הטיפ היומי: כתיבת נכונה של סיסמאות

• פותח הנושא Ey@L
  • פורסם בתאריך

Ey@L

New member
הטיפ היומי: כתיבת נכונה של סיסמאות

סיסמאות זה דבר שקל לפיצוח במידה שלא בוחרים סיסמא כמו שצריך, כדי להקשות את עבודת פיצוח הסיסמא שלכם (לאי מייל, לספק האינטרנט ולכל דבר אחר) יש לשים לב לכמה דברים: 1. הסיסמא תהיה לא פחות מ6 תוים. 2. הסיסמא לא תהיה מילה כלשהי. 3. תהיה לפחות אות אחת גדולה. 4. יהיה לפחות מספר אחד. 5. היא לא תהיה מילה אפילו בסדר הפוך. 6. לא להשתמש בשמות של כלבים, חברים, שם משפחה. 7. לעולם אל תשתמשו באותה סיסמא במספר שירותים שונים. 8. אל תשתמשו בתאריכים ושנים. אני אישית ממליץ שלפחות לדברים הרציניים (אי מייל, חיבור אינטרנט) תבחרו סיסמא לפי הטיפים שלהלן. באתרים שנירשמם לעיתים לא כל כך חשוב להשקיע בסיסמא. בכל מקרה עליכם לא להקשות על עצמכם את כתיבת הסיסמא ויש לעשות אותה ניתנת לזכירה.

arye9

New member
שאלה קטנה

הכל נראה הגיוני, אבל למה לכלול גם אות ולמה גדולה תודה אריה

Ey@L

New member
פשוט מאד....

מה יש להאקרים שפורצים סיסמאות, תוכנת שעוברת על כל האפשרויות ובין היתר על האפשרויות היותר נפוצות (ולכן לא להשתמש במילים ממילון). אם תרשום סיסמא של 6 אותיות רק במספרים יהיו 999,999 אפשרויות בלבד. זה יחסית לא הרבה. אם תוסיף אות אחת גדולה זה יגדיל את מספר האפשרויות פי כמה מאות! ואם תוסיף עוד אות גדולה (בנוסף לקטנה) זה יגדיל שוב את האפשרויות עד כדי מיליארדים...יש למישהו כח לחשב?

alexsam

New member
יפה!!!! (אבל יש לי הערה)

רק הערה! אני חושב שחשוב להשקיע בסיסמה בכמעט כל אתר כי אנחנו חיים בעידן של מסחר אלקטרוני ויש המון אתרי אינטרנט שבו אנחנו נותנים פרטים אישיים כולל מספרי כרטיסי אשראי וכתובת ( זה כמעט בכל אתר) וחשוב מאוד שפרטים אלו היה חסויים לא פחות מאשר פרטים של אי-מייל או של חיבור לאינטרנט. אלכס, מנהל פורום ``תוכנות``.

Ey@L

New member
אני מסכים ולא מסכים איתך...

זה נכון, חובה להשקיע בכל סיסמא, אבל...אם תספור לדוגמא את כמות הסיסמאות שלך תגיד ליותר מעשר. לי אישית אני משער יש יותר מ-20 סיסמאות. איך תוכל לזכור? לרשום? כמובן שסיסמאות של כרטיסי אשראי חובה שיהיו רציניות, וכמובן סימאות של פרטים אישיים. אבל לדוגמא הסיסמא שלי בנטקינג שאני משתמש בזה למשחק השש בש בלבד, שגם זה פעם בחצי שנה, למה אני צריך להתאמץ לבחור סיסמא קשה, ולהתאמץ לזכור אותה או לרשום אותה כל פעם מחדש. בוא נגיד ככה, הסיסמא שלי לנטקינג היא לא יותר מאשר aaaa, ממש לא אכפת לי שייכנסו לחשבון שלי. ולכן במקרים כאלה אני לא משקיע בסיסמא.

למעלה