הטסת 2 כלבים דחוף!!!

shevesy

New member
הטסת 2 כלבים דחוף!!!

שלום לכולם, במהלך חודש מאי 2011 אשתי ואני מהגרים לקנדה, אנו מחזיקים ב PR ואנו מתכוונים לקחת עמנו שני כלבים יקרים לנו מאוד ולכן רק מי שיודע בוודאות את התשובות לשאלות הבאות מתבקש להשיב (אתכם הסליחה). כמו כן למען הרקע, מדובר בשני פודלים בינוניים השוקלים 8 ק"ג כל אחד. אנו טסים בחברת אייר קנדה ולפי הקריטריונים שלהם ניתן להעלות את הכלבים לקבינת הנוסעים בתנאי שכל אחד מהם בתוספת משקל הכלוב שוקל עד 10 ק"ג. אכן הכלבים בתוספת משקל הכלוב, עומדים בתנאי זה, אבל עם זאת עולות כמה שאלות גם לגבי הטיסה עצמה וגם לגבי הכניסה לקנדה: 1. במידה והכלבים מצליחים לעמוד בקושי בתוך הכלוב יכולה להוות בעיה? (אני מזכיר- חברת התעופה הינה אייר קנדה). 2. ניתן לשחררם מין הכלוב ושיהיו על ידי במהלך הטיסה? 3.מחומר שקראתי, לרבות הכניסה לתוך קנדה עולה כי המסמכים אשרשצריך להראות לרשויות הקנדיות הינן: הוכחת חיסון כלבת (חתום ע"י וטרינר- לא כתוב כי זה צריך להיות וטרינר מחוזי),הינה הקובץ עם ההוראות- http://www.inspection.gc.ca/english/anima/imp/petani/canin4e.shtml האם צריך בדיקת הוכחת נוגדני כלבת? האם צריך אישור וטרינר מחוזי- למיטב ידיעתי אישור כזה לא יינתן ללא אשור בדיקת נוגדני כלבת? כל מידע נוסף יתקבל בברכה וסליחה על אורך הכתיבה אבל הנושא חשוב לי מאוד..... תודה

בטיסות ישירות לקנדה שאינן עוברות בארה"ב

אין צורך באישור וטרינר מחוזי, מספיק אישור באנגלית על ניר מכתבים וחותמת של הוטרינר שלך. האישור חייב לכלול פרטי זיהוי מלאים של הכלב, ושל החיסון שהוא קיבל על פי ההוראות בקישור שהבאת, וזה הכל. אתה חייב לוודא את הנחיות ההטסה עם סוכן הנסיעות שלך. אבל כל עוד הכלב יכול למתוח רגליים ולשנות תנוחה בתוך הכלוב בנוחיות זה יהיה בסדר, אתה צריך להיות השופט של עניין הנוחיות, ואם אתה מרגיש שהכלב יסבול אתה צריך לקבל את ההחלטה להטיס בכלוב יותר גדול ובתא המטען. יותר יקר? כן. אתה לא יכול ללטף ולעודד את הכלב בטיסה? נכון, אבל הטראומה שנגרמת מהעניין היא לך ולא לכלב. אם בעבור הנוחיות הפסיכולוגית שלך הכלב צריך להידחס לכלוב קטן שבו הוא לא יכול לשנות תנוחה בנוחיות, הטראומה שלו מטיסה בקבינה תהיהה הרבה יותר גדולה. הטיסה בקארגו עוברת על הכלבים בלי בעיה. לטובת הכלב עדיף כלוב גדול בקארגו מכלוב לוחץ בקבינה.

לא מדוייק

הרשויות הקנדיות אכן לא דורשות אישור של הוטרינר המחוזי, אלא רק אישור של הוטרינר שלך. חלק מחברות התעופה, לעומת זאת, כן דורשות אישור של וטרינר מחוזי. צריך לבדוק מול חברת התעופה (אפשר אולי להתווכח איתם כיון שזו לא דרישה פורמלית של הרשויות, אבל בשביל הסכום שמשלמים עבור בדיקת וטרינר מחוזי והזמן שזה לוקח לא בטוח שזה שווה את העניין.)

ועוד משהו לשואל המקורי

אישור וטרינר מחוזי לא דורש בדיקת נוגדני כלבת. אם הכלב מחוסן (ויש לך אישור על החיסון כמובן) זה מספיק.

