הטנטרה ושמה הרע ההולך לפניה.

tangerinedream

New member
הטנטרה ושמה הרע ההולך לפניה.

מאז שנחשפתי לעולם הטנטרה נחשפתי גם לשמה הרע אצל רוב האנשים הטנטרה מתקשרת עם סקס חסר מעצורים וחילופי זוגות מעניין למה? הרתיעה מהטנטרה גדולה יותר דווקא אצל הנשים למרות שהטנטרה מאדירה את שמן אצל הטנטרה כל אישה היא אלה שיש להעריץ אותה ולסגוד לה. לפי דעתי וזו דעתי הפרטית בלבד דווקא ההעדפה לנשים בסדנאות הטנטרה עוזרת להפיץ את הדיעה המוטעה אסביר את מה שאמרתי למעלה ידוע לכולם שהעולם היום נשלט על ידי הגברים הגברים הם השולטים באמצעי הפירסום כאשר אומרים לגברים : אתה גבר אין מספיק נשים בסדנא אז אתה לא יכול להגיע מיד מה שעולה במחשבתו השאלה למה? מיד הוא רואה לנגד עיניו סקס חסר מעצורים וחילופי זוגות ואז הוא מספר לחבר והחבר מספר לחבר אחר וככה מתפשטת השמועה בנוסף לכך סקס מוכר ומכאן הדרך פתוחה לפרסום שמה הרע של הטנטרה ברבים. מה דעתכם חברי הפורום היקרים?

דעתנו האישית בלבד...

קודם כל, מתוך הנסיון האישי שלנו לגבי תגובות של הציבור בכללותו לנושא הטנטרה, השם אינו כל כך רע כפי שאתה מציג כאן. רוב האנשים מגיבים בחיוב, או שואלים מה זה בכלל טנטרה באמת. מרבית האנשים - גם אלו ששמעו שמועות מסולפות, טורחים לברר איתנו האם זה אכן נכון. רוב האנשים ששומעים את ההסברים אודות הרעיון הרוחני והקדושה שבמיניות (בין היתר), מתאהבים בקונספט. עבורנו באופן אישי, אחת ההתכווננויות החשובות הינה לסייע להפיץ את המסר הטנטרי הנכון, ממקום אמיתי, שיכול להראות לכלל הציבור את היופי בתפיסת עולם זו. מיניות הינה בהחלט חלק אינטגרלי מהטנטרה, והעוסקים בטנטרה רואים בכך רק יופי וקדושה. מאחר וטנטרה אינה עוסקת במוסר, אזי כמובן שגם סקס חסר מעצורים, חילופי זוגות ואורגיות הינם בתחום הקדושה (כל עוד אין פגיעה באחר כמובן), הם לגיטימיים ומקובלים - למרות שהטנטרה אינה מטיפה לכך באופן ישיר, היא בהחלט מקבלת התנהלויות אלו בדיוק באותה מידה כפי שתקבל התנזרות. אין העדפה לנשים בלבד בסדנאות. כן ישנן סדנאות המבוססות על עבודה זוגית, ואז באופן טבעי קיימת שאיפה של מנחי הסדנה לקיים אותה עם איזון בין המינים. העולם כבר פחות ופחות נשלט בידי גברים, לא כל שכן עולם הפרסום. מה עולה במחשבתו של גבר שלא יכול להכנס לסדנה כזו? זו אחריותו האישית בלבד! אם הוא מדמיין סקס חסר מעצורים וחילופי זוגות רק כי לא יכול היה להכנס, הוא צריך לבחון לעומק היטב את תפיסת עולמו (והתבטאנו בעדינות). וגם אם הוא רץ ומספר לחבר והחבר מאמין לו בלי לבדוק - בעייה של שניהם. חלק מהתפיסה הטנטרית הוא חופש, ועבודה ללא פחד ומעצורים, גם אם אחרים לא מסוגלים לראות את האמת נכחה. אכן, לעיתים זה נמצא בעוכרינו, ובעבר הרחוק טנטריקות רבים (עשרות ומאות אלפים) נרצחו על רקע זה, מה שגרם לטנטרה לרדת למחתרת ולהפוך למסתורית, אך לא זה מה שיעצור את האמת. Our 2cents
גדול.

