הטלה של הקינגית

הטלה של הקינגית

ובכן לאחר כחודשיים מאז הזיווג הוטלו 9 ביצים ,ההטלה נמשכה כ-24 שעות ,עד לביצה האחרונה. והיום כ-28 שעות לאחר תחילת ההטלה כשהוצאתי את הביצים ל"אינקובטור" הבחנתי שרובן התקמטו והתכווצו מעט ,(חלקם יותר)
כנראה שאיחרתי להוציאם (הגעתי הביתה מהעבודה ,הכי מוקדם שיכולתי) אני ממש מקווה שלא פגעתי פגיעה משמעותית בביצים , אני לא אסלח לעצמי אם לא יהיו תוצאות טובות..... מה דעתכם ,מישהו עבר מקרה דומה ? בכל מקרה הנחתי אותם בפלסטיקה על נייר סופג עם קערת מים גדולה ואטמתי את הפתחים, הטמפ' היא 25 מע' ,ניתן להבחין בלחות בפלסטיקה ,אמשיך לעקוב בתקווה שיהיה טוב , אני מודאג בטירוף.

Itamar Levy12

New member
כמה שאלות..

האם במשך ה24 הביצים הוטלו בתא לחות(יחסית סגור) בכלוב או סתם ככה על רצפת הכלוב? 24 זה לא מעט זמן, אצלי 15 ביצים הוטלו ב8 שעות, ודאגתי שהתא לחות יהיה סגור ככל האפשר, רק מעט אוויר לקינגית ולא התעסקתי עם זה בכלל. דבר שני-למה אתה לא מדגיר על וירמיקוליט לח? הנייר סופג לח או יבש? יכול ליהיות שהבעיה הייתה פשוט בביצים, חכה ותראה-מקס' תמיד יש עונה הבאה.

תשובות

הביצים הוטלו בטרריום על המצע השבבי והאחרונה הוטלה 24 שעות לאחר התחלת ההטלה המשוערת . נאמר לי שנייר סופג לא פחות יעיל ,הוא לח מעט בשל הנוכחות של קערית מים גדולה יחסית . בנוסף אני יכול גם לציין שחלק מהביצים (במיוחד אלו שהתכווצו יותר) נדבקו זו לזו . שאלה שמעניינת אותי היא במידה והביצים עדיין בריאות הן אמורות להתנפח חזרה ,או שישארו מכווצות עד לבקיעה ?

Itamar Levy12

New member
בעקרון,

ביצים צריכות להישאר יפות ואליפסיות במהלך רוב ההתפתחות ולתפוח(גם ממעט מים שחודרים וגם מעם ההתפתחות, אבל זו לא גדילה שממש ניראת לעין. ניפלה של הביצים אמורה(לפעמים אין כזו) ליהיות ימים בודדים לפני הקיעה... תמונות של הביצים שלך יעזרו מאוד לדעתי האישית הן לא בסדר אם אחרי יומיים הן ככה, אבל כבר בקעו דברים רקובים ומושרחים(אבל שוב, זה היה ככה רק לראות סוף ההדגרה). אולי יש עודף של לחות? יש לך גרומטר בפנים? איתמר.

יש משהו בסיסי שלא הבנת ,כנראה

הביצים התכווצו עוד לפני! שהכנסתי אותם לקופסא הלחה ,כנראה כתוצאה מיובש , שכן הם שכבו בטרריום כמה שעות טובות עד שהגעתי והוצאתי אותם וכמו שזה נראה , יש על הביצים המכווצות יותר, כתמים צהובים\חומים ,בקיצור זה לא נראה טוב .... אני פשוט לא יכול לסלוח לעצמי , אני מרגיש חרא עם זה ומקווה מאוד מאוד שבכל זאת יהיו תוצאות טובות אפילו חלקית .

naja

New member
הן נראות רע בשביל ביצים בנות יומיים.

יכול להיות שהן לא היו פוריות, ויכול להיות שהן פשוט התייבשו. למרות שאתה מדגיר אותן כמו שהמלצתי, אני הייתי קובר אותן לכמה ימים במצע לח כמו ורמיקוליט או פרלייט(אבל לא לח מידי או רטוב). במצבן, קשה לי להאמין שזה יגרום נזק.

מחר אני סוף סוף משיג ורמיקוליט

ואז אעשה זאת ,כרגע אני מקפיד כל כמה שעות להוסיף טיפה מים חמים לקערת המים המלאה ודואג לאזן מדי פעם על ידי איוורור קל , מחר סוף סוף יהיה לי ורמיקוליט ואז אוסיף בעדינות את הורמיקוליט .

למעלה