הטלביזיה של פעם

הטלביזיה של פעם

מונחים שגורים:
- יש שלג אצלי בטלביזיה
- אל תשב קרוב למסך, תקלקל את העיניים

תמיד היה מישהו שהלא היה מרוצה, הבהירות,עוצמת הקול, החלפת התחנה. אותו מישהו ישב קרוב לטלביזיה ובאופן קבוע סובב את הכפתורים, וכולם התעצבנו ולא יכלו לעשות כלום חוץ מלרטון.
תמיד היה מישהו שהכריז "אותי הטלביזיה לא מעניינת" - ובכל זאת ישב ובהה כמו כולם...

לצערנו בעולם התוכן שמשודר כיום

השלג בטלוויזיה היה הרבה יותר מעניין
כי לפחות הוא היה מעורר את הדמיון שלנו כילדים

Y. Welis

New member
בראשית היה השלט. מכשיר ממכר.

הייתי עם האצבע על הבהירות והצבע כל הזמן. לא יכולתי להפסיק.

אפילו בקולנוע הייתי לעיתים מגשש בחושך אחרי השלט: הצבע היה חזק מדי...

אח"כ בא השלט של הכבלים (הממיר האנלוגי הישן). היה מוצמד עם גומיה לגב של השלט של ה-TV וביחד היה צריך לאלתר על שניהם. אומנות הזיפזופ.

עד שהגיע הממיר המקליט וה-VOD והאינטרנט המהיר, ושניהם ננטשו. עד למכשיר הבא (אולי מחוות ידיים).

על איזה שלט אתה מדבר?? ינוקא

הרי אפילו סורק תדרים לא היה.
היינו מחפשים את הערוץ עם כפתור כמו ברדיו ומקבעים אותו עם פין מפלסטיק.

וכילדים היינו פחות שמנים כי כל פעם שההורים רצו לבדוק אם קולטים מצרים היו אומרים אסיק קום תסובב הכפתור למצרים
או קום ותחליש,

* גם קמנו לענות לטלפון שהיה על יד הדלת...
- הרבה התעמלות

Y. Welis

New member
אם היה יותר מכפתור אחד ב-TV, אז ניתן לקבוע

את התחנה שבו.

כמה כבר נקלטו - ירדן 1+2, מידל איסט (לתושבי החוף, עם אנטנה בגג), והרשות הפלשתינית (אחרי 97' בערך. יש לי ידיד שנשאר עם אנטנה עד אז).

אגב קוריוז - מהד' החדשות של המידל איסט עם הקריינים הערביים, היתה מצולמת ב'אולפני הבירה' בירוש', ומשם משודרת לקפריסין ומשם לארץ.

הסתירו את זה כי היה להם קהל יעד בלבנון ומסביב (מיסיונריזם נוצרי), אבל זכורה לי כתבה בנושא באיזה מקומון.

ינוקא... אני מדבר על שנות ה60

בתקופה שעוד חשבו שעם לבנון נעשה שלום לפני כולם....
METV עוד לא היו בתיכנון אפילו.

בחיפה מכרו דירות ביוקר כי "ראו" מהן את קפריסין.

תמיר 8

New member
כיצד החלפנו תחנות

היה לוח מקשים על הקיר שכונה "פסנתר"., אליו היו מחוברים הכבלים מהאנטנות, ישראל, קפריסין, מצריים, ירדן. כל פעם שהחלפנו תחנה הינו לוחצים על אחד מהלחצנים בפסנתר. גירסה מוקדמת יותר היתה לוח שקעים על הקיר ובכל פעם הינו מעבירים התקע לשקע אחר כמו המרכזיות של פעם

Y. Welis

New member
מוכר לי משהו. בדירה שעברנו אליה היתה הכנה

בקיר לשקעי אנטנות (= ב-81'). הדיירים הקודמים לא השאירו אותן - רק כבלים קרועים... אפילו את בתי המנורה סילקו.

דווידו

New member
מחיקון ואנטי מחיקון

הטלוויזיה היתה משדרת בשחור לבן,וגם רוב הטלוויזיות היו בשחור לבן
אך אז החלו להמכר טלוויזיות צבעוניות אז ערוץ אחד היו מוחקים את הצבע ובחלק מהטלוויזיות היה כפתור אנטי מחיקון ,לוחצים עליו והופ ...הצבע חוזר
היה גם מיו מסך כזה שהיו מלבישים על המסך של הטלוויזיה והשידור נראה בצבע

Y. Welis

New member
זכור לי משהו מביקור אצל ידיד בשנת 79'

שפמים ירוקים (בערוץ ירדן, אאל"ט) ועורות וורודים...

זוכר גם את הגעת הצבע הרשמית לערוץ 1, מתישהו ב-81' (הצילומים כבר היו בצבע מ-79', אבל לא שודרו כך).

החדשות (מבט) עדיין שודרו בשחור לבן עוד שנה אחרי, והרקע היה וילון - שהסתבר כאדום.

אחרי כן הכתבות בחדשות שודרו עדיין מפילם 8 מ"מ צהבהב עד 92', למרות שציוד שידור אלקט' היה כבר שנים לפני (עיצומי טכנאים).

אגב שידורי חדשות - בערוץ הירדני בתחילת התשעים, היתה תקופה קצרה עם מסך מאחורי הקריינית, עד שיום אחד הוא נעלם והופיעה טלוויזיה קטנה מימין לה. משהו מוזר מאוד... נראה כמו מערכון קומי.

תמיר 8

New member
ומה היתה הסיבה למחיקון?

שר האוצר יורם ארידור וממשלת בגין לא רצו לעודד רכישת טלויזיות צבעוניות חדשות , וזאת בכדי לא להגדיל את האינפלציה

Y. Welis

New member
אח"כ מרידור שינה את דעתו- לקראת הבחירות כמובן

והחליט על 'הכלכלה הנכונה' ואישר מכירת TV וביטל את מחיקון, והאינפלציה צמחה (עד שהוא שקל להצמיד את השקל לדולר).

אבל למרות כל הנפילה בערך השקל (פוחת ב-1000 אחוז ב-85', כשאלף שקל -> 1 שקל חדש), לא הורגשה בעיה כלכלית בארץ. לא היתה מחאת קוטג'; היאפים הראשונים הופיעו (ר' הסרט 'אירית-עירית') והעוני לא עלה.

arye9

New member
כנראה שהתכוונת לארידור

מרידור האיר לנו את רמת גן

Y. Welis

New member
כמובן... פעם הם היו בדרנים. גם ארידור בהמשך

כשגריר ישראל באו"ם, או השר אבוחצירא. לא היה צריך תוכניות סאטירה.

למעלה