הטלה

רן333

New member
הטלה

היום גיליתי שהנקבה הגדולה יותר שלי (פיתון מתכדר, כמובן) הטילה. זה קרה מתישהו בין שעות הבוקר המוקדמות ל-14:00. בתמונה ניתן לראות אותה מסביב ל-7 הביצים שהוטלו. כל הביצים נראות טוב, וכולן מופרות (הן הוארו בעזרת פנס בחדר חשוך, ובכולן איתרתי כלי דם). משקל התטולה: כ-805 גרם (נשקלו במאזני מזון ביתיים, בדיוק של 5-/+ גרם), שזה 115 גרם לביצה בממוצע. כל 7 הביצים דבוקות זו לזו. כולן הועברו, כרגיל, להדגרה באינקובטור.

רן333

New member
במיכל ההדגרה

האינקובטור פתוח, וכך גם מיכל ההדגרה שבחלק הקרוב יותר של התמונה. מיכל ההדגרה השני מכיל את הביצים שהוטלו בסוף מאי, על-ידי הנקבה הקטנה יותר (עדכנתי על כך כאן בפורום בנפרד).

רן333

New member
האינקובטור ומיכל ההדגרה סגורים,

והאינקובטור מופעל. עכשיו צריך רק לחכות, ולקוות שהכל יהיה בסדר.

Itamar Levy12

New member
מזל טוב לך, וגם לה!

בתמונות ניראה כאילוה ביצים של הנקבה הגדולה גדולות משמעותית מההטלה הקודמת, יש לזה השפעה, לדעתך על הפוטנצייל של הגוזלים או אומר משהו על טיב הביצה? איתמר.

רן333

New member
תודה, וגם ליתר המאחלים.

מהנסיון הלא-רב שיש לי - ההבדלים שראיתי בגודל הביצים לא מעידים על טיב הביצה, לפחות לא בכל מה שקשור לסיכויים שלה לבקוע: כל הביצים שהוטלו על-ידי הפיתונים המתכדרים שלי עד היום, למעט אחת שהוטלה לא מופרית, בקעו. אני לא זוכר אם היו הבדלים בגודל ההתחלתי בין נחשים שבקעו מביצים גדולות יחסית לבין אלה שבקעו מביצים קטנות יותר. כדי לברר את הנקודה הזו, אני צריך לבדוק את הרשימות שלי. בכל מקרה, אני חושב שכל הנחשים הבוקעים היו בריאים ומוצלחים באותה מידה.

רן333

New member
תודה. 7 זה אכן השיא אצלי:

בכל אחת מההטלות (של פיתונים מתכדרים) שהיו לי עד היום היו 5 או 6 ביצים. לא צפויה הטלה נוספת: שתי הנקבות שהטילו היו היחידות שהופגשו עם זכר השנה.

למעלה