הטיפ היומי - 06.11.07

client

New member
הטיפ היומי - 06.11.07

חיסכון ארוך טווח: =========== הדוגמא רשומה על 100 ש"ח אבל נכונה גם על סכום אחר. יש לכם 100 ש"ח פנוי הפקידו אותו בק. גמל בעלת אפיק מנייתי. מה מקבלים ולמה זה טוב? 1. מקבלים החזר בגובה 35%! על סך ההפקדות כל שנה ממס הכנסה. כלומר, נניח שהפקדת 100 ש"ח באותה שנה קלדנרית, תקבל ממס הכנסה החזר מס של 35 ש"ח. 2. זה טוב - נכון שתקנות המס שונו וכעת ניתן להוציא את הכסף בגיל הפרישה לפנסיה, אך הכסף: א. פטור ממס רווחי הון - באותה הזדמנות של משיכה. ב. צובר רווחים - בגלל זה הטענה להשיק באפיק מנייתי ורק לפני הפנסיה להסיט את הכסף לאפיק סולידי. ג. הזחר בגובה 35% מערך ההפקדה (עד תקרה) ד. לא לחיות רק מקצבת זקנה - 1500 ש"ח לחודש מביטוח לאומי. וזה היה הטיפ היומי

goldy

New member
לא לחיות רק מקיצבת זיקנה?

השקעה מנייתית? להיתחשב קודם במסהכנסה? אני מניח שאתה מכוון למעמד הבינוני. אים כך עלייך לדעת שהמעמד הבינוני מונחה ע"י פחדים: 1) פחד להפסיד: לכן נישאר שכיר ואים משקיע אז רק בסולידי. 2) פחד שיתפסו אותו: לכן משלם בזמן את כל המיסים "כי צריך". 3) פחד שיגידו עליו שהוא לא מבין: לכן מיתנהג כמו סוס שהרכיבו לו רטיות משני צידיי העיניים, וכל יום אצלו הוא "לקום אתמול בבוקר". הטיפ היומי שלך צריך להיתחרז עים "כך תפסיק לפחד" \ "כך תעבוד קודם בשביל עצמך ולא קודם בשביל החשבונות". אני רוצה ליחיות עכשיו (באמצעות הכנסות פאסיביות), לא בגיל הפנסיה.

client

New member
ת:

הרשה נא לי לחדד את הטיפ... הטיפ לא מבוסס על לשקר חלילה וחס ו/או פחד. שהרי כל אחד יכול לפתוח ק. גמל במסלול סולידי, הדוגמא שלי הייתה להנות מהרווחים ששוק ההון מציע לאורך השנים. לא מבין - ספטום ה"ראש הקטן", לא תשאל =לא תדע, לא מסכים לגישה, אני אישית אם אני לא מבין במשהו אני מנסה לשאול לבדוק ואל מול עובדות להתמודד. אתה רוצה לחיות עכשיו - בסדר, הטיפ נועד לתת מענה לשעת הצורך וכן גם בגיל הפנסיה. וכמו שאומרים: לא טוב - לא קונה

למעלה