הטיפול התזונתי בחולים עם מחלות כליה

• פותח הנושא uuzi
  • פורסם בתאריך

uuzi

New member
הטיפול התזונתי בחולים עם מחלות כליה

לנורית סורוקה, דיאטנית אחראית נפרולוגיהו שלום רב יש הרבה מידע על דיאטה באי ספיקת כליות בשלבים סופניים ומעט: כאשר מתחילה אי ספיקת כליות כרונית . מה עדיף לאכול במצבי וממה להימנע ,כל עד לא מאוחר: (קראטינין עלה בשלוש שנים אחרונות מ1.23 ל1.35 ) תודה מראש על דוגמה בלתי מחייבת אני בן 65 , בלי סכרת, לחץ דם על הגבול, 4 ימים בשבוע אני בחדר קושר מ1978 אני מטופל בליטיאום. יש לי ארמונית מוגדלת (6 שנים)

בשם נורית סורוקה

עוזי שלום רב. דיאטה למצבך צריכה להינתן במסגרת ייעוץ אישי וצריכה להביא בחשבון גורמים נוספים. בעיקרון במצבך התפריט צריך לכלול 0.75 גר' חלבון לק"ג משקל גוף, 12-15 מ"ג זרחן לגר'/חלבון בדיאטה, הגבלת אשלגן במידת הצורך בהתאם לתרופות הנלקחות ולתוצאות בדיקות הדם, הגבלת נתרן בהתאם ללחץ הדם והתרופות. כלומר הדיאטה מאד מוגבלת בחלבון ולמרות זאת50% מהחלבון הנאכל בדיאטה צריך להיות מחלבון בעל ערך ביולוגי גבוה (בשר עוף , דגים, בקר, ביצים, גבינות, לבן) אבל צריך להכיל 30 קק"ל/ק"ג משקל גוף וזאת לאדם שאינו מתעמל באופן קבוע. עלייך ליידע את הנפרולוג על הפעילות הגופנית שכן פעילות מוגברת מאד עלולה לגרום לפרשת חלבון בשתן שעלולה לפגוע בכליות. בנוסף הליתיום לבדו ידוע כגורם לבעיית אי ספיקת כליות ולכן כדאי לבדוק האם ניתן להחליפו בתרופה אחרת. הדיאטה אפקטיבית מאד בשלבי הראשוניים של אי ספיקת הכליות למרות הרגשתך התקינה לגמריי לכאורה, בשלבים מאוחרים יותר ההתדרדרות הכלייתית מהירה יותר והדיאטה אפקטיבית פחות לכן גש לייעוץ מסודר אצל דיאטנ/ית מומחים בנפרולוגיה. ניתן להגיע לאיכילוב בתשלום של כ- 100 ש"ח במידה שאין התחייבות מקופת חולים.

למעלה