הטיטניק הפרטי שלי

BooBee

New member
הטיטניק הפרטי שלי

לא הצלחתי להרדם, אפילו שצריך לקום בשבע, וזה לא קל בכלל השעות האלה. אז זפזפתי בטלויזיה, הרבה אקשן ובלאגנים יש בשעות האלה. סרטים סוג ז´, פתאום היה סרט על איזו אחת שמחפשת את האמא שלה שנטשה אותה כשהיתה תינוקת. בסוף של הסרט הן התחבקו. חייכתי בשביל שתיהן. אפילו שזה סרט-חייכתי. אחר כך פרומו של טיטניק, ופתאום אומרים הסרט הבא. ואני מעולם לא ראיתי את הסרט הזה. הבדיחה הקבועה שלי היתה "נו, כולם יודעים כבר מה הסוף, חבל לראות סרט כשהפואנטה שלו ידועה". כן, תמיד הייתי מתחכמת. נדודי שינה הצמידו אותי לטלויזיה בכל זאת, והתחלתי לראות. תוך כדי ההתחלה חשבתי על אחותי, שאהבה את הסרט הזה המון, שאפילו רכשה את קלטת הוידאו והיתה מסוגלת לצפות בה פעמים רבות מספור. ראיתי קצת בשבילי וקצת בשבילה, האמת. אמרתי לעצמי, אולי הנשמה שלה תגיע לאיזה ביקור לא צפוי, כמו שהיא עשתה לי בשבוע הקרוב(לא סיפרתי לכם, אבל חלמתי עליה עוד 3 פעמים ברצף לפני יומיים) והיא תצפה בסרט יחד איתי. אחותי השנייה באה לישון אצלי, אז הרגשתי כמו פעם, כשהייתי עושה עליהן בייביסיטר. הסרט היה יפה, הזלתי דמעות כמו ילדונת, האסון הזה לא נתפס בכלל. 1200 אנשים מתו שם. וסיפור האהבה היפה כל כך בין הנסיכה לתפרן היה מקסים בעיניי. כוחה של אהבה. כמה אהבה היתה שם. אפילו קנאתי קצת. הסרט ארוך, שלוש שעות, חצי ממנו זה אסון אחד גדול, היסטרי, אנושי. וכל הזמן המוסיקה הזו של השיר של סלין דיון, ואני בכלל מכירה את השיר בעל פה, אחותי היתה משוגעת עליה, כל הזמן דיסקים שלה ושרה בעל פה, ופעם ביקשה שאתרגם לה שיר שהתקשתה להבין בעצמה. אני לא אשכח את הערב ההוא, כשישבנו עם עטיפת הדיסק והקראתי לה משפט אחרי משפט, והסבר קצר מה זה אומר. אחותי הזאתי, רומנטית מאוד, כמה אהבה את השירים המתקתקים האלה. כמה. בסוף של הסרט, כשהרוב כבר מתים, והוא מבקש ממנה לא לוותר לעולם, התחלתי לבכות קצת, בשקט, כדי שאחותי הקטנה לא תתעורר. עוד מעט צריכה ללכת לצבא. שתישן טוב. ההוא שם כבר מת, היא נשארה בחיים, ואני שואלת באיזה מחיר החיים האלה ימשכו. היא, על פי התסריט המשיכה הלאה, וכמו שאמרה, ליבה של אשה מלאים בסודות, מעולם לא סיפרה לאיש על אותו ג´ק דוסון, שהציל אותה בכל מובן של הצלה. ואני ישר חושבת על איך אפשר להמשיך הלאה, שהנה אחותי מתה כבר תשעה חודשים, ואני מסתכלת על המחיר שאני משלמת, על האובדן הזה, ועל איך אני ממשיכה קדימה, עם החור הזה. חור זה קטן. אפשר להגיד בור. אפשר להגיד גראנד קניון. איזה מחיר אנשים משלמים על האובדן הכי נורא בחייהם, על אנשים שהיו ואינם עוד. אני חיה מיום ליום. יש ימים רעים ויש ימים יותר רעים. לפעמים יש שמחות קטנות, אבל הרקע הזה, של האבל, עדיין דומיננטי. אני יודעת שזה לגיטימי, אני רק רוצה שזה יפסיק. בחיי, שיגמר