אני עכשיו בחו"ל, עם כלב שטס במטען
קודם כל חשוב להזמין לכלב מקום בטיסה. לא כל חברות התעופה מוכננות להטיס כלבים, ומבין אלה שכן, לרובן יש מגבלה לגבי כמות בעלי החיים שהם מוכנים להטיס בטיסה אחת. ישאלו אתכם מה גודל הכלוב, מה משקל הכלב עם הכלוב ומה גזע הכלב. יש חברות תעופה שלא מוכנות להטיס כלבים עם אך פחוס בחודשי הקיץ, ויש חברות שלא מוכנות להטיס גזעים "מסוכנים" שונים, בהתאם להגדרות החברה. התשלום על הכלב משתנה בין חברות תעופה שונות, ותלוי גם אם יש קונקשן או לא. יש חברות שגובות לפי משקל, יש שגובות לפי גודל הכלוב ויש שגובות מחיר אחיד לכלבים עד גודל/משקל מסויים ומעל לכך יש תוספת.
רצוי להגיע כ-3 שעות לפני הטיסה. בהנחה שהזמנת מקום מראש לכלב יחכו לכם בצ'ק אין - בפעמיים שטסתי לחו"ל עם הכלב העבירו אותי לפקידה שמטפלת במקרים ה"מיוחדים" של חברת התעופה. אופה פקידה בדקה את הכלוב כדי לראות שהוא עומד בדרישות, ובחלק מחברות הפעופה יש ממש צ'ק-ליסט של דברים שהם צריכים לבדוק, למשל שהכלוב בגודל מתאים לכלב. בודקים את טופס בדיקת הנוגדנים, מבקשים לראות פנקס חיסונים, ובודקים את האישור מהוטרינר המחווזי (אפשר להוציא אישור כזה עד 9 ימים לפני הטיסה).
לי נתנו להשאר עם הכלב עד כשעה לפני הטיסות, אבל זה משתנה בהתאם לעומס. אז הייתי צריכה להכניס אותו לכלוב, לסגור את הדלת עם אזיקונים ולהביא אותו למעלית המטען החורג. במעלית מעמיסים אותו על עגלה, ולי נתנו לחכות איתו עד שהעגלה התמלאה והמעלית ירדה.
בשער העלייה למטוס אני נדנדתי שוב לפקידות, והן בדקו שהכלב הגיע למקום המיועד. כשעליתי למטוס ווידאתי עם הצוות שהטייסים יודעים שיש כלב, ושתא המטען דחוס ומחומם. ממה שהבנתי אתמול מהפקידה איתה דיברתי, חשוב באמת להגיע מוקדם עם הכלב, כי כבר כשהמטוס נוחת בשדה צריך להתחיל להכין את תא המטען לכלב, ואם מגיעים ברגע האחרון לא בטוח שיספיקו לעשות את זה בזמן.
בחלר מהטיסות שהיו לי עם הכלב יכולתי לראות ממסוף הנוסעים או מהמטוס עצמו כשמעמיסים ופורקים את הכלוב של הכלב. במקרה של הפושע שלי הוא גם נבח כשטלטלו את הכלוב שלו, כך שיכולתי גם לשמוע אותו...
אחרי הנחיתה הכלב מגיע לאיזור המטען החורג. לפעמים הכלב מגיע לשם לפני המזוודות הרגילות ולפעמים אחרי. אני העדפתי לחכות קודם כל לכלב ורק אח"כ לחפש את המזוודה שלי. כעצת אבו מישמיש שמתי קאטר במזוודה כדי שאוכל לפתוח את האזיקונים, והוצאתי את הכלב כבר באיזור איסוף המזוודות.
מעולם לא נדרשתי לשלם מיסי נמל נוספים. ההבדל העיקרי הוא כשיש חניית ביניים. ישנן חברות תעופה כדוגמת KLM שמוציאות את הכלב לטיול באיזור מגודר במקרה שיש חניית ביניים של מעל שעתיים. כשטסתי לדנמרק טסתי איתם, וזה העלה מאד את עלויות הטיסה. עכשיו טסתי לאוסטריה בטיסה ישירה, ולא נדרשתי לשלם שום דבר מעבר לכרטיס של הכלב. עם התשלום על חניית הביניים נדרשתי לשלם כ-250 דולר לכיוון, והפעם, בלי חניית ביניים, שילמתי 75 דולר לכיוון עבור הכלב.
ביציאה משדה התעופה בדקו במכס את אישורי הבריאות של הכלב. למען האמת עשו את זה רק בפעם שעברה שטסתי איתו, אתמול בקושי הסתכלו עלינו וסימנו לנו ללכת לדרכינו. חשוב לדעת שהאישור מהוטרינר המחוזי הוא בתוקף ל-10 ימים, כשב-10 ימים האלה סופרים גם את היום בו מוציאים את האישור וגם את יום הטיסה. לכן כדאי להוציא את האישור מקסימום 9 ימים לפני הטיסה. אם אתם מתכוונים לחזור עם הכלב כמה ימים מאוחר יותר צריך לדעת שאם זה במסגרת ה-10 ימים מאז הוצאת האישור לא צריך לעשות שום דבר מעבר לכך, אבל אם זה אחרי ה-10 ימים האלה תצטרכו להוציא לכלב אישור יבוא שחתום ע"י וטרינר מורשה במדינה אליה אתם נוסעים. את הטופס אפשר לקבל ממשרד החקלאות, וצריך להודיע להם נדמה לי 24 שעות מראש שהכלב מגיע.