבר באקוודור, קיטו ליתר דיוק. הוא רוצה גלפגוס ואני גם די מתלהב מהענין בסה"כ. כמה בערך אמור לעלות התענוג? שמעתי מספרים דמיוניים כמו 1000 דולר לשבוע וזה נשמע לי קצת הזוי.. איפה ישנים שם? מה בדיוק עושים שם שבוע? למה כזה יקר? שנינו דיברנו על אקוודור כתחנה שמטרתה העיקרית היא הגלפגוס (לא יודע כמה זה קריטי לי, אני פשוט רוצה לבקר בכמה שיותר מדינות) אבל השאלה היא אם אנחנו לא פוסלים את המדינה סתם ומפספסים אטרקציות שונות אחרות? קראתי על שלושת הרי הגעש, יש עוד דברים מעניינים? מעבר לכך, דיברנו על לרדת לפרו אחרי אקוודור ובעצם להמשיך דרומה. עכשיו חשבתי על זה ואנחנו בעצם מפספסים את קולומביה קצת.. השאלה היא אם עדיף לעלות לקולומביה ואז אחרי זה לרדת חזרה עד פרו ולהמשיך או שלשמור אותה לסוף הטיול? יש לי בגדול כרטיס שלא כולל חזרה לארה"ב, כלומר אני לא מוגבל בחזרה שלי ממדינה ספציפית ואני יכול לחזור שוב למדינות הצפוניות ומשם לארה"ב בסוף הטיול, השאלה אם שווה לעשות כזה דבר, גם בהיבט מזג אוויר (אין לי מושג כמה חודשים יעברו עד שאני אחליט שסיימתי..). דעתכם? יש בכלל מה לראות בקולומביה? טיולים\טרקים מעניינים? מה יש בקרטחנה שכולם מדברים עליה? אחרון חביב, שאלת ציוד- יש צורך בשק"ש 0 מעלות (-18 צלזיוס שאני מבין שלפי האירופאי זה 7- או שניתן להסתפק בשק"ש 20 מעלות (1- אירופאי) כדוגמת הלמינה של מאונטיין הארדוור? מה לגבי לקחת פנימית פליז לשק"ש ואם יש צורך להתמש בה בנוסף לשק"ש (או להיפך- רק בה) וככה לא להסחב עם המשקל העודף והנפח של שק"ש "קר" יותר כשלא צריך?

natyh

New member
1000 דולר יהיה טוב

המחירים הולכים ועולים אך זו סוף העונה . לגאלסאם בגואיאקיל יש לפעמים מבצעים טובים, ולפעמים שוה לטוס לאי המרכזי ולהתארגן שם למצוא חבורת ישראלים ולהתארגן בייחד לשכור יאכטה לקבוע לה את מסלול הטיול ולהכין חוזה מדוקדק מה כלול במסע , ואז שוה לצאתצ ל 9-10 ימים. באקודור יש הרבה אטרקציות ג/ונגלים מזרחי, מערבי, , אוטבלו , בניוס , טולקאן בדרך לקולומביה . בהחלט שוה לעלות לקולומביה אחרי אקודור ולהיות שם באוקטובר נובמבר ומאוחר יותר בדצמבר לרדת לקו החוף של פרו על שלל האטרקציות : צלילת מנגרובים בטומבס , צאן צאן עיר הבוץ אתר ארכיאולוגי ליד טרוחיליו ,גלישת חולות באיקא , מוזיאון הזהב בלימה ,, גלפגוס לעניים פיסקו , קורס קייט סרפינג אצל חוזה רוסאס בפיסקו טיסה מעל קווי מרכבות האלים ננסקא , קרוז דל קונדור אריקיפה , והמשך לאריקה עיר האביב הנצחית צילה שמור את ההרים בפרו לאפריל 09 . קולומביה היא היהלום שבכתר : קרטחנה עיר קריבית יפהפיה , קרנבל ללא סוף , טרק לעיר האבודה ליד סנטה מרטה פרק טיירונה , הפרקים בדרום סן אגוסטין סן אנדרס , המקום לטיולי סוסים מדהימים במרחבים אינסופיים אין כמו קולומביה . שק שינה תלוי בתוכניותיך אם תטפס הרים -8 זה המינימום כנ"ל לטרקים בדרום צילה ארגנטינה . תיהנה .

