הטלה בחצר

עפרה14

New member
הטלה בחצר

ראיתי את הצבה מכסה ועוזבת, מתי יבקעו? האם לעשות משהו מיוחד?

snakeman404

New member
אל תגעי בביצים,

כל תזוזה הכי קטנה תפגע בסיכוי שיצא מהביצים צבים קטנים.. תחכי בסבלנות..

gaichuk

New member
נצל"ש צבים מטורקיה

חבר מהעבודה יצא להפלגה לטורקיה וצילם שני צבים. האחד צב יבשה והשני צב ים. על הצב יבשה הוא לא סיפר ורק כשקיבלתי היום את התמונות ראיתי את התמונה הזו../images/Emo26.gif האם זה הצב "שלנו" ?

gaichuk

New member
צב הים

את צב הים הוא צילם באחד ממעגני הדיג וסיפר שהדייגים זורקים לו את הדגים הקטנים ושזה נמשך הרבה זמן לפי מה שהם סיפרו לו. האיכות לא משהו (וגם הדיג לא היה...) אבל עדיין צב... למי שמתקשה למצוא,הצב בפינה השמאלית למטה...

אתה מתכוון האם הצב שלנו הוא שלהם

צב היבשה המצוי אצלנו כמו זה בתמונה שצולם ביוון הוא Testudo greca טסטודו=צב גרקה=יווני בקיצור כן זהו צב היבשה שלנו בי דני

gaichuk

New member
צב ביניים...

הצב צולם בטורקיה ולא ביוון אבל כנראה שזה לא משנה... אגב,עד היום חשבתי שמאייתים את השם graeca ולא greca... שלי,שלך,שלנו... תודה!

gaichuk

New member
הצב והכובעים הסיניים על הגב

דרך אגב,לפי דיווחים של חברים שיוצאים עם סירות לדיג,יש תנועה ערה של צבים גדולים בעומק. אולי יש קשר לכמויות המדוזות ששוחות להם במרחק מהחוף... אולי נבקש מהחברה עם הסירות שיצלמו אותם אם יצליחו. אם לא דגים אז לפחות צבים...../images/Emo3.gif

cerastes

New member
אבא שלי שהוא דייג על הגבול שבין חובבן למקצוען

אומר שיוצא לו לראות מפעם לפעם צבי ים (כנראה חומים) קרוב לחוף וכן הוא טוען בתוקף שישנם צבים רכים בירקון.

dreaming h

New member
תודה על התמונות,

(תמיד כיף לראות הודעות תחת השם שלך...) לגבי הצב, לא נראה לי שהוא זהה לשלנו.

gaichuk

New member
אני באמת משתדל...

לגבי הצב,גם לי הוא נראה עגול מדי וגם הצבע בגוונים של חום ולא צהוב שחור כמו אצלנו. אולי רק איכות התמונה. כיף להראות ../images/Emo13.gif

cerastes

New member
מסכים עם דני

לדעתי,אם ישנה התלבטות לגבי צב היבשה,היא בין T.graeca לבין T.hermanni .לדעתי הצב הוא graeca כיוון שיותר סביר למוצאו בטורקיה,ולוחיות השיריון אינן כיפתיות כשל ה-hermann`s .על כל מקרה,מבט מאחור על קצה הזנב ולוחיות הזנב יוכל לספק זיהוי וודאי.אין אפשרות לזהות לפי הצבע כיוון שלשני המינים ישנם אין-ספור וואריאנטים ומופעים. לגבי צב הים,נראה שזהו צב ים חום,Loggerhead,כיוון ששריונו הולך וצר יחסית בחדות כלפי החלק האחורי,ראשו גדול יחסית,ושוב,סביר הרבה יותר למוצאו בימי טורקיה.

למעלה