לי כבר הכאב הזה, אני יודעת שאין דבר כזה שיגמר, הכאב אין לו סוף. השמחות הקטנות משאירות אותי בצד השפוי של החיים. אחותי הקטנה התגייסה, אחי הקטן ניצח בתחרות טניס, אבא קיבל קידום בעבודה, אני עוד מעט מסיימת כתיבה של ספר, אמא מרגישה יותר טוב, ועדיין, שחור. כהה כזה, כמו כתם ששום אקונומיקה לא יוריד. בסוף של הסרט, כשהכל כבר ברור, ומוחלט וסופי, המוות הזה מוריד לי אסימון. זה תמיד היה, זה תמיד יהיה. מנת חלקנו כאנשים חיים. השבוע, אחרי הפיגוע בירושלים, הזדעזעתי. הפצע דימם לו כל הלילה. בחמש, כשסיפרו על המשפחה שחצי ממנה נהרגה בסברו, ישבתי מול המחשב, ובכיתי בהיסטריה. בכי כזה, של כאב, ואלוהים ישמור, אבל מה קורה כאן, איפה הוא עכשיו? איפה? מה עשינו רע כל כך שזה מגיע לנו, אלוהים. אתה שומע בכלל את כל האמהות והאבות והאחים והאחיות? אתה שומע את הסבתות והסבים והחברים והשכנים? ואת המורים והתלמידים אתה שומע? ואת החיילים והמפקדים? אתה שומע מישהו מאיתנו, צורחים אליך בצעקות נוראיות, בשברון לב, בתחינה. מספיק. די לנו. ואחותי? שומעת אותי בכלל? היא רואה אותי בוכה בלילות? היא רואה שאני קמה באמצע הלילה, כולי רועדת כי היה לי סיוט נוסף בהשתתפותה? היא יודעת שאני רוצה אותה בחזרה? את שומעת אותי, ממי? את רואה אותי כל לילה יושבת בחושך ובוכה? את רואה איך אני רועדת מול הקופסא הזו? כותבת לך מכתבים ארוכים כאלה, הנה תראי, אפילו ראיתי סוף סוף את הטיטניק בגללך, חשבתי אולי תבואי, נשב ביחד, ותגלי לי את הסוף. אחרי שהסרט נגמר, בכיתי בשקט עוד קצת, ומשכתי באף ואחותי הקטנה התעוררה ושאלה מה קרה ומה השעה ואמרתי תחזרי לישון מתוקה, ואז בכי חזק כזה, שאי אפשר לעצור בכלל, והיא שאלה מה קרה רויטל, תגידי מה קרה, ואני אומרת אני לא רוצה ככה יותר, איזה חרא עולם, וזה לא הוגן וכמה כבר אפשר לכאוב. כמה. והיא רק עמדה לידי וחיבקה ובכתה יחד איתי, עד שאמרתי די, תחזרי לישון, עוד מעט צבא. ראית אותנו כאן, בוכות בשבילך? צורחות לאלוהים שיחזיר אותך, שתבואי רק עוד קצת, לכמה דקות, אנחנו כבר נדאג שתשארי, נעשה טרייד אין עם אללה או בודהה או מי שזה רק יהיה. אני מוכנה להקריב הרבה, הכל, יד ימין שלי אני אתן, אני אבטיח לא להביא ילדים, החיים שאני אוכל להביא מול החיים שלך. בחיי שככה. רק תבואי, תבואי כבר. מתגעגעים. זה לא סרט. אני לא מוכנה שעכשיו יהיו כיתוביות, וקרדיטים לשחקנים ולהפקה, אני לא רוצה ככה מוחלט וסופי. ויודעת שזו רק משאלת לב, ויודעת שאין הזדמנות שנייה כמו בסדרה ההיא בערוץ שלוש. ויודעת שאין מוצא. לא כאן, גם לא בכניסה הבאה. אני טובעת, אחותי. כמו הטיטניק, טובעת לאט לאט, ויודעת שהסיכוי שלי הוא כמו שם. 700 מתוך 2200 שרדו שם. זה אומר 1:3. ורק כאן זה לא סרט, זה החיים שלי, זה על החיים שלי, של כולנו. כמה אפשר להמשיך ככה, תגידו לי. כמה.