SOLO TREKKER

New member
מס' תשובות:

בגלפגוס בד"כ מבלים את רוב הימים בשייט, וישנים בספינה. זו הדרך היחידה לבקר באיים הלא מיושבים בבני אדם (אבל מיושבים בבע"ח). יש מס' אופציות של שייט שנבדלות זו מזו במס' ימי השייט ובאיכות הספינה. זה גם המקור לפערי המחיר. בשיא העונה, הביקוש עצום ולכן גם המחירים עולים וגם הצורך להזמין שייט מוקדם. אני לדוגמא נחתתי בקיטו לפני 4 שנים בסוף יולי מתוך כוונה להתחיל את הטיול בגלפגוס. הלכתי לסוכנות בקיטו אבל הצלחתי למצוא מקום פנוי בשייט רק לשלושה שבועות אח"כ. כמו כן אפשר לבלות מס' ימים בפורטו איורה, שזו עיר באי המרכזי של הגלפגוס. שם יש מלונות/הוסטלים. זה מומלץ למי שצולל, כי מפורטו איורה אפשר לצאת לצלילות בסלע גורדון, שהוא אתר צלילה מדהים. מי שלא צולל אין טעם שיישאר בפורטו איורה, מה גם שרוב (אם לא כל) אפשרויות השייט כוללות גם ביקור בפורטו איורה. בנוסף לשייט יש לשלם על כרטיסי טיסה לאיים, ויש תשלום על הכניסה אליהם בסך 100$ (נכון ל- 2004) שמשלמים בשדה התעופה. זה בהחלט לא זול. באקואדור יש עוד מה לעשות: דיברת על הרי הגעש הגדולים (COTOPAXI, CHIMBORAZO) שטיפוס עליהם/על אחד מהם מומלץ בחום. אבל מעבר להם יש עוד פסגות רבות והרי געש רבים נמוכים יותר ונגישים יותר. בכדי לטפס לגבהים של 6000 מ' אתה נדרש לאקלם את הגוף שלך לגבהים, וזה נעשה ע"י טיפוס על פסגות נמוכות יותר. אני אישית ביליתי קרוב לשבועיים בטיפוס (לא טכני) על פסגות והרי געש נמוכים יותר (4000 - 5000 מ') רק לצורכי איקלום - PASOCHOA (גובה 4300 מ'), PICHINCHA (גובה 4800 מ'), קרחון CAYAMBE (עליתי עד 5000 מ', ביליתי לילה ב- 4600 מ'), RUMINYAWI (גובה 4700 מ'). האנדים באקואדור מרשימים ביותר, והרי הגעש עצומים. בנוסף, בספר TREKKING IN THE CENTRAL ANDES של LONELY PLANET מפורטים מסלולי טרקים באקואדור (וגם בפרו ובבוליביה). אקואדור (כמו גם פרו ובוליביה) משתרעת חוץ מעל הרי האנדים גם על חלק מאגן האמזונאס. בין רכס האנדים לאגן האמזונאס יש אזור של נפילה בגובה (יונגאס). כך שיש לאקואדור הרבה מה להציע גם לחובבי הג'ונגלים (העלות גבוהה יותר מאשר בבוליביה, ולכן חלק גדול מהתרמילאים נוטה לבקר בג'ונגל הבוליביאני). אני אישית מצאתי ייחודיות באנדים באקואדור (האזור האחר ברכס שהייתי משווה אל האנדים באקואדור זה איזור הרי הגעש באנדים הפטגוניים), וכמובן הגלפגוס שהוא אתר ייחודי ומומלץ לחובבי בע"ח ו/או צלילות. לגבי שק"ש: ככל שתטרק/תטפס יותר גבוה - תזדקק לשק"ש חם יותר (וכפועל יוצא - כבד יותר). לגבי קולומביה: לא הייתי (
), אז לא אוכל לעזור.

למעלה