הטכניון נותן BSC בשלוש שנים

הטכניון נותן BSC בשלוש שנים

עד עכשיו היה ניתן לקבל רק BA בשלוש שנים ועכשיו אפשר לקבל "בוגר למדעים במדעי המחשב" BSC או "מוסמך למדעים במדעי המחשב" (BSc) ארבע שנתי. מה ההבדל בין התאריםהארבע שנתיים לבין התלת שנתיים אלהים יודע.
 

vinney

Well-known member
אותו הבדל שהיה קודם?

המגמה להפריד בין תוארים במדעים לתוארים האחרים היא לא חדשה, גם באו"פ התואר במדעי המחשב הוא BSC ולא BA כפי שהיה קודם, החל מהשנה.
 
כן אבל מה אתה ממליץ

האם כדאי ללכת על השלוש או על הארבע שנתי כי רק הטכניון מציעים מ4 שנתי מוסמך למדעים. שאר האונברסיטאות (ת"א באר שבע בר אילן) מעניקות תואר בוגר אבל גם Bsc
 

vinney

Well-known member
תלוי במה אתה רוצה לעשות

שנה נוספת = יותר ידע. עתותייך בידייך? תלמד. אם אתה רוצה להמשיך לתואר שני בטכניון - השנה הנוספת בתואר ראשון תבוא על חשבון שנה ראשונה בתואר שני. לעומת זאת במקומות אחרים זה לא בהכרח נכון, ואם תעבור לעשות תואר שני במוסד אחר, השנה הזאת תהיה "מבוזבזת". אני אישית הסתפקתי בתואר תלת שנתי והמשכתי לתואר שני.
 
כן אבל למה רק הטכניון מציעה את הארבע שנתי

והשאר לא. זה מה שמוזר הכל Bsc רק המלל של השם של התואר שונה כמה זה משפיע בתעשייה כי הבדלים בין BA ל Bsc הם משמעותיים אבל האם ההבדלים בין Bsc מוסמך ל Bscבוגר גם משמעותיים בחוץ?
 

vinney

Well-known member
אין לי מושג למה הטכניון מציעים

תוכנית מורחבת, אבל לדעתי היא מיותרת. צריך 5 שנות לימוד בשביל תואר שני במדמ"ח, ואם כבר אתה רוצה ללמוד 4 שנים - תוסיף עוד שנה ותעשה תואר שני, ב5 שנים תעשה אותו בכל המוסדות. לעומת זאת אם אתה לא מעוניין בתואר שני - תואר תלת שנתי מספיק בהחלט בשביל התעשיה או כל שימוש אחר שהוא לא התקדמות באקדמיה. לגבי הבדלים בין תוארים - אין הבדלים. כולם הם תואר ראשון במדעי המחשב, ומבחינת המעסיקים אין הבדל בין BA או BSC או תלת שנתי או ארבעת שנתי, היחס הוא זהה לכולם (גם אם במודעות לפעמים כתוב "BSC", זה לא אומר שזורקים לפח קורות חיים של אלה עם BA, אלא שמי שכתב את המועדה בור וחושב שתואר במדעי המחשב הוא בהכרח BSC).
 

vinney

Well-known member
האוניברסיטה הפתוחה

שרשור הכרות בטאגליינס
 

choo

Active member
אל תתייחס לשם התואר - אלא למה שיש בו

בטכניון היה נהוג במשך שנים שאנשים לומדים מדעי המחשב בתואר ארבע שנתי - בדיוק כמו בכל הפקולטות להנדסה של הטכניון (חשמל, מכונות, אווירונאוטיקה, תעשיה וניהול, הנדסה כימית....). המסלול התלת-שנתי של מדעי המחשב היה קיים בזמנו ושימש בעיקר את מי שהחליטו להמשיך ישר לתואר שני - הם סיימו במסלול תלת שנתי, והלכו לתואר שני. מי שלמדו רק תואר ראשון - עשו לרוב מסלול 4-שנתי. דומני (ברר את זה עם הטכניון) שהמצב לא השתנה עקרונית - אפשר להחליט באיזה מסלול לבחור תוך כדי התואר, לא צריך לבחור מראש. אם זה אכן עדיין המצב, לדעתי לך ללמוד, ואחרי שנתיים, כשיהיה לך מושג מה מצבך, תחליט אם להמשיך למסלול 4 שנתי, או שמסלול תלת שנתי מספיק לך.
 

