הטלה

רן333

New member
הטלה

הנה מה שגיליתי כשקמתי הבוקר. מדובר בנקבה הקטנה יותר שלי (זו שלגביה הערכתי שתטיל בסביבות תחילת יוני). היא הטילה 5 ביצים, במשקל כולל של כ-430 גרם (נשקלו במאזני מזון ביתיים, בדיוק של 5+- גרם). הנקבה הוזזה מהביצים, הן הוצאו מהכלוב שלה, נשקלו והועברו להדגרה באינקובטור (האינקובטור פועל כבר מספר ימים, בהמתנה לביצים). לא בדקתי נוכחות של כלי דם בביצים (מה שמעיד על היותן מופרות), אבל הרושם שלי הוא שהן בסדר גמור.

רן333

New member
במיכל ההדגרה

מצע ההדגרה הוא תערובת של ורמיקולט ומים. הביצים עצמן מונחות על מעט ורמיקוליט יבש, שמפוזר מעל למצע הלח.

רן333

New member
באינקובטור

(מכסה האינקובטור מוסר.) מיכל ההדגרה מכוסה בלוח זכוכית, כדי לשמור על הלחות. המיכל מכיל כמות אויר מספקת, ואין צורך לפתוח אותו לעיתים תכופות. את תחילת ההדגרה (פרק זמן של כשבועיים) אני נותן להן לעבור ללא הפרעה (כלומר: מבלי לפתוח את האינקובטור). לאחר מכן, במשך רוב תקופת ההדגרה, אני מוציא את הביצים מהאינקובטור, ושוקל אותן, בתדירות של אחת לשבוע. לקראת הבקיעה הביצים מיצרות חום רב יחסית, והתוצאה היא התעבות של אדי מים על המכסה. כשזה קורה, אני פותח את האינקובטור בתדירות גבוהה, ובכל פעם הופך את מכסה הזכוכית של מיכל הדגרה ומנגב את טיפות המים שנוצרות עליו.

Eltar H

New member
יפה מאוד! מזל טוב!

איך אתה מעביר את הביצים ממקום למקום? יש איזושהי שיטה להעביר אותן בלי לטלטל אותן יותר מדי?

רן333

New member
תודה. אני מחזיק אותן בידיים בעדינות,

ומשתדל שלא לטלטל אותן בחוזקה או לשמוט אותן. אני לא מכיר שיטה אחרת. אני גם משתדל לחמם את החדר כשאני מוציא אותן מהכלוב של המטילה, או מהאינקובטור (לבדיקות שגרתיות במהלך ההדגרה). אני מקפיד על זה במיוחד בשלבים המוקדמים יחסית של ההדגרה; אני מאמין שהביצים פגיעות יותר בשלבים האלה.

Itamar Levy12

New member
מזל טוב!!!! בהצלחה!

שאלה קטנה, נראה שהאינקובטור יכול להחזיק רק שני מיכלי פלסטיק, אם זה באמת ככה- מה אתה כשיש 3 הטלות בעונה?

רן333

New member
תודה. לפני שנתיים באמת היו לי שלוש הטלות,

אבל האחרונה ארעה אחרי הבקיעה של הראשונה. לכן יכולתי להדגיר כל אחת מהתטולות במיכל הדגרה נפרד. אם יהיו לי שלוש הטלות במקביל, אני מאמין שלא תהיה בעיה להדגיר שתי תטולות באותו מיכל הדגרה. זאת במיוחד אם המועדים של ההטלות יהיו סמוכים זה לזה: הבעיה היחידה שאני מצליח לחשוב עליה בהדגרה כזו היא ההשפעה של ביצים בשלבי הדגרה מתקדמים (שמייצרות חום במידה משמעותית) על ביצים "צעירות" יותר שמונחות יחד איתן באותו מיכל. אני לא בטוח שדבר כזה אכן יכול להוות בעיה, אבל אם אין הפרשים גדולים בין מועדי ההטלה - אני כמעט בטוח שלא יהיו בעיות.

