הטמבל של העיירה

קסנדרה*

New member
הטמבל של העיירה ../images/Emo171.gif

בבית הקפה של עיירה אחת, נהגו קבוצת אנשים לצחוק על חשבון הטמבל של העיירה. המסכן, לא חכם במיוחד, היה חי מנדבות ולפעמים איזה עבודה קטנה מזדמנת. כל יום היו קוראים לו לבית הקפה והיו נותנים לו לבחור בין מטבע של 5 שהיא גדולה יותר, לבין ואחרת קטנה של 10. תמיד הוא היה בוחר בגדולה בשמחה והיה ממשיך בדרכו. יום אחד מישה שהסתכל מהצד, שאל אותו האם לא שם לב שהקטנה שווה יותר. אז הוא ענה לו: - כן אני יודע, אני לא כל כך טמבל. אם הייתי בוחר בקטנה , היה נגמר המשחק ולי הפרנסה - הסיפור הזה היה יכול להגמר כך, כסתם בדיחה, אבל אפשר להוציא מסקנות: מי שנראה טמבל לא תמיד הוא כזה. מי היו הטמבלים האמיתים בסיפור הזה? שאיפה ללא גבולות וללא מעצורים יכולה לגרום להפסקת ההכנסות. ההנאה של אדם חכם היא, להראות שהוא טמבל מול טמבל שמנסה להראות חכם.

ש מ א ן

New member
אחלה מוסר השכל../images/Emo142.gif

אהבתי את הסיפור מאוד! "שאיפה ללא גבולות וללא מעצורים יכולה לגרום להפסקת ההכנסות" התחברתי לזה בעיקר, כי לא עברתי את האבחונים לקידום בעבודה כי הפסיכולוגית החליטה שלמרות שאני אנטלגנט, בעל יכולת אנליטית, ראיה כוללת וכושר ביטוי מעולה, אני שאפתן מדי ואני עלול לעזוב את התפקיד מאוד מהר כי אני אעדיף להתקדם. לזה אני קורא : הבינוניות תנצח במדינה הזאת!!! שמאן (המתוסכל)

קסנדרה אהבתי אהבתי../images/Emo13.gif

סיפור עם המון מוסר השכל לדעתי אני אאמצ את השורה- ההנאה של אדם חכם היא, להראות שהוא טמבל מול טמבל שמנסה להראות חכם. לכרטיס הביקור שלי, ואולי אני בסופ אאמין שאני לא כזה טמבל

למעלה