~הטלה~

ינאי 15

New member
~הטלה~

היום ב - 7 וחצי בבוקר הסתיימה ההטלה של הקינגית קליפורניה שלי. הקינגית שבעוד חודש תחגוג יום הולדת 4, הטילה כ - 10 ביצים, כולן נראות טוב. בהמשך, אני אוליי אעלה כמה תמונות של הביצים וההורים לפורום. המשך יום נעים, ינאי.

ינאי 15

New member
תודה רבה...!

הנה כמה תמונות..... בתמונה הראשונה - הנקבה. בתמונה השנייה - הזכר. ובתמונה האחרונה חמשת הביצים (מתוך ה - 10) בדרך להדגרה.

tesnake

New member
מזל טוב ינאי ואזהרה!

רואים שהביצים יושבות על קלקר טבול במים, ונוגעות ישירות במים. שלא יגעו במים. אסור בשום פנים ואופן שיהיה מגע ישיר בין הביצים למים!(אמרתי כבר שאסור שיהיה מגע בין הביצים למים?) בסדר? תריץ חיפוש בפורום על הדגרת ביצים, אני , רן לנצט ,יונתן ורונסקי ומי לא כתבנו דברים מועילים, תשתמש בהם. סבבה?

ינאי 15

New member
תודה רבה גם לך איתי

תודה על האזהרה, סידרתי את זה כך שהמים לא יגעו בביצים. אני כמובן אשתמש בעצותיכם. שוב המון תודה, ינאי.

מזל טוב ובהצלחה

אני מצטרף למה שהעיר איתי לגבי המגע הישיר של הביצים במים, זה בהחלט לא יעזור להן לבקוע או לשרוד את ההדגרה.

naja

New member
מזל טוב!

השתמשת כבר בשיטת ההדגרה הזו בעבר? נראה לי שהשיטה הזו מתאימה יותר לביצי פיתונים. ביצים של זעמנים לא צריכות לחות כ"כ גבוהה.

ינאי 15

New member
תודה גם לכם אסף ויונתן

בשיטה הספציפית הזו לא יצא לי להשתמש עדיין....כאמור, אין לי אינקובטור כמו שלחלקכם יש, אז אני מנסה לעשות את המיטב ללא האינקובטור. יצא לי להדגיר רק על מצע ורמיקוליט. הקיץ לא הצלחתי להשיג ורמיקוליט, ואני לא יודע עד כמה מצע אחר טוב. האמת היא שאני קצת "מאמר" בהטלה הזו, לקחתי 5 ביצים ושמתי אותם על רשת אשר צפה על פני המים וחמשת הביצים האחרות אני מנסה להדגיר על נסורת (את הנסורת שמתי במקפיא לכמה שעות,אני מקווה שזה קצת יחטא את זה) . אכן כמו שאמרת אסף, השיטה שבה הביצים צפות על פני המים (ללא מגע עם המים כמובן) מתאימה יותר לביצי פיתונים הדורשים יותר לחות ולא לביצי זעמנים. אני יודע שאני מסכן פה את התפתחות הביצים, והשיטות האלו הרבה פחות טובות משלכם, אך אין לי שיטה אחרת להדגיר את הביצים, אני אראה בהמשך אם אכן יש איזשהו אחוזי הצלחה קטנים בשיטות ההדגרה האלו שאני מנסה. כמובן, אני דיי בטוח שתתעצבנו אוליי מהשיטות הפחות טובות האלו, אך אין לי שיטה אחרת. חוץ מזה שאם לא יבקע אף נחש מהביצים האלו אוליי זה אכן בזבוז זמן או איך שלא תקראו לזה, אך זה ללא ספק אינו סוף העולם. אם זה לא ילך אז לא ילך, מטעויות לומדים. בכל אופן אני חושב שכדאי לתת לנקבה בשנה הבאה "מנוחה" מכל תהליך הרבייה. למרות הכל אני נשאר אופטימי, לא יודע עד כמה זה יעזור לי, ואוליי אכן היה עדיף להדגיר את הביצים ללא מצע כלל. שוב, אני דיי בטוח וחושש שלא תאהבו את השיטה שבה אני מדגיר, אבל שוב, זה לא סוף העולם אם יבקעו רק חלק קטן מן הביצים או לא יבקעו כלל. מצטער אם הכעסתי מישהו/י. יום טוב, ינאי

omer356

New member
אני לא חושב שהכעסת מישהו..

אבל לפי דעתי הנקבה לא צריכה לעבור את כל התהליך המתיש הזה לחינם.אז רצוי להדגיר בשיטות יותר מקובלות, שרוב הסיכויים לבקיעה יותר גבוהים מהשיטה שלך. עומר

omer356

New member
גם לפי דעתי לנקבה לא אכפת

אבל אין צורך להעביר את הנקבה את כל התהליך הזה(שכרוך בסיכונים.. אולי הסיכויים קטנים אך עדיין ישנם) בשביל להדגיר ביצים בשיטה כזו או אחרת שהסיכויים של הביצים לבקוע יחסית נמוכים בשיטה הזאת.

רן333

New member
לדעתי - חבל להמר. יש לי מספר הצעות:

1. נסה להתקשר לאחד מהסניפים של רשת "הגרעין". תמורת משהו כמו 70 שקלים (אם אני זוכר נכון) הם יכבדו אותך בשק גדול של ורמיקוליט מספר 3, שיספיק לך למספר עונות. 2. אם אתה עובר באיזור הרצליה - כתוב לי מסר יום או יומיים לפני כן. אולי אוכל לצייד אותך בכמות קטנה של ורמיקוליט שתספיק לך לעונה הנוכחית. 3. אם אתה לא מצליח להשיג ורמיקוליט בשום דרך, אני חושב שכדאי לך להדגיר על חול. אני הדגרתי בהצלחה כמות לא קטנה של ביצים, של מספר מיני נחשים (כולל קינגסנייקים), על מצע של חול לח. 4. אם אתה לא מצליח להשיג חול, אתה יכול לעבוד גם עם כבול. גם על מצע כזה הדגרתי בעבר, עם תוצאות טובות. 5. אם גם את זה אתה לא מצליח להשיג, אולי כדאי לחשוב על סתם אדמה. אני חושב שהייתי מעדיף את זה על-פני החשש שירטבו לי הביצים, ובטח שעל-פני הנחת הביצים בנסורת. ובכל מקרה - שיהיה בהצלחה.

למעלה