_דקלה_

New member
כמה שזה קשה...

לא משנה כמה תהיי מוכנה להקריב למענה היא לא תחזור אל תבני לעצמך סתם אשליות כאילו מישהו שומע וגם אם כן תשובה לא תהיה ומתים לא יחזרו לחיות וככה זה יהיה תמיד את שאולת כמה אפשר להמשיך? אפשר.. עוד הרבה שנים חיים שלמים ממש צריך רק רצון ואם אין תחשבי על הנזק שיגרם אי אפשר לרקוע ברגליים וצרוח "לא רוצים יותר די נמאס" לא מגיעים לשום מקום וכך זה יהיה תמיד קשה אבל אפשרי......

yellowt

New member
אוי רויטל כל פעם שקוראת אותך , אני

כול כך מזדהה כול כך עצובה כול כך בוכה אני יושבת עכשיו והדמעות זולגות וזולגות לאחר מה שקראתי..כול כך מדבר אלי ה"אין" הזה החסר הגעגעוים אליו..לי הוא כבר איננו 5 חודשים וכל יום הגעגעוע הזה...אתמול עברתי עם אופיר הבן הגדול שלי ליד הבית קברות וכמובן שהתחלתי לבכות..והוא שאל"אמא ,מה קרה"? ועניתי "אני מתגעגת למשה"...והוא אמר לי"גם אני"אמרתי לו "אתה יודע הוא אהב אותך כול כך"והוא ענה"אהבנו אחד את השני...גם אני מתגעגע אליו מאד....מתי הוא יחזור"??? ואני...הדמעות...מסכן אופיר בן 4.5 מה הוא מבין בדיוק...אמא עצובה בוכה פעמיים בשבוע..רואה תמונות של משה וישר מתחילה לבכות או כל דבר שמזכיר לי אותו...רויטל אני מקנאה בך שיש לך עוד אחות בבית שאפשר לחלוק איתה את הכאב הענק הזה...לי אין את זה לצערי...ובשביל אמא אני צריכה להיות סופר חזקה כי היא על הפנים ואני לא רוצה שהיא תראה שגם לי קשה וגם אני שבורה ויש לי 2 בבית לגדל ולא להיות עצובה כול הזמן...לא קל ... רויטל...תיהיה חזקה ..אני איתך אשמח לדבר איתך גם באופן פרטי. בת כמה את?נשואה?..לא זוכרת פשוט....תכתבי לי שלך תותי

מיכל בר

New member
ולך תותי, עם השאלות של אופיר,

עם ההרגשות האלה שאין לך כל כך עם מי לחלוק ולשתף, כי את זו שדואגת, את זו שצריכה להראות שלך לא קשה... אז בכל זאת, מי תומך בך??.. חיבוק ממני.

מיכל בר

New member
רויטל יקרה.. את טובעת, את כותבת,

ושואלת כמה עוד אפשר להמשיך ככה... אוי, יקרה, מבינה כל כך את התחושה הזאת של הצער הנוראי הזה שנראה שאי אפשר יותר. ואני מקנאה בך על יכולת הכתיבה שלך, שאת כך יכולה לבטא את מה שעובר עליך, את התחושות הקשות האלה. וכל כך יודעת שזה לא סרט, הטיטאניק או אחר, שאלו הם החיים שלך ושל כולנו. ויש לילות של טביעה ויש גם אחרים, ימים כאלה ואחרים, ולומדים, לאט לאט להמשיך עם הנורא הזה ועם הגעגועים האלה.. כי ככה זה.