Itamar Levy12

New member
עוד שאלה

האם אתה מחליף את הוירמיקלויט אחרי כל בקיעה? חשוב שהמצע יהיה נקי, ומביצים גדולות יחסית(נגיד משל-זעמנים) יחד עם הבייביס יוצאות שאריות של החומרי הזנה שיש בביצה.

רן333

New member
כדאי שהמצע לא יהיה מטונף,

אבל הוא לא צריך לעמוד בסטנדרטים חמורים במיוחד של נקיון. לפחות במקרה של פיתונים מתכדרים - צריך לזכור שגם קיומה של ביצה לא מופרית, שנרקבת במהלך ההדגרה, בד"כ לא מפריע ליתר הביצים, כולל אלה שדבוקות אליה, לבקוע. (פרסמתי כאן תמונות של מקרה כזה לפני שנתיים בערך.) אני זורק את המצע (או יותר נכון: מעביר אותו לגורמים אחרים במשפחה, שמתעניינים יותר בצמחים) בסיום ההדגרה. בקיץ 2005 השתמשתי באותו מיכל הדגרה, עם אותו מצע, עבור שתי תטולות (שהודגרו בזו אחר זו). לאחר שהראשונה בקעה (כאמור, זה היה לפני שהשניה הוטלה), סילקתי את קליפות הביצים, וגם את השאריות שהצלחתי להוציא מהמיכל. ערבבתי היטב את המצע, והוספתי טיפ טיפה מים (כדי לפצות על מה שהתאדה במהלך פתיחת האינקובטור לבדיקה, ועל המים שניגבתי מהמכסה בשלבים האחרונים של ההדגרה), וזהו. לא נגרמו שום בעיות עקב השימוש החוזר באותו מצע; כל הביצים המופרות שהיו בתטולה השניה בקעו בהצלחה.

Itamar Levy12

New member
מטונף ממש לא.

רצוי לשמור על ניקיון מקס' זה תמיד.... אני חושב שזה שומה אם המצע מפתח עובד(כהוא מטונף, ויש לחות גבוהה) מאשר ביצה אחת שמתחילה לפתח עובד.. כמובן שזה תלוי בסוג הנחש(הGTP ביצה אחת קצת לא טובה תשמיד במהירות רבה את כל השאר ללא כל צל של ספק). בכל מקרה, אני לא מקבל הטלות בכמות גדולה ככה שאני עובד בלהחליף את הוירמיקוליט לפני כל עונת רביה
. *חזרה להיסטוריה* שיהיה לכל הפעורים והצעירים למיניהם בפורום בהצלחה בבגרויות.

MIKI20008

New member
מזל טוב

מזל טוב 5 זה די קצת לא ? בהצלחה שיהיו אלבינוים,לאוציסטיקים וצבעים יפים :)

רן333

New member
לפי הנתונים שאני מכיר,

המספר הממוצע של ביצים בתטולה של פיתונים מתכדרים הוא משהו בסביבות ה-6.5. (סביר להניח שהמידע שיש לי יתעדכן בקרוב: הזמנתי סופסוף את הספר של הברקרים - Pythons of the World, Vol.2.) ואם זה ככה, 5 זה באמת מתחת לממוצע. מצד שני, אני חושב שתטולות בנות 5 או 6 ביצים הן עניין שכיח מאוד אצל הנחשים האלה. ידוע לי על תטולות בנות יותר מ-10 ביצים, אבל נדמה לי שמי שמטיל דברים כאלה הן בעיקר נקבות ענקיות. המטילה הנוכחית שלי היא בעלת גודל צנוע, וגם בהטלה הקודמת שלה היו 5 ביצים. ואם אלוהים באמת נותן אגוזים למי שאין לו שיניים, אולי הוא באמת צריך לתת למוטנטים כמו אלה שתיארת לבקוע אצל מגדלים ישראליים.

רן333

New member
תודה, וגם ליתר המגיבים.

התשובה לשאלה שלך חיובית: היא הטילה בפעם הראשונה לפני שנתיים. **הנה**.

למעלה