ililrom

New member
../images/Emo45.gifאו ייה בייבייי

איך, איך אתם תמיד מצליחים לשים את האצבע (שעל המקלדת) במקום הנכון???? והסנט שלי... אינני חושבת שלטנטרה יש שם רע, אלא העניין הוא שלמין, לסקס, יש שם רע... חחחח... מה לעשות שאנחנו עדיין חיים בחברה שבה להיות משוחרר מבחינה מינית נחשב ללא מוסרי, לא תקני, פרוע וזנותי? כמובן שיש גם את האפלייה שבסטיגמה שבין גברים לנשים, שכאשר שומעים על אישה שיש לה כמה יזיזים, היא מייד "זנזונת" אבל גבר ששוכב עם כמה נשים הוא "גבר גבר/כלי כלי" ועוד מיני הכפלות משונות שכאלה. כפועל יוצא מכך נשים שרגישות ל"שמן הטוב" וגם ל"מה יגידו" הנצחי חוששות לבוא לסדנת טנטרה שמא יחשדו ככאלה. מילכוד? הפיתרון הוא פשוט: לקום כל בוקר עם שיר חדש בלב ולשנן את המנטרה: "כל העולם על הצ'קרה הראשונה שלי..." ואידך זיל גמור.

מושפעים מהנצרות?

ביהדות אין למין שם רע ומלוכלך, השקפת העולם הינה בריאה יותר ולא דוגלת בהתנזרות, גם הסטיגמה שאתה מתאר לא ממש תופסת אפילו בדור שלי , שלא לדבר על צעירים יותר - אלא בשכבות יותר מסורתיות ו/או פרימיטיביות. אבל מכיוון שיש הרבה מאד שמרנים בסביבתנו , אנחנו מעדיפים לא להסתבך אתם, וגם מי שמרגיש אחרת שומר על דיסקרטיות במקום להיות גאה במי שהוא ולהצהיר על אמונותיו בריש גלי (ואני מודה שגם אני כזו, ובמקום העבודה שלי אני לא חושפת את עיסוקי הפרטיים כולל טנטרה)

ililrom

New member
את מגיבה אלי??? או למישהו אחר?

סליחה, בדקתי חזור ובדוק, לא מצאתי את המילים "למין שם רע ומלוכלך" במה שכתבתי, גם לא התנזרות. אני כתבתי "שם רע" בלשון הלצה כתגובה לזה שכתב לפני, בשום מקרה לא כתבתי מלוכלך, גם איני חושבת כך. לעניינך, אמנם גישת היהדות למין הרבה יותר חיובית מהגישה הנוצרית שרואה במין את החטא הקדמון, אבל גם היהדות מסייגת ומגדרת את העיסוק במין: המין בפירוש נועד לצורך פרו ורבו ומשום כך הוא מותר רק בין בעל לאשתו, על הרווקים והלא נשואים חל איסור מוחלט, כולל איסור על אוננות! אמנם חובה על הבעל לענג את אשתו (לספק לה את עונתה, זה המינוח) אבל אך ורק בדרך המקובלת וגם זה ללא משחקים רבים. למשל אסור לגבר לרדת לאישה כי "המקום הזה טמא אצלה". זה נראה לך בריא? אני כתבתי כי החברה שלנו, למרות הפתיחות והזמינות של מין עדיין מתייחסת בחשדנות ובעין לא יפה לנשים שמצהירות כי הן נהנות ממין וזקוקות למין, במיוחד אם הן לא נשואות. לא מדובר בחברה פרימיטיבית חשוכה, אלא בחברה הישראלית בה אנו חיים. בקשר לסטיגמה, עשי ניסוי קטן: שאלי את מכריך מה דעתם על גבר שיוצא עם מספר נשים וגם שוכב איתן לעומת אישה שיש לה מספר יזיזים. נראה אילו תגובות תקבלי.

היית מצפה למשהו אחר מגלובס../images/Emo35.gif

או מאלו שכותבים בו??? ממתי גלובס יכול להיות רפרנס אמין למשהו כמו טנטרה??? ועוד עיתונאים בכלל?..... אנחנו יודעים רק מהחוויות האישיות שלנו, והן רחוקות מלחוות "שם רע".

למעלה