TaLoLaaaA

New member
רויטל ../images/Emo24.gif

קודם כל אני רוצה לתת לך
ע-נ-ק-י ! ! ! ואני יודעת שזה כולה חיבוק וירטואלי...כמו שאת נתת לי...אבל זה עדיין עושה טוב על הנשמה...מקווה שיעשה גם לך...
קראתי את מה שכתבת... אני מנסה לחשוב מה לכתוב לך...איך לעודד אותך....איך לנחם אותך...
אבל אלו דברים שאי אפשר לחשוב עליהם...ברגע שאני מתחילה לכתוב אז הכל פשוט זורם... אותו יום נורא שהיה את הפיגוע בסברו היתי אמורה להיות שם...זאת היתה (מוזר לכתוב בלשון עבר) המסעדה הקבועה שלי ושל החברות שלי...היינו אמורות להיות שם באותה השעה כדי לשבת לאכול שם כרגיל ואז ללכת לקנות משהו ליומלדת של חברה שלי... במקרה חברה שלי שכחה להתקשר בלילה לפני כדי לקבוע שעה...ואני באותו יום חמישי נורא התעוררתי רק ב1 בצהרים...וכבר היה מאוחר מידי...אז לא הלכנו. שעה וקצת אחרי זה ראיתי את התמונות הנוראיות בטלויזיה... אין לכם מושג איזה תחושה עברה לי בגוף...מצד אחד אמרתי - אם כמה שזה נורא אבל איזה מזל שאני וחברה שלי לא היינו שם... מצד שני...חשבתי...למה לעזאזל לא היתי שם?! ואני יודעת שאתם בטח חושבים שאני ממש מפגרת...שאני רוצה להיות שם... אבל כמו שרויטל אמרה: "בחיי שיגמר לי כבר הכאב הזה" ואני יודעת שאצלי כמו אצלכים הכאב אף פעם לא יגמר!!! אז משהו בי אמר - "טל, למה לא הלכת לשם? יכול לשים סוף לסבל שלך! לכאב" עכשיו...שלא תחשבו חס וחלילה שאני רוצה להתאבד! אני ממש לא! אני לא אעשה את זה למשפחה שלי! אני לא רוצה להעביר אותם כאב נוסף! ממש לא! וחוצמיזה שאני מסתדרת בחיים...אני לא רוצה להתאבד... אבל עדיין מהדהד לי בראש המחשבה שאם היתי שם אותו יום יכולתי סוף סוף לשים סוף לכאב שלי...אם היתי שם אני בטוחה שהיתי נהרגת! "לפעמים יש שמחות קטנות...אבל עדיין יש את הרקע הזה של האבל הדומיננטי"...משפט כל כך תופס לגבי! כל כך... רויטל, אני רוצה לצטט את אחת ההודעות שלי מהיום ברשותך - והנה משפט שמישהו חכם ממני אמר וחומר למחשבה. אזנכון שאנחנו חיים את החיים כי לצערנו או שלא לצערנו אי אפשר לעצור את החיים... אני זוכרת שאחרי השבעה דודה שלי היתה הרוסה ! ומישהו חכם אמר לה: "את לא חושבת שמיכלי משם למעלה מבקשת שיהיה לך רק טוב? היא רוצה שתמשיכי לחיות! חיים טובים! חיים שלמים!!! היא יודעת שלא תשכחי אותה...זה שתמשיכי לחיות ולהנות מהחיים לא אומר שתשכחי אותה...זה לא אומר שיפסיק לכאוב לך!...אבל את חייבת להמשיך לחיות ולהנות מהחיים!" אז לכל אלה מבינינו שנכללים ב"משפחת השכול" ....