הטלת ספק, בצופים?

הטלת ספק, בצופים?

אני רוצה לשאול אותכם שאלה שאולי תפגע בכם ואולי תערר את בטחונחם, אם מחנכים אתכם להטלת ספק ואקטיביזם כיצד ההפגנות והפעילויות היחידות שאתם יוצאים הן פעולות שאין אליהם מחלוקת? איפה החשיבה העצמית, הטלת הספק בקבוע מראש, והאקטיביזם החברתים ואישי שלכם עם אתם לא פועלים לשינוי אלא לקיבוע המקובע כבר. תחשבו ותענו יפה כי אני שאלתי יפה גמר חתימה טובה חזק ואמץ

אנחנו מעודדים לבחור במה להאמין

אני מדריך ח´ .... ימני לחלוטין ! אני לא הולך להעביר לחניכים שלי שום דבר שאפילו מתקרב לימניות !!! אנחנו פועלים לשינוי שיבוא אישית מהחניכים ולא מהתנועה ! אתה מוזמן להמשיך לשאול שאלות ...

סבבה !

אני אוסיף סעיף לשאלה: שאיפתכם היא לפי מה שאתה אמרת ומה שכתוב באתר שלכם היא, חניך ובוגר שמביע באופן אקטיבי ודמוקרטי את אמונתיו (יענו יפגין) אבל שחניך לא מקבל דוגמא וחינוך לדרך מסוימת ברוב המקרים הוא יהיה מנוון ויגיע לפעילות "אקטיבית" שהורגל אליה כלומר הפגנות למען דברים שברורה הדעה עליהם: לשחרר את רון ארד!, תעשו שלום! (הדגש הוא על התוצאה ולא הדרך) וכו´... דעה פוליטית מתגבשת על ידי החברה ולכן שלא נותנים דוגמא החניך ילך על פי מי שנותן אותה הכי הרבה בסביבתו, ההורים. ולכן תנועתכם תלויה בחסדי ההורים שיקבלו את הדרך שבחרתם בלי קשר לחניך וכאן שאלתי איזו מין תנועת נוער אתם עם אינכם שואפים לשינוי כל שהוא? זו היא תמצית הרעיון של תנועות הנוער חברה שונה מבית ההורים. גמר חתימה טובה חזק ואמץ עלו והגשימו

SAG E

New member
בפעם האלף

באמת לא ממש הבנתי את השאלה שלך אבל אני חושב שזה קשור לערכי התנועה. בפעם ה1000 אנחנו אומרים שתנועת הצופים לא מעבירה ערכים פוליטיים אלא ערכים מוסריים נטו. הפעם היחידה שאני זוכר שדיברתי עם חניכים שלי על פוליטיקה היה ביום הזיכרון ליצחק רבין כשהדיינו אם זה בסדר שבמדינה דמוקרטית זה נחוץ שמישהו ינקוט באלימות כדי להראות את עמדתו, וגם זה לא ממש פוליטיקה.

אבל

לא אמרתי שאתם צרכים לפעול למען שינוי פוליטי או בעמדה פוליטית כל שהיא. אבל (ותמיד יש אבל) תנועה כדי להיות תנועת נוער ולא סתם חוג צרכה להביע איזו שהיא התנגדות או תמיכה בצעדים שהממשלה עושה ולהמשיך זאת בהתאמה לנעשה חברה. כלומר עם אתם בתוך הצופים מאמינים שהמיניות הכלכלית נכונה תבעיו דעה בעדה אתם נגד תעיו דעה נגד. שאתם לא עושים דבר זו סתם דרך להימנע משינוי ובעצם לתמוך בה ולכן כן יש בכם הבעת דעה אבל היא פחות גלויה אבל היא נמצאת. החניכים שלכם או לפחות חלק נכבד בהם נמנע מלהביע דעה נחרצת בגלל החינוך ולכן אתם לא יוצרים אפילו דעה מחוץ לצופים. וזו הבעיה בתנועת הצופים, האנמיות והצורך באישור הורים. אולי הפעם תבינו. חתימה טובה וחג שמח

SAG E

New member
אנחנו מפגינים במספר דברים

למשל, לפני שנה כששבטו הנכים השכב"ג של השבט שלי ושבטים אחרים באו להפגין יחד איתם.

dudu_zar

New member
הטלת ספק, בנוער העובד?

נגיד ואני חניך בנוער העובד, ונגיד ותנועתי היקרה החליטה לתמוך במדיניות/החלטה/מאבק כלשהו. אי לכך ובהתאם לזאת מאורגנת הפגנת ענק בהשתתפות חניכי תנועתי מכל רחבי הארץ. האם לדעתך מעודד כאן החניך הבודד להטלת ספק, או לנהירה אחרי "כולם"? איך בדיוק מעודד עיקרון הטלת הספק שאתם כל כך מדגישים בתמיכה במדיניות כזאת או אחרת? האם לא היית אומר שעידוד מוחלט להטלת ספק יכול להתממש רק כאשר תנועה איננה מפלגתית? המשפט הבא שכתבת מדגיש במיוחד את דברי (תיקנתי את השגיאות במקור): "אם אתם בתוך הצופים מאמינים שהמדיניות הכלכלית נכונה תביעו דעה בעדה ואם אתם נגד תעביו דעה נגד." מי זה "אתם" בדיוק? מהמשפט שלך משתמע שהתנועה היא עדר המחליט ביחד ומבצע ביחד. והפעם מעבר לתיקון שגיאות הכתיב אני מתקן את המשפט שלך מבחינה ערכית כפי שאני תופס אותו בתנועת הצופים: "אם אתה, חניך בתנועת הצופים, מאמין שמדיניות כלשהי היא נכונה או שגויה הבע את דעתך, זאת חובתך כאזרח במדינה דמוקרטית!" גמר חתימה טובה מתן גולדמן גרעין רעים קומונת הר יונה בוגר שבט איתן הוד השרון

אז זהו...

נכון יש בעיתיות עם זה שעמדת התנועה לא תמיד תואמת את עמדת החניך במלואה, אבל כידוע לנוער העובד והלומד (התנועה) יש עמדות מוגדרות ועם הגיע מצב וחניך בוגר לא מאמין בערכיה של התנועה הוא יצא ממנה ויפעל לפי דרכו וכאן נכנס עיקרון הטלת הספק, לכן התנועה אומנם פונה לכל החברה בגילאים הצעירים יותר אבל ברגע שמתחילים לדבר תכלס רק אלו שמאמינים בערכיה יפעלו בה וישאר בה, מי שלא אז היה נחמד אבל הוא ילך בגלל שהוא לא מאמין בזה אבל הוא למד להטיל בכך ספק ולא להמשיך כמו עדר! והמשפט שלי נכון החניך בתוך בודד לא שווה שום דבר מבחינה חברתית איפה השינוי ויצרת חברה חדשה? אנשים מודעים חברתית יש מליונים על גבי מליונים בעולם ואיפה העולם? (לא במצב טוב במיוחד) אתם כי רק על ידי חברה מסוימת יש שינוי, האדם הבודד פוחד ללכת לבד אבל תנועת אנשים לא והיא תיצור את השינוי. אתה גר בקומונה? אתה פועל למען שינוי החברה ולמען הפיכתה לטובה יותר אבל האם כל חבריך ל"קומונה" שותפים לאותה דרך פעולה? עם כן, אז יש איזו שהיא הסכמה על ערכים ודרכי חינוך. ואם לא אז איך אפשר לחנך לשהו חוץ מקיפאון והסכמה עם המקובל? חג שמח! עפר יוסף קן רמתיים גרעין כי-טוב

למעלה