הטל השבחה- האם יש טעם לערער?

הטל השבחה- האם יש טעם לערער?

אני מתגורר בדירה שאינה הדירה העליונה, ונקבע הטל השבחה על זכויות כביכול על הגג.
ברור לגמרי שמדובר בגניבה בחסות החוק (או שלא בחסות החוק , כי הייתה ועדה שקבעה שזה לא תקין).
השאלה אם יש טעם לערער (מה שיגרום לריבית לדפוק ומדובר בריבית של קרוב ל 10% לשנה), או שהסיכויים ממילא קטנים ועדיף פשוט לשלם.
בנוסף - בהנחה שהיועץ המשפטי (שכרגע הסוגיה נמצאת אצלו) יכריע שההטל אינו חוקי, האם יש סיכוי לקבל הסבר? מישהו הציע לי לשלם ולצרף מכתב הסתייגות מעו"ד , בטענה שזה יכול לעזור במקרה כזה

zammy

New member
למה נדרשת לשלם?

מי דורש - ועדה מקומית/עירייה?
האם היתה פעולת מכירה או פעולת בקשה להתר בנייה?
או שמדובר במס שבח של מיסוי מקרקעין?

העיריה , וזה לא דבר חדש

החל מ 2009 בערך, על מכירת דירות העיריה גובה הטל השבחה.
זה לא שהייתי מופתע מהעניין.
העניין האבסורדי שגובים השבחה גם על פוטנציאל בפועל לעולם לא ממומש. למשל בניית חדר על הגג כשהדירה שלי היא לא בקומה העליונה (כי כביכול הגג שייך לכולם).
זוהי דרך יצירתית של העיריות לגבות כסף (שיכול להגיע גם לעשרות אלפי שקלים בהתאם לגודל הנכס עם ריבית מטורפת של קרוב ל 10% לשנה).
שהייתה כבר ועדה שטענה שזה לא חוקי, אלא שהעיריות ערערו. כרגע זה עדיין תקוע אצל היועץ המשפטי לממשלה לצורך הכרעה סופית. חיפוש באינטרנט הראה שהיה מקרה בו מישהו ערער וזכה (נדמה לי שבירושלים).
בינתיים כבר עידכנתי את עורכת הדין שלי והיא צריכה לחזור אלי בימים הקרובים. היא מציעה (כיוון שלא הייתה עדיין פסיקה סופית בנושא) שהיא תכתוב מכתב שאנו לא מסכימים עם עצם התשלום , אך על מנת לא לעכב פינוי הנכס משלמים ולאחר פסיקה סופית נתבע את הסכום עם הצמדה וריבית.

למעלה