תחשבו על זה שהיקירים שלכם שאותם איבדתם לא רוצים שתפסיקו אץ חייכם! לא רוצים שתפסיקו להנות! הם רוצים שתמשיכו בחיים! ותהנו עד כמה שאתם יכולים! אני חושבת שעיקר הבעיה היא שברגע שאומרים למישהו להמשיך לחיות את החיים ולהנות מהם אז אוטומטית הם עושים משוואה של להמשיך לחיות ולהנות = לשכוח מהיקיר/ה ! וזה לא נכון! כשממשיכים לחיות זה לא אומר שאתם שוכחים מהיקירים שלכם...זה לא אומר שהכאב יפחת... בקשר לשאלתך בנושא אלוהים...ל...אם הוא שומע אותנו זועקים פה למטה...אם את רוצה לדעת את דעתי בנושא אז...אני לא חושבת שיש אלוהים...אני לא חושבת שיש כזאת ישות...כי אם היתה ישות כזאת היא לא היתה נותת לכל הדברים שקורים פה למטה לקרות... רויטל, אני יודעת שאת כל כך רוצה להחזיר את אחותך...שאת מוכנה לתת הכל כדי להחזיר אותה...אני גם יודעת שאני מוכנה לתת הכל כדי להחזיר את בת דודה שלי...אני מוכנה שיקחו אותי במקומה...באמת... אבל רויטלי, שתינו גם צריכות להכיר במציאות...שקרה אם כמה שזה אכזרי שום דבר לא יחזיר לנו אותן לפה למטה...אם כמה שאנחנו רוצות ואוהבות... ו....מתוקה...אני בטוחה שהיא מסתכלת עליכן מלמעלה....היא רואה כמה אצן סובלות...היא רואה כמה קשה לכן...היא רואה כמה כאב ועצב... אבל היא לא יכולה לעזור. אבל אני בטוחה שהיא קוראת את המכתבים שאת כותבת לה...והיא רואה אותכן ומשגיחה עליכן מלמעלה...ולכן...היא רוצה שיהיה לכן טוב...שלא תסבלו... היא יודעת שאתן לא תשכחו אותה! היא יודעת שאתן תמיד תגעגעו! היא יודעת שאתן תמיד תכאבו! היא יודעת שאתן תמיד תאהבו אותה! אבל היא גם רוצה שאם כל זה אתן תהנו מהחיים שלכם! אם כל הסבל! תחשבי על זה .... את לא יכולה להמשיך לחיות ככה...להקים משפחה...לגדל ילדים... את צריכה להתחזק! אני רוצה לעזור לך! אני רוצה להיות המשענת שלך! אני רוצה שתבכי על הכתף שלי! אני רוצה שתספרי לי מתי כואב! אבל רויטלי, את חייבת לאגור המון כוח! את לא יכולה להמשיך לחיות ככה... וזה הכי נורא...שזה לא סרט! תמיד אני רואה סרטים על דברים נוראים...וחושבת שמזל שהחיים שלנו לא כמו בסרטים...ואז בא גל נוסף של כאב...של פיגוע...של חללי צה"ל...של מוות של אדם קרוב...ואז אני מבינה שהנורא מכל הוא שבעצם החיים שלנו יותר נוראים מכל סרט שמפיק ובמאי יבימו! אז נכון שאנחנו לא מכירות טוב...למען האמת לא מכירות בכלל...אבל אני מרגישה כאילו אני מכירה אותך כל כך טוב...את חשה בידיוק מה שאני חשה...מתי שאני חשה...מתי שאני כואבת... ואני רוצה להגיד לך שאני כל כך רוצה לעזור לך! ואני שולחת לך עוד
ע-נ-ק-י!!! טל.

TaLoLaaaA

New member
אני לא מבינה למה ההודעה לא קופצת?

באמת שזה לא מובן לי... טל.

למעלה