פרטים וסרט
שולם עליכם. פרטים - ראשית, הצבים מוחזקים בחי רמון, מצפה רמון, בהיתר כאמור. מטרת החזקת בעלי החיים - הדרכה וחינוך לשמירת טבע. הצבים הבוגרים מוחזקים במכלאה פתוחה בה ישנם מחסות תחת סלעים ואפשרות להתחפר באופן חלקי. 3 נקבות בוגרות של צב יבשה מצוי. אצלנו מזדווגים באופן די קבוע - מהסתיו דרך החורף בימים שמשיים - ועד האביב כולל. (למעט שבועות קרים מאוד). חפירות התחילו לפני שבוע וחצי - חפירות רדודות למדי ע"י אותה נקבה שהטילה ומצולמת. קשה לי להגיד אם זו ההטלה הראשונה או לא- זו הראשונה שאני ראיתי. בשנה שעברה היו 5 הטלות, מה שאומר שיש נקבות שמטילות יותר מפעם אחת. לא יודע להגיד מה החלוקה בינן, זה לא נרשם ואני לא נכחתי. גם אין רישום של התאריכים משנה שעברה. בהטלה המצולמת - 4 ביצים. תו"כ החפיר היא הוציאה ביצה משנה שעברה, שלא בקעה. מפתה לומר שהיא חזרה לאותו מקום, אבל כדאי לזכור שמדובר במכלאה. לדעתי זהו סתם מקרה. (אגב, הסרט ערוך .. ע"מ לקצר ת'זמנים. תרשו לעצמכם להתעלם מפס הקול, ... ). בקיעות - בשנה שעברה התחילו בסוף אוגוסט - והאחרון יצא באמצע (!) אוקטובר.. יצא קצת מעוות וקטן מאוד. לצערי לא מזמן היתה לנו מחלה שהתפשטה בקרב הצבונים שבקעו. לאחר בדיקה ופתולוגיה אצל ד"ר איזנברג טופלו יומיומית באנטיביוטיקות - והתמותה נבלמה, וניכרת התאוששות. מקווים לטוב. הצעירים מופרדים מהבוגרים (בעיקר בגלל חתולים ועורבים).