הטלה של צבת יבשה מצויה

galvin

New member
הטלה של צבת יבשה מצויה

הטלה ראשונה, היום. אולי מחר אעלה וידאו, תפסתי את הביצה יוצאת. זה די נחמד. (כמובן, הצבים מוחזקים כחוק ובהיתר).

dreaming h

New member
איזה כיף!!

ויופי! מה התוכניות לגבי הביצים? מדגיר? משאיר בכלוב?

Itamar Levy12

New member
מזל טוב.

אפשר קצת פרטים? אני(ובטח עוד רבים בפורום) לא מבין הרבה בצבי יבשה, יש הטלה אחת בעונה? כמה זמן לוקח שלב ההדגרה? מה הגודל של ההורים? אני בטוח שיש עוד הרבה דברים מעניינים שנשמח דלעת-אנא שתף! שיהיה רק בהצלחה.

galvin

New member
פרטים וסרט

שולם עליכם. פרטים - ראשית, הצבים מוחזקים בחי רמון, מצפה רמון, בהיתר כאמור. מטרת החזקת בעלי החיים - הדרכה וחינוך לשמירת טבע. הצבים הבוגרים מוחזקים במכלאה פתוחה בה ישנם מחסות תחת סלעים ואפשרות להתחפר באופן חלקי. 3 נקבות בוגרות של צב יבשה מצוי. אצלנו מזדווגים באופן די קבוע - מהסתיו דרך החורף בימים שמשיים - ועד האביב כולל. (למעט שבועות קרים מאוד). חפירות התחילו לפני שבוע וחצי - חפירות רדודות למדי ע"י אותה נקבה שהטילה ומצולמת. קשה לי להגיד אם זו ההטלה הראשונה או לא- זו הראשונה שאני ראיתי. בשנה שעברה היו 5 הטלות, מה שאומר שיש נקבות שמטילות יותר מפעם אחת. לא יודע להגיד מה החלוקה בינן, זה לא נרשם ואני לא נכחתי. גם אין רישום של התאריכים משנה שעברה. בהטלה המצולמת - 4 ביצים. תו"כ החפיר היא הוציאה ביצה משנה שעברה, שלא בקעה. מפתה לומר שהיא חזרה לאותו מקום, אבל כדאי לזכור שמדובר במכלאה. לדעתי זהו סתם מקרה. (אגב, הסרט ערוך .. ע"מ לקצר ת'זמנים. תרשו לעצמכם להתעלם מפס הקול, ... ). בקיעות - בשנה שעברה התחילו בסוף אוגוסט - והאחרון יצא באמצע (!) אוקטובר.. יצא קצת מעוות וקטן מאוד. לצערי לא מזמן היתה לנו מחלה שהתפשטה בקרב הצבונים שבקעו. לאחר בדיקה ופתולוגיה אצל ד"ר איזנברג טופלו יומיומית באנטיביוטיקות - והתמותה נבלמה, וניכרת התאוששות. מקווים לטוב. הצעירים מופרדים מהבוגרים (בעיקר בגלל חתולים ועורבים).

tesnake

New member
אחלה סרט כל הכבוד

על הסבלנות, בשביל לצלם צב סודני עושה את זה הייתי צריך שבוע ל"שחק אותה מת" בתוך המיתחם... מדהים כל פעם מחדש לראות עד כמה היצורים האלה מסוגלים להיות עדינים עם הביצים שלהם.

galvin

New member
טוב, נו, ... אם כבר אז כבר...

היום, זיווג של חרדוני צב מצויים, ...
תמונות + סרטים - אח"כ.

galvin

New member
אפשר להשתגע מהתפוז הזה.

הבחנתי בהם אחרי שהם כבר התחילו, ... הצילום ממצה למדי את מה שהיה שם. לאחריו - המשיכו בחיזורים. בסרט רואים את החיזורים, שצולמו אחרי ההזדווגות הראשונה. הסרט ערוך לפי סדר הצילום, וכל זה כאמור -אחרי- הזיווג הראשון. שימו לב שהנקבה (תמר) היא הגדולה יותר והזכר (דניאל) הקטן יותר - ובשלב מסויים תמר רודפת את דניאל ומרתקת אותו. * לינק לסרט - מאוחר יותר. זה עושה בעיות משום מה.

Itamar Levy12

New member
תודה!!

רק אם אפשר, באיזה מסגרת כל החיות האלו מוחזקות?? אני מאמין שלא משהו פרטי(כנשמע לי מטורף שהרשות תחליט לתת לכל זה היתרים, לא שאני לא הייתי רוצה שהיא תתן, פשוט נראה לי מרחק שנות אור עד שזה יקרה.) איתמר.

galvin

New member
בשמחה ../images/Emo13.gif

גן זאולוגי קטן של רט"ג שנקרא חי רמון וממוקם , ... במצפה רמון! מציג בעלי חיים מדבריים קטנים - זוחלים, חסרי חוליות ומכרסמים (בעיקר). יעודו - חינוך לשמירת טבע ומתן חלון הצצה לעולם החי המדברי, הנסתר מעיניו של המטייל הממוצע.

dreaming h

New member
סרטון נהדר! ../images/Emo99.gif

תודה רבה! יש גם צילום של ההזדווגות עצמה? (מה הלאה בתפריט?)

תמיד מפתיע הגודל של הביצים

ביחס לקלואקה, במיוחד לאור העובדה שביצים של צבים הן קשיחות ולא גמישות כמו ביצים של נחשים.

gaichuk

New member
ועופות?

מה שקובע בסופו של דבר זה גודל החור בעצם האגן או בקצה השריון ולא איזה שריר טבעתי... לגבי ביצי צב,שמתי לב שאנשים ממש מופתעים כשמעלים את הצב כאופציה לביצים שנמצאו בארגזי חול וכדומה. לא מסתדר להם שביצי צב יכולות להיות כ"כ גדולות אבל כשהם נשאלים לגבי גודלו של צב שרק בקע מהביצה,הם קולעים לא רע ואז משנים מהר את דעתם... ביצי צב סודני קטנות משל צב יבשה מצוי?

למעלה