TearGarden

New member
בישראל עשו לנו יותר בעיות בגלל החתולה

מאשר בקנדה... בקנדה העיפו מבט על האישור מהוטרינר, שילמנו את ה $30 או כמה שזה לא היה ובזה נגמר הסיפור.

evropeez

New member
תשובות לשאלות שלכם

1.לפי התקנות הכלב צריך לעמוד בתוך הכלוב (תדאגו שיהיה לכם מתקן למים (לא בהכרח צריך לשים מים, התקנות מחייבות את המתקן) כי אם לא אייר קנדה מחייבת לקנות וזה עולה 10$) 2.לא ניתן לשחרר כלב במהלך הטיסה בשום תנאי-לכן דרישה שהכלב יוכל לעמוד בתוך הכלוב. 3.לא צריך בדיקת נוגדנים- כן צריך אישור של וטרינר אנחנו עשינו זאת דרך וטרינר מחוזי ברמלה ואף אחד בעולם לא יוכל לא לכבד את האישור שלו. *ממליץ לא לתת שום זריקות הרדמה או כדורי טשטוש או דברים כאלה אנחנו הטסנו את הכלב 12 שעות עד טורונטו ללא הפסקה (הוצאנו אותו וטיילנו איתו) ועוד 3 שעות לוויניפג ללא בעיה לא הייתה שום טראומה כלום ומדובר בכלב מבוגר מאוד אבל אני חושבת שבגלל שהם יהיו לידכם הם ירצו לצאת ויללו אבל אין מה לעשות ועדיף שיהיו איתכם,מבחינת הטיסה כלבים לא משנה להם הם לא מרגישים שום הבדל.בארץ אתם יכולים להוציא את הכלב מהכלוב עד לטיסה ואז הוא יצטרך להיכנס לכלוב . בקנדה כול עוד אתם במתחם השדה תעופה הכלבים צריכים להיות בכלוב רק כשתצאו מהמתחם רק אז תוכלו לשחררם. *** אנחנו טסנו עם אל-על הסיבה היא שכלב במשקל 45 ק"ג אייר קנדה לא מטיסה מי שבדק לנו שהכלוב בסדר זה דיילי קערקע בהצגת כרטיסי טיסה הם אלו שבודקים אישור וטרינר -בקנדה אף אחד לא טרח לבדוק כלום הכי נכון זה קודם לקנות כרטיס לבעל חיים ורק אחר-כך לעצמכם כי הבעיה היא עם החיות ולא אנשים אם יש לכם כבר כרטיסים אין לכם יותר מדי ברירה לגבי וטריניר מחוזי (עובד פעמים בשבוע והאישור תקף ל-10 ימים בלבד לפני הטיסה) יש להגיעה לפחות 40-60 דקות לפני!!! יש תור ובהורינר לא זז בכלל הוא בא והולך לפי שעון יש לשלם עבור בדיקה של וטרינר ניתן לעשות זאת במקום על ידי כרטיס אשראי מתקשרים לטלפון שתלוי על הדלת נותנים פרטים שלכם ומשלמים החשבונית מגיעה אל הוטריניר במייל בלי תשלום הוא לא יבצע בדיקה-לבדיקה חובה להביא חיסוני כלבת שכלב ביצעת מספר שבב עם ידוע , עוד לחיסונים שעשיתם אצל וטרינר מטפל וכמובן רישיון לכלב שמנפיקה עירייה . הרבה בהצלחה זה לא קל.

evropeez

New member
זוועה

אם לומר את האמת הוא בקושי הולך. הוא יוצא רק לטיולי בוקר וערב ואחרי רבע שעה מתחיל לרעוד. וקנינו לו עוד בגדים חמים ומדובר בדוברמן. אם היה מישהו שהיה דואג לו בארץ הייתי משאיר אותו כדי שלא יסבול.

TrigATUSA

New member
עצוב לשמוע, אבל חשוב שאומרים את זה

אולי זה ישפיע על ההחלטה של אנשים אחרים דווקא להפתעתי ראיתי פה הרבה כלבים שנראו מרוצים להתרוצץ בשלג אבל אני מניח שיש הבדל בין 5- לבין 20-

evropeez

New member
נקודה לציון

הכלב שלנו הוא די מבוגר בן 11 וכל השנים בישראל הוא חי בבית מקסימום מרפסת ככה שהשוואת הטמפרטורות צריכה להיות בין 20 מעלות למינוס 20 . וזה לא קל בשבילו. אבל הוא עם האנשים שאוהבים אותו ודואגים לו וזה חשוב.מנסים להקל עליו כמה שיותר.

לכלבה שלנו אין בעיה עם הקור

בגד טוב כשיוצאים החוצה עושה את העבודה (מדובר בכלבה קטנה בת 12 עם פרווה קצרה). גשם הרבה יותר מפריע לה...פוחדת להירטב. מה שעוד מפריע זה המלח שמפזרים על המדרכות כדי שלא יהיה קרח. זה ממש כואב להם. ניסינו נעליים לכלבים, אבל היא לא הצליחה ללכת איתן. הפתרון שמצאנו בסוף: למרוח את כפות הרגליים של הכלבה בוזלין לפני שיוצאים החוצה.

מגששים

New member
בלת"ק - לפי מה שאנחנו ביררנו

שים לב, טרם נסענו, אבל עשינו שיעורי בית. ממה שאנחנו ביררנו -
הכלב חייב להיות מסוגל לעמוד בכלוב וגם להסתובב ולשנות תנוחה. לנו נאמר גם שהתקן מחייב מתקן מים בכלוב.
ברמת הנהלים אסור להוציא בעלי חיים מהכלוב במשך כל הטיסה. ייתכן שיש מי שיגמישו את הנהלים הללו אבל אני לא הייתי בונה על זה.
ממס' חוות דעת מקצועיות הבנו שלא מומלץ לתת לכלבים חומר מטשטש או הרדמה, כי זה פוגע ביכולתם לווסת חום גוף ומסכן אותם בתנאי תא המטען שלמרות החימום אמור להיות די קר. לא ביררנו לגבי ההמלצות לנסיעה בקבינה כי הכלבים שלנו שוקלים שניהם יותר מ - 20 קילו (כל אחד).
לנו נאמר על ידי Terminal 4 pets שלא נדרשת בדיקת נוגדנים. כמו כן, בנהלים הקנדיים צויין במפורש שהם דורשים חיסון תקף עם אישור של וטרינר מורשה מטעם מדינת המקור ולא היתה מילה על בדיקת נוגדנים. לכן לא הייתי מסיקה שיש צורך בבדיקה כזו.
אחרון חביב - אנחנו ביררנו במס' חברות תעופה והסתבר שלהן יש נהלים שונים. אני מציעה שתתקשר גם לאייר קנדה ותוודא מולם את העניין. גם חשוב לשריין את עניין הכלב מראש כי יש חברות שיש להן מגבלה על כמות הכלבים המוטסים. וזה כל מה שיש לי לתרום בנושא

אלבה1

New member
הטסת כלבים לקנדה

היי, בתוך וטרינרית בישראל ואחת שהיתה טסה הרבה עם הכלבה שלה לאירופה וגם לקנדה- אנסה לעזור: קודם כל- נכון שבע"ח בתא הנוסעים אמורים לשקול עד 8 ק"ג אך ישנם גם קריטריונים דיי מגוחכים למימדי הכלוב כי מבחינת חברת התעופה הכלוב אמור להכנס מתחת למושב שלפניך (שזה דיי בלתי אפשרי). כשאני טסתי אם כלבתי לקנדה (כלבת בולדוג צרפתי אפילפטית) העדפתי לשים אותה בתא המטען בכלוב ענק (לקחתי כלוב של רוטווילר) כדי שיהיה לה כמה שיותר מקום להסתובב בו. במהלך הטיסה אסור בשום פנים ואופן להוציא את החיה מהכלוב. נראה לי סבל די גדול בשביל כלב להיות בכלוב קטן 12 שעות.... כמו כן לא מומלך לתת לכלבים לאכול ולשתות בזמן טיסה. אם תחליט לשים את כלביך בתא המטען והם לא רגילים לטוס- אפשר לתת כדור טשטוש למרות שהשפעתו תפוג הרבה לפני הנחיתה... כמו כן רצוי לשבת לטייס על הוריד שידאג שתא המטען מחומם כראוי ולהזכיר לו שיש שם בע"ח. לגבי חיסון כלבת- למיטב ידיעתי בקנדה לא דורשים בדיקת נוגדני כלבת אך צריך שהכלבים יהיו מחוסנים לכלבת לפחות חודש מזמן הטיסה. לגבי הוטרינר המחוזי- גם על זה הייתי ממליצה למען הסר ספק. אישור וטרינר מחוזי תקף ל 10 ימים. בקנדה אם אני זוכרת נכון- הסתכלו רק על חיסון הכלבת. הם גם החרימו לי את המזון שהבאתי לכלבתי ליום הראשון..... אשמח לענות על שאלות נוספות, בהצלחה

אלבה1

New member
כל חומר טשטוש\הרדמה

מוריד במידה מסוימת את טמפ' הגוף. יש ד"א כדורי טשטוש על בסיס צמחי שנקראים TRAVEL CALM של חברת VETERINARIANS BEST.

למעלה