>>>>>>הטיול<<<<<<<<

maxima

New member
>>>>>>הטיול<<<<<<<<

נסעתי לטייל, בחיפה המינזר הכרמלתים ובקרן הכרמל נסעתי בעקבות אליהו הנביא אולי הוא את השלום יביא. טיול בעקבות אלינו הנביא הטיול התחיל במינזר הכרמליתים בחיפה, תשאלו מה קשר המנזר לאליהו ובכן את המנזר בנו הנוצרים (כרגיל במקום קדוש ליהודים) על מערת אליהו האורגינלית ואז אנו היהודים מצאנו מערה אחרת קצת יותר למטה בהר וקראנו לה מערת אליהו ומה עשו הנוצרים , כשבונה המנזר הלך לעולמו קברו אותו כמובן מעל המערה ובהו שם קפלה קטנה לזכרו. ואנו מצאנו מערה אחרת עוד קצת יותר למטה זו הידועה בימינו כמערת אליהו. משם המשכנו לקרן הכרמל (המוחרקה) שם למעלה בנוי כמובן מינזר, במקום הזה התערב אליהו עם 400 נביאי הבעל שהאלוהים שלו ידליק אש במזבח והאלוהים שלהם לא וכמובן שאליהו ניצח בהתערבות והוציא להורג את 400 נביאי הבעל בנחל קישון ….המשכנו לנחל קישון, נחל ??….לא הייתי קוראת לו אולי תעלת ביוב, אבל כחלק מפרויקט שיקום הנחל הוקם שם פרק יפה, טיילנו מעט בפרק שעוברים בו פסי רכבת העמק המפורסמת גם הקטע הזה ישוקם ותסע בו בעתיד רכבת לאורך הפרק. המשכנו לארוחת צהריים בקיבוץ שער העמקים, לא ארוחת גורמה אבל בסדר…… משם המשכנו לכוון תל יזרעאל, כשאנו נוסעים דרך כביש התענכים מצד אחד עדיין רואים את רכס הכרמל שמפריד בין מישור החוף לבין העמקים ומצד שני כבר רואים את הגלבוע. בתל יזראעל נשקף נוף מרהיב, מצד אחד עמק יזרעאל עם גיבעת המורה ומצד שני עמק חרוד, שם משקיף הגלבוע. שם, בתל יזרעאל היה הסיפור עם כרם נבות ואיזבל שחשקה בו וגרמה להוצאתו להורג ושם נוצר הפתגם …"הרצחת וגם ירשת." שאמר אליהו לאחאב. הטיול היה מהנה המדריך מצוין ראינו את ארצינו היפה, הכרמל הירוק, הגלבוע, והעמקים ההנאה היתה שלמה. חזרנו הביתה מרוצים ולא רצוצים.

emmy5

New member
מקסימה,יופי של טיול אבל למה לא

למה לא צעקת" שלום אממי" צאי החוצה ,מקסימה עוברת על יד הבית שלךLOL עכשיו מתחשק לי גם טיול כזה

maxima

New member
אמי אני חושבת........./images/Emo13.gif

שלא עברנו קרוב מספיק שהיית שומעת את קריאתי....

emmy5

New member
אני גרה כל כך קרוב שלא היתי אף פעם.

ממש כמו הסנדלר הולך יחף

WOW איזה טיול נהדר שעשיתם .....

וכל כך יפה תארת בא לי גם!!!! (
בוקר טוב ושבוע טוב לכולם.

yaely2

New member
מנהל
שאלה קשה נוכל לארגן לנו טיול כזה../images/Emo35.gif

למעלה