הטיפול של נעמה פשוט נוראי

elberkami

New member
הטיפול של נעמה פשוט נוראי

שמתם לב לזה שהטיפול של נעמה הולך ומקבל נופך של התרחשות קשה ביותר לנעמה. זה ברור לי שגם ראובן סובל מהסיטואציה הזאת אבל הדרך שבה הוא בחר היא ניצול מחפיר של הכח שיש לו עליה. הרי היא חייבת לסמוך עליו שהוא מתכוון למה שהוא אומר כשהוא מטיל את כל ההתאהבות הזו על הפנטזיות שלה. הביה היא שהיא צודקת כשהיא אומרת לו שאם הוא לא יכול להמשיך לטפל בה אז מגיע לה לשמוע את האמת והוא פשוט אטום לצורך הזה שלה להיאחז במשהו שהוא אמיתי והוא דוחק אותה לפינה נוראית ששם היא לא יכולה לדעת מה אמיתי, וזה כבר מסוכן. אני חושב שזה רע מאוד מה שהולך שם ועוד הוא מספר לה על אמא שלו. מצד אחד הוא מתעקש שזו רק פנטזיה שלה מצד שני הוא לא מפסיק לפזר רמזים אחרים. במילה אחת התעללות.

דג שמש

New member
במילה אחרת: תהליך

זה תהליך שבו למרות שיש ערעור בטיפול, וערעור של נעמה ושל ראובן, ואיום על הקשר הטיפולי - הטיפול ממשיך. אני רואה איך לאט לאט נעמה חושפת עוד חלקים זקוקים בה. היא לא הפסיקה ולא מתכוונת להפסיק את הטיפול, למרות הטעויות של ראובן. היא מבקשת: תטפל בי. היא חושפת בפניו את עומק השנאה העצמית שלה. את המקורות שלה להתאהבות בו. את האמונה שרק מישהו פגום כמוהה יוכל לתת לה מעט שלווה. היא חושפת געגועים עמוקים לאמא שנפטרה כשהיתה נערה, וחלתה כשהיתה ילדה. היא מביאה את הבדידות לטיפול, את כל המורכבות של לרצות להיות עם מישהו כשהיא בפנים כל כך בודדה וכל כך שונאת את עצמה. זה תהליך, ובכל טיפול טוב ראוי שיהיו כמה רגעים נוראיים. כמו בחיים של מי שפונה לטיפול. בעיני זה הולך להיות טיפול שיצליח. ככה אני צופה.

elberkami

New member
אני אחדד את דברי: מניפולציה

אני לא חושב שירדת לסוף דעתי. בוודאי שיש רגעים נוראיים בטיפול, אבל הם נוראיים מסוג אחר. אני מדבר על מניפולציה מודעת שראובן עושה בכוחו כשהוא מתעקש שאין לו פנטזיה מקבילה לפנטזיה שלה. בגלל שהיא באמת צודקת במה שהיא מרגישה שמניע אותו להציע את הפסקת הטיפול והוא לא באמת נותן לה מקום לדון באפשרות הזו שהיא מעלה שהוא בעצמו רוצה להפסיק את הטיפול וגם אם הוא נותן לה אז הוא בצמו נמנע מהלהשתתף בדיון כזה, ממש דרך אגב כפי שהוא נמנע מלהיכנס לשיחות על נעמה כשהוא אצל גילה.

elberkami

New member
ועוד משהו זה נכון שהטיפול מתקדם

זנה נכון שבפרק האחרון סוף סוף נחשף פן אחר של הטיפול הזה ובמקום התנצחות נעמה הלכה צעד אחד קדימה אל תוך עצמה. כל זה נכון, אבל לא סותר את הטענות שלי לראובן.

דג שמש

New member
זה נכון שהוא לא מודה בפניה

שיש לו פנטזיות דומות, אבל מצד שני מטפל לא אמור להחשף במלואו מול המטופל כי זה יכול להיות קצת עומס יותר, קצת מהמם מדי למטופל. במקרה הזה הטעות של ראובן היתה לנסות לסיים את הטיפול במקום להתמודד עם מה שבאמת קורה, ונעמה צודקת בכל מילה שהיא אומרת, שהוא "הפיל את זה עליה", אבל אני לא בטוחה שלהצהיר על הדדיות היא הדרך הנכונה. בכל מקרה, אתה נשמע נורא ביקורתי כאילו שאין שום מקום לטעות בטיפול, לאנושיות של המטפל שלא יכול אולי בכל רגע לעשות את הכל הכי נכון. אבל אני מאמינה שהוא יתעשת ויתמודד ושהטיפול הזה, אולי אפילו בזכות המשבר הנוכחי, יצליח להמריא רחוק מאד.

דג שמש

New member
הכוונה שלי במקום להגיד

טעות אנושית, עוורון, חולשה, אתה בוחר להגיד "ניצול מחפיר". זה נשמע קצת קיצוני...

elberkami

New member
זו אכן היתה ביקורת

זו אכן ביקורת על דברים לא פשוטים שראובן עושה בטיפול הזה.

אל דן

New member
שיתוף המטופל

רק במיקרים נדירים מאוד, ורק כאשר זה אמור לתרום לטיפול!

elberkami

New member
והאם זהלא מקרה כזה?

תראו הרבה פעמים אני לא מסכים עם הפסיכולוג שלי, הוא למשל יכול להתעקש שהאיחור שלי מחביא מאחוריו אמביוולנטיות לטיפול או כעס עליו ואני מתעקש שלא כך הדברים. עם הזמן יש דברים שאני לומד שהוא צודק ויש מקרים שאנחנו מבינים אחרת. אבל תמיד יש מקום שבו אני יודע שהוא מנסה לומר לי מה הוא חושב ואין לו עניין לשקר לי כדי להרוויח מזה משהו לתועלתו האישית. הביטחון הזה הוא עוגן חשוב שבלעדיו העסק יתפרק. אני חושב שרואבן לא מקפיד על שמירת העוגן הזה איתה.

כל הסיפור עם נעמה מזכיר לי נשכחות..

לפני כ 10 שנים התחלתי טיפול עם מטפלת שגם, התאהבתי בה נואשות... לאחר זה לא רב מאז שזה עלה, היא פשוט העבירה אותי למדריך של (פסיכיאטר) כלומר, באנלוגיה לסידרה, זכאילו ראובן יעביר את נעמה לגילה להמשך טיפול. רק מה ששונה זה שהיא עשתה את זה בלי שום הדרגה, פתאום פגישה אחת היא הודיעה לי שזאת הפגישה האחרונה... גם המשך הטיפולים לא היה מבריק, בסופו של דבר הרגשתי שזה לא מוביל לשום מקום, הפסקתי את זה...

elberkami

New member
וואו זה נשמע קטע קשה

ועכשיו במבט לאחרו מה את מרגישה? את כועסת עליה?

אני מהמין הזיכרי...

זה היה נורא בזמנו... דיי שכחתי מזה כבר, אבל הסדרה העלתה את זה ואולי נתנה לי לראות את הצד שלה, וכנראה אצלה זה היה יותר קשה מאשר לראובן אם היא הגיבה ככה... אני מדמיין שהיא הלכה למדריך שלה כמו שראובן הלך לגילה... אני סקרן לדעת האם זה היה כזה שרירותי או שאולי היא באמת הייתה היסטרית.. אולי זה היה הדבר הנכון לעשות, במקום למתוח את זה או שאולי פספסתי הזדמנות טובה לעבד את התכנים של ההתאהבות הזאת... מי יודע.

שרונסקי

New member
ממש לא מסכימה איתך,

להרגשתי ראובן מאד השתפר בפרק הזה בטיפול. הדבר היחידי שהוא לא עשה זה להגיד לה שהוא התחרט והוא לא מוציא אותה מטיפול, ושזו היתה טעות שלו. גם היה לגיטימי אם היה אומר שנבהל. חוץ מזה, הוא הולך ומשתפר, וממש כמו שרואים מצליח להביא אותה למקומות שהיא לא מגיעה אליהם בד"כ. של אינטימיות שכל כך לא קלה לה, חוץ מאשר במיניות בוטה, לאורך כל הסיפורים. כך שאני רואה אותו הרבה יותר טוב הפעם. ממש עבודה נכונה. בטח שלא ניצול או התעללות

שרונסקי

New member
התנצלות

סליחה, לא הגבתי במקום, אלא שתי שורות קדימה והתיאור של מקודם על הפסקת טיפול מהרגע להרגע, ממש נראית מזעזעת

elberkami

New member
חשבתי על עוד משהו, הוא שונא את עצמו

ראובן שונא את עצמו על המניפולציה הזאת שהוא עושה בה, הוא שונא את עצמו כמו שהוא אמר מתי שהוא מרגיש אשם. הוא דיבר על אמא שלו אבל חוץ מזה זה לא סתם עלה דווקא שם, דווקא אחרי שהיא אמר ה לו במילים הכי נכונות מה הוא עושה לא נכון. הוא בעצם רוצ להגיד לך את צודקת ואני שונא את עצמי שאני מרמה אותך.

adimer

New member
מבחינה טיפולית

לדעתי ראובן התכוון בסיפור על אמא שלו להביא משהו מעצמו כדי לגרום לנעמה לדבר על אבא שלה. אכן במקרים נדירים זה כן נכון לעשות.

elberkami

New member
אתה באמת חושב שאפשר להמשיך להתייחס

לטיפול של נעמה במונחים טיפוליים בלבד. הרי זה לא שראובן שם את עצמו בצד וכל מעייניו להתקדמות הטיפול, חלק מהאנרגיה הולך על הסתרה של האמביוולטיות שלו.

adimer

New member
קשה לי להאמין שהכותבים

יחרגו עד כדי כך, אחרת באמת תהיה לנו פה תיכף טלנובלה סוג ז

גרטה1

New member
זה הטיפול שאני לא ממש מחוברת אליו

יש לי הרגשה שגילה צדקה והכל בסוף יוביל למין רומן (אמיתי או מדומה) בין ראובן לנעמה וזה סתם הורס מהסדרה כסדרה טיפולית ולא עוד טלנובלה בע"מ. דווקא הבנתי שבפורום הכי אוהבים את נעמה אבל אותי היא מעצבנת. היא וולגרית וגסה ומעצבן אותי שגם רוב הטיפול בימי חמישי קשור אליה...חבל! הטיפול של אייל הרבה יותר אמיתי ונוגע ללב ובו צריך להרחיב.

למעלה