boziato

New member
נצל"ש

מה בין הנ. חשמל למדמ"ח ? עד כמה יש הבדלים משמעותיים בין המסלולים (כי תחומי השקה בין שניהם יש לא מעט) ביום פתוח הסבירו שבחשמל יש מספר לא מבוטל של קורסים במדמ"ח ( אבל לא להיפך). בדקתי בידיעון של הפקולטה ואחד ממסלולי הבחירה כולל בתוכו באמת מסלול מחשבים ( החלק של התוכנה ). שמתי לב שבמודעות דרושים יש דרישה לבוגרי של חשמל-אלקטרוניקה או מדמ"ח. אז מה בעצם ההבדלים? ועוד שאלה מה מוסיף תואר כפול או דו חוגי מתמטיקה יחד עם מדמ"ח ? אילו תפקידים יכול לבצע בוגר דו-חוגי או תואר כפול שלא יכול לבצע אחד שלמד רק מדמ"ח ? תודה לעוזרים
 

vinney

Well-known member
פרה פרה

הנדסת חשמל זה תחום יישומי של פיזיקה, שמתעסק בעיקר בברזלים (רכיבים חשמליים - מעבדים, לוחות, תווכי תקשורת, וכל מיני דברים מהסוג הזה). היישום התעשייתי העיקרי עבור מהנדסי חשמל/אלקטרוניקה הוא הנדסת חומרה. מדעי המחשב זה תחום במתמטיקה, שמתעסק באלגוריתמיקה וסיבוכיות, כשהיישום הוא בד"כ הנדסת תוכנה. כמו כל ההנדסות, גם בהנדסת חשמל לומדים תשתית של מתמטיקה וקורסי בסיס בתכנות.
תואר כפול במתמטיקה עם מדמ"ח מוסיף יותר ידע במתמטיקה. אין תפקידים יוצאי דופן ייעודיים לבעלי תואר כזה, אבל הוא נותן יתרון בהיבט של "כולם רוצים חכמים יותר אצלם". בהתאם לקורסים שלקחת במהלך הלימודים, תוכל למצוא שימוש לחלק המתמטי גם בעבודה, כמו למשל בגרפיקה, הצפנה, עיבוד מידע, וכד'.
 
אני משתגע כברר אין לי כוחות

כמו שאמרתי התקבלתי •למדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב התקבלתי ועכשיו החלו אצלי לבטים אולי להחליף למדעי המחשב והנדסת חשמל משולב לפי ציון הסכם של שנה שעברה אני מתקבל אבל אני לא יודע מה לעשות להחליף או לא מדעי המחשב לבד נשמע לי קצת משעמם תעזזזרררווו לייי.........
 

generala

New member
../images/Emo36.gif

בעיקרון מדמ"ח ואלק' משולב זה פצצה של דבר !!! כל הפרוייקטים הרציניים בתעשייה הרי הם צוות של: מהנדס תוכנה ו\או בוגר מדמ"ח , מהנדס אלק'\חשמל , מהנדס מכונות (לרוב צריך). אם יש לך תואר משולב אתה בהכרח יכול לקבל משכורת נאה יותר... כי בפרוייקטים קטנים ניתן ע"י בנאדם אחד לחסוך חבר צוות נוסף שיהיה בעיקרון מיותר... אגב אלק' זה לא רק ברזלים, אלא הרבה מאוד גם מתמטיקה יישומית על מעגלים אלקטרוניים כמו למשל לממש אינטגרציה ע"י קבל נגד סליל, או גזירות חלקיות וכו'...
 

generala

New member
גם אני

מדבר על פיתוח. בשביל פיתוח זה תואר מושלם. ה"צוות" עליו דיברנו הינו צוות פיתוח...
 

דוד20

New member
נצל"ש 2

האם מבחינת התעשיה יש טעם להמשיך בלימודים לתואר שני? כלומר, האם כשאבוא לעבוד בתכל'ס אקבל יותר כסף אם יש לי תואר שני? אם לא, מה הטעם?
 

vinney

Well-known member
תלוי

מצד אחד יש תפקידים שמעדיפים אנשים עם תואר מתקדם עבורם (תפקידי מחקר, תפקידי אלגוריתמיקה שדורשים ידע ממוקד בנושא מסוים, וכד'), מצד שני בתקופת השפל היו אנשים שלא העסיקו אותם בתפקידים זוטרים עם תואר שני בטענה שהם "overqualified", מתוך פחד שידרשו שכר גבוה יותר בגלל התואר. תואר שני בפני עצמו לא תורם לשכר שקל, אבל הוא מאפשר להגיע לתפקידים נוספים.
 

דוד20

New member
אהה.. הבנתי. ועוד שאלה

האם אתה סגור על זה שבקבלת עבודה אין הבדל בין מהנדס תוכנה B.SC לבין מדעי המחשב B.A.? ראיתי בהמון מודעות של דרושים בענף שמחפשים מהנדס. פשוט אני כרגע לומד לתואר מהנדס, ואני לא ממש מסתדר עם הפיזיקה, חשבתי לרדת לB.A. חוץ מיזה שהשנה הנוספת היא המון זמן עבורי.